Suroviny:
- tekvica
- cibuľa
- paradajky
- paprika
- kuracie prsia
- 4 vajcia
- nízkokalorický kečup
- 3 PL ovsených vločiek
- korenie
Postup:
Tekvicu ošúpeme a nastrúhame v mise. Mäso nakrájame na menšie plátky. Zeleninu – cibuľa, paradajky, paprika – nakrájame tiež. Do misy s nastrúhanou tekvicou pridáme tri celé vajcia a tri polievkové lyžice ovsených vločiek. Zmes premiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie a dáme naň cesto, ktoré tvorí premiešaná zmes z tekvice, vajec a ovsených vločiek. Na cesto položíme plátky mäsa, potom cibuľu, papriku a paradajky. Z ďalšieho vajca použijeme len bielko, z ktorého vyšľaháme sneh. Ten vložíme na vrch pizze a rovnomerne ho rozotrieme po celom obvode. Ozdobíme čerstvou bazalkou a okoreníme podľa chuti. Potom dáme piecť do rúry a tepelne spracujeme dovtedy, kým nie je mäso upečené.
Dobrú chuť!