Zabudnite na zemiakové placky. Skúste si upiecť placky z cukety, ako to robí slovenská reprezentantka v bikiny fitness Erika Tarkuličová. Toto zeleninové diétne jedlo vám bude zaručene chutiť.
Suroviny:
- cuketa
- morčacia alebo kuracia šunka s vyšším podielom mäsa
- pohánková múka
- kukurica a hrášok
- vajce
- cesnak
- biely jogurt
- korenie
Postup:
Umytú cuketu nastrúhame aj so šupkou na strúhadle v miske, potom ju osolíme a počkáme 5 až 10 minút, kým pustí trochu šťavy. Na doske nakrájame šunku na cca centimetrové štvorčeky. V druhej, ale menšej miske si pripravíme cesnakový dresing. Základom je biely jogurt, do ktorého pridáme dva pretlačené strúčiky cesnaku, lyžičku horčice, trochu soli a tymiánu (alternatívou môže byť oregáno, bazalka, červené paprika a pod.). Potom sa vrátime k cukete, vytlačíme z nej šťavu a takúto cuketovú zmes zbavenej šťavy vložíme na ďalšej misky, do ktorej potom pridáme nakrájanú šunku (na jednu cuketu približne 100 g šunky), vajce, za hrsť hrášku i kukurice a tri lyžičky pohánkovej múky. Na záver pridáme trochu čierneho korenia a majoránku. Potom už len vyformujeme placky a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečené placky podávame s jogurtovým dresingom.
Dobrú chuť!