Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Testovali sme za vás - na vlastných žalúdkoch

V dnešnej dobe nie je žiadny problém si cez internet objednať mäso. Ako to funguje sme otestovali za vás.

Donáška až domov.Donáška až domov. (Zdroj: ARCHÍV ŠMAK PLUS)

ŽILINA. Moderná, tabletovo- smartfónová doba prináša aj moderné spôsoby nakupovania. Objednávať si vianočné darčeky cez internet, to už je pomaly klasika. Internet sa však natlačil aj do komodít, kde by sme to celkom neočakávali, a tak si dnes môžete objednať kvety, alkohol, adrenalínový zážitok alebo dokonca mäso.

Práve to posledne spomínané –mäso, nás zaujalo. Veď kupovať takúto háklivú surovinu bez toho aby som ju videl nám príde trochu zvláštne. Spomínaná služba sa síce na svojej stránke hrdí sloganmi ako: najčerstvejšie, priamo od mäsiara, a pod. , ale predsa len, kým nevyskúšame neuveríme.

Skryť Vypnúť reklamu

A tak sme rozhodli vyskúšať službu donášky čerstvého mäsa a preveriť všetky parametre, ktoré vo svojej reklame táto služba propaguje - kvalitu opracovania mäsa, čerstvosť, spoľahlivosť a doplnkové služby. Celý test bol pochopiteľne inkognito –tovar sme objednali pre mamu jedného kolegu z redakcie.

Pri zadávaní objednávky na www.masodomov.sk nás prekvapila šírka ponúkaného sortimentu , rozhodli sme sa preto vyskúšať okrem bežného mäsa a mäsových výrobkov aj hydinu, mrazené ryby a divinu. Stránka pôsobí esteticky a s ovládaním sme nemali väčšie problémy, aj keď by sa dalo nájsť pár nápadov na zlepšenie. Aby sme to ešte trochu skomplikovali, zadali sme požiadavku na rozváženie mäsa akoby pre viacerých kupujúcich a bravčové plece sme požadovali pomlieť. Objednané mäsové výrobky sme žiadali nakrájať , a to tak, že malokarpatskú salámu 15 dkg na veľmi tenko a debrecínsku šunku 0,20 dkg na hrubšie plátky.

Skryť Vypnúť reklamu

Našu objednávku sme úmyselne zadali na piatok v poobedných hodinách, pretože sme predpokladali , že v tomto čase bude počet objednávok najvyšší a zaujímalo nás, ako si poradia s požiadavkou na presne stanovený čas dovozu objednávky v takto exponovanom čase.

Ako to dopadlo?

Podľa informácií v emaile po odoslaní objednávky sa nám ráno telefonicky ozvali a potvrdili, že objednávku vybavia, ponúkli nám dokonca aj ďalšie služby – krájanie, nasekanie alebo vykostenie bravčovej krkovičky.

Kuriér prišiel skutočne takmer presne v stanovenom čase. Tovar bol zabalený v dvoch úhľadných igelitových taškách, každý druh mäsa bol samostatne zabalený v PVC fólií. Mäso bolo opracované naozaj ukážkovo, mäsové výrobky boli nakrájané podľa požiadavky, aj keď pri debrecínskej šunke mali byť podľa našej požiadavky plátky ešte hrubšie.

Skryť Vypnúť reklamu

Všetko mäso sme prevážili na digitálnej váhe s presnosťou na gram. Dodávateľovi slúži ku cti, že ani pri jednej položke sme nezistili váhový rozdiel. Teplomer ukázal teplotu bravčového mäsa 2,8 ⁰C a kuracie mäso malo teplotu 4,5 ⁰C. Obidve hodnoty boli teda v povolenom limite( do + 7). Mrazený tovar mal teplotu až -22 ⁰C.

Ceny na dodacom liste súhlasili s cenami pri zadaní objednávky, doprava bola zdarma.

Náš záver.

Táto služba rozhodne prináša úsporu času, dúfame že masodomov si udrží vysokú kvalitu dodávaného mäsa a služieb. Keďže rozvozy sú aj v širšom okolí Žiliny, táto služba poslúži všetkým obyvateľom menších obcí, kde sa žiadna mäsiareň nenachádza. Ceny sú porovnateľné s cenami v ostatných kamenných obchodoch, pravidelne sa na stránke objavujú aj akciové ponuky, mäso je slovenského pôvodu. Takže za nás môžeme túto službu iba odporúčať a udeľujeme jej pomyselných päť hviezdičiek.

www.masodomov.sk

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vitajte v postapokalyptickom svete
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  4. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  6. Päť chýb pri zateplení strechy
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  2. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  3. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  4. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  5. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  6. Úprava osobného motorového vozidla
  7. Important information for Brazilians living in Slovakia
  8. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  9. Vitajte v postapokalyptickom svete
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 531
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 15 348
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 15 009
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 619
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 898
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 9 958
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 942
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 518
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 437
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 248
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Žilina - aktuálne správy

O petícii rokovali na ministerstve

Iniciátora petície Za zachovanie súčasnej platnej legislatívy v oblasti stravovania zamestnancov Ľubomíra Sečkára s jeho tímom prijala generálna riaditeľka sekcie práce Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Danica Lehocká.

Akcia platí len 24 hodín

LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY

Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.

Táto akcia platí len 24 hodín a nebude sa opakovať.

Žilina hlási 80 prípadov. Ako je na tom žilinský región?

V nemocniciach je hospitalizovaných 844 pacientov.

Testovanie na nový koronavírus.

Žilinská nemocnica otvorila Pandemický pavilón. Už má v ňom piatich pacientov

Aktuálne je pozitívnych už 57 zamestnancov žilinskej nemocnice.

Pandemický pavilón FNSP Žilina.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Zoznam odberných miest v Dolnom Kubíne, Námestove, Trstenej a Tvrdošíne

Samosprávy finišujú s prípravami na pilotné testovanie na COVID-19, ktoré sa začne už zajtra ráno.

Zamestnanec reťazca: Mali sme pozitívnu kolegyňu, musel som ísť aj tak do práce

Aké pocity zažívajú ľudia z prvej línie, sme zisťovali od zamestnanca nemenovaného obchodného reťazca.

V kraji sú na tom najhoršie okresy Banská Bystrica a Brezno

Včera zistili na Slovensku viac ako 2 200 nakazených. 210 z toho v Banskobystrickom kraji. 56 v okrese Banská Bystrica a 45 v okrese Brezno.

Už ste čítali?