Testovali sme za vás - na vlastných žalúdkoch

V dnešnej dobe nie je žiadny problém si cez internet objednať mäso. Ako to funguje sme otestovali za vás.

Donáška až domov.Donáška až domov. (Zdroj: ARCHÍV ŠMAK PLUS)

ŽILINA. Moderná, tabletovo- smartfónová doba prináša aj moderné spôsoby nakupovania. Objednávať si vianočné darčeky cez internet, to už je pomaly klasika. Internet sa však natlačil aj do komodít, kde by sme to celkom neočakávali, a tak si dnes môžete objednať kvety, alkohol, adrenalínový zážitok alebo dokonca mäso.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Práve to posledne spomínané –mäso, nás zaujalo. Veď kupovať takúto háklivú surovinu bez toho aby som ju videl nám príde trochu zvláštne. Spomínaná služba sa síce na svojej stránke hrdí sloganmi ako: najčerstvejšie, priamo od mäsiara, a pod. , ale predsa len, kým nevyskúšame neuveríme.

SkryťVypnúť reklamu

A tak sme rozhodli vyskúšať službu donášky čerstvého mäsa a preveriť všetky parametre, ktoré vo svojej reklame táto služba propaguje - kvalitu opracovania mäsa, čerstvosť, spoľahlivosť a doplnkové služby. Celý test bol pochopiteľne inkognito –tovar sme objednali pre mamu jedného kolegu z redakcie.

Pri zadávaní objednávky na www.masodomov.sk nás prekvapila šírka ponúkaného sortimentu , rozhodli sme sa preto vyskúšať okrem bežného mäsa a mäsových výrobkov aj hydinu, mrazené ryby a divinu. Stránka pôsobí esteticky a s ovládaním sme nemali väčšie problémy, aj keď by sa dalo nájsť pár nápadov na zlepšenie. Aby sme to ešte trochu skomplikovali, zadali sme požiadavku na rozváženie mäsa akoby pre viacerých kupujúcich a bravčové plece sme požadovali pomlieť. Objednané mäsové výrobky sme žiadali nakrájať , a to tak, že malokarpatskú salámu 15 dkg na veľmi tenko a debrecínsku šunku 0,20 dkg na hrubšie plátky.

SkryťVypnúť reklamu

Našu objednávku sme úmyselne zadali na piatok v poobedných hodinách, pretože sme predpokladali , že v tomto čase bude počet objednávok najvyšší a zaujímalo nás, ako si poradia s požiadavkou na presne stanovený čas dovozu objednávky v takto exponovanom čase.

Ako to dopadlo?

Podľa informácií v emaile po odoslaní objednávky sa nám ráno telefonicky ozvali a potvrdili, že objednávku vybavia, ponúkli nám dokonca aj ďalšie služby – krájanie, nasekanie alebo vykostenie bravčovej krkovičky.

Kuriér prišiel skutočne takmer presne v stanovenom čase. Tovar bol zabalený v dvoch úhľadných igelitových taškách, každý druh mäsa bol samostatne zabalený v PVC fólií. Mäso bolo opracované naozaj ukážkovo, mäsové výrobky boli nakrájané podľa požiadavky, aj keď pri debrecínskej šunke mali byť podľa našej požiadavky plátky ešte hrubšie.

SkryťVypnúť reklamu

Všetko mäso sme prevážili na digitálnej váhe s presnosťou na gram. Dodávateľovi slúži ku cti, že ani pri jednej položke sme nezistili váhový rozdiel. Teplomer ukázal teplotu bravčového mäsa 2,8 ⁰C a kuracie mäso malo teplotu 4,5 ⁰C. Obidve hodnoty boli teda v povolenom limite( do + 7). Mrazený tovar mal teplotu až -22 ⁰C.

Ceny na dodacom liste súhlasili s cenami pri zadaní objednávky, doprava bola zdarma.

Náš záver.

Táto služba rozhodne prináša úsporu času, dúfame že masodomov si udrží vysokú kvalitu dodávaného mäsa a služieb. Keďže rozvozy sú aj v širšom okolí Žiliny, táto služba poslúži všetkým obyvateľom menších obcí, kde sa žiadna mäsiareň nenachádza. Ceny sú porovnateľné s cenami v ostatných kamenných obchodoch, pravidelne sa na stránke objavujú aj akciové ponuky, mäso je slovenského pôvodu. Takže za nás môžeme túto službu iba odporúčať a udeľujeme jej pomyselných päť hviezdičiek.

www.masodomov.sk

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  2. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  3. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  4. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  5. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  6. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 101 646
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 395
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 161
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 471
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 372
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 115
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 849
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 491
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu