V Nededzi vedia variť rýchlo a dobre

Len 36 a pol minúty trvalo kuchárom z Nededze uvariť a zjesť takmer štyri kilá bryndzových halušiek.

Súťaž v jedení halušiek.Súťaž v jedení halušiek. (Zdroj: PAVOL ĎURČO)

TERCHOVÁ. V súťaží vo varení a jedení bryndzových halušiek včera v Terchovej sa na druhom mieste časom 32 minút 32 sekúnd umiestnilo družstvo z obce Nededza pri Žiline. Tretí, s časom 36 minút a 32 sekúnd, sa umiestnil tím Ryba - Vila Nečas. Súťaž vyhral tím, ktorý postavila pripravovaná politická strana. Celkovo sa súťaže zúčastnilo až päť politických tímov. "Určite to má súvis s predvolebnou kampaňou, ale ľudí to nerušilo. V amfiteátri, kde sa súťažilo, sme akúkoľvek politickú reklamu zakázali," povedal jeden z organizátorov Jozef Mičo.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Celkovo 16 družstiev zo Slovenska, Česka a Poľska prišlo povzbudiť približne dva a pol tisíca ľudí. Štvorčlenné družstvá súťažili v tradičnej disciplíne - varení a jedení halušiek. Jeden z tímu halušky varil a ostatní udržiavali oheň, poriadok a pripravovali škvarky. Z dvoch kilogramov zemiakov musel kuchár pripraviť tri a pol kila chutných bryndzových halušiek. Rozhodcovskí fajnšmekri okrem rýchlosti prípravy a chuti halušiek bodovali aj čistotu pracovného priestoru, prípadné poranenia pri strúhaní zemiakov či dodržanie váhy hotových halušiek.

Súťaž vo varení a jedení halušiek v Terchovej

Pozrite si fotogalériu >>

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 972
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 692
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 119
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 5 936
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 817
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 622
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 389
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu