FIT KUCHYŇA – kuracie prsia ochutené kokosom

Nechajte sa inšpirovať zaujímavým receptom slovenského reprezentanta v men's physique Viktora Vinczeho. Chrumkavé pečené kuracie prsia ochutené kari, cesnakom i kokosom s prílohou v podobe cuketových rezancov poteší vaše chuťové poháriky.

Načítavam video...

Suroviny pre štyri osoby:

600 g kuracích pŕs

2-3 cukety

1 vaječné bielko

kokos

kari

granulovaný cesnak

iné koreniny

10 g kokosového tuku

Postup

Príprava mäsa:

Kuracie prsia umyjeme, zbavíme ich blán, šliach a zbytočného tuku. Mäso nesolíme. Prsia rozrežeme pozdĺžne na dve polovice. Rozbijeme vajce, ale použijeme z neho len bielko, ktorá dáme na tanier. Pridáme trochu soli. Na druhý tanier nasypeme kokos, kari i granulovaný cesnak a túto zmes premiešame. Plátky mäsa obalíme najskôr v bielku, potom v obaľovacej zmesi (kokos, kari, granulovaný cesnak) a vložíme na plech, ktorý však predtým vystelieme papierom na pečenie. Pečenie vo vyhriatej trúbe 20 – 25 minút na 200 stupňoch, ale po 10 minútach plátky mäsa otočíme na druhú stranu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

web_still1009_00001_1_r8912.jpg

web_still1009_00003_1_r4664.jpg

web_still1009_00005_1_r8526.jpg

web_still1009_00006_1_r4016.jpg

Príprava prílohy:

Cuketu umyjeme, odkrojíme z nej konce a trochu v strede si ju nakrojíme, potom škrabkou na koreňovú zeleninu robíme rezance. Na zohriatu panvicu vložíme kokosový tuk, pridáme na hrubšie nakrájaný cesnak a orestujeme ho. Následne pridáme cuketové rezance, ktoré za občasného miešania dusíme 10 minút, kým nestratia na objeme. Počas prípravy môžeme rezance dochutiť (soľ, čili, korenie a sézam).

web_still1009_00009_1_r8616.jpg

Toto jedlo je vhodné aj do diéty! Kuracie prsia majú menej tuku a sú zdrojom kvalitných bielkovín, cuketa je zdravá a má sedemkrát menej kalórií ako bezvaječné cestoviny.

web_img_4599_r8603.jpg

Dobrú chuť!


SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 008
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 973
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 124
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 5 437
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 837
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 476
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu