Varenie kapusty bolo úspešné

Päťčlenná odborná porota už po štvrtýkrát hodnotila uvarenú kapustu vo 
Svederníku. Tohtoročných majstrovstiev sa 
zúčastnilo 17 družstiev.

Varenie kapusty sa tešilo obľube.Varenie kapusty sa tešilo obľube. (Zdroj: OÚ SVEDERNÍK)

V sobotu 9. mája 2015 sa za veľkej účasti návštevníkov a súťažiacich uskutočnili už 4. majstrovstvá Svederníka vo varení kapusty.

Zúčastnilo sa 17 družstiev

V areáli Kultúrneho domu Svederník sa do kuchárskeho zápolenia zapojilo 17 súťažných družstiev s takmer osemdesiatimi účastníkmi. Každé z družstiev prišlo do súťaže so svojím originálnym receptom na prípravu chutnej kapusty. Základná surovina – kyslá kapusta z miestnej kapustárne, bola pripravená v obecnom sude a k dispozícií súťažiacim.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ostatné ingrediencie a pochutiny boli na samotnom zvážení kuchárov. Varilo sa pod holým nebom, tradičným spôsobom v kotlíkoch a každé družstvo muselo navariť minimálne desať litrov kapusty.

SkryťVypnúť reklamu

Celé dopoludnie bolo doďaleka cítiť vôňu navarenej kapusty. Účastníci podujatia spolu na ploche navarili vyše 200 litrov kapusty, ktorá tak chutila, že nestihla v tanieri ani riadne vychladnúť.

Krátko po 13. hodine odovzdali súťažné družstvá na hodnotenie vzorovú porciu navarenej kapusty. Päťčlenná odborná porota ju na základe viacerých kritérií zhodnotila a pridelila body..

Víťazom Putovného pohára Majstrovstiev Svederníka vo varení kapusty sa stalo družstvo Andrej Beniač team pred tímom Deportivo Dolný Keblov a družstvom Obecného úradu Svederník.

Autor: rl

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 996
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 868
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 121
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 5 637
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 234
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 831
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 442
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu