Bryndzové pirohy či perníky môžu Žilinčania ochutnať na Kulinárskych dňoch

Tento víkend sa začne ďalší ročník čoraz obľúbenejších Kulinárskych dní. Návštevníci sa môžu tešiť na bezplatné ochutnávky rôznych jedál.

ŽILINA. Milovníci dobrého jedla si prídu na svoje už túto sobotu 14. septembra medzi 10.30 a 16.00 h. V žilinskom obchodnom centre Max na nich budú čakať bezplatné ochutnávky domácich bryndzových pirohov, perníkov, fánok, tvarohových guliek či bryndzových halušiek a syrov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tradičné jedlá

"Tohtoročné septembrové víkendové dni sa budú v Žilinskom samosprávnom kraji opäť niesť v duchu prípravy, varenia a ochutnávok tradičných jedál. Každý z piatich regiónov kraja rozvoňajú lákavé vône kulinárskych špecialít vďaka ďalšiemu pokračovaniu chutných podujatí s názvom Kulinárske dni, ktoré už druhý rok organizuje žilinská župa v rámci europrojektu Krásy a zaujímavosti Žilinského kraja," vyslovila Hana Danová, hovorkyňa ŽSK.

SkryťVypnúť reklamu

O pravú ľudovú atmosféru sa v obchodnom centre Max v Žiline postarajú folklórne súbory Rozsutec a Slnovrat a detské folklórne súbory Stavbárik a Lúčik. Nebudú chýbať ukážky výroby keramiky, košíkov, sviečok, drevorezieb a drotárskych výrobkov.

Kulinárske dni vyvrcholia v Martine

O týždeň v piatok 20. septembra sa budú zalizovať návštevníci obchodného centra Jasna v Liptovskom Mikuláši, kam sa Kulinárske dni presunú z Horného Považia. V sobotu 21. septembra ožije dobovou atmosférou Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke. A tohtoročnú jesennú sériu kulinárskych dní vyvrcholí v turčianskom obchodnom centre Tulip v sobotu 28. septembra.

Tohtoročné septembrové víkendové dni sa budú v Žilinskom samosprávnom kraji opäť niesť v duchu prípravy, varenia a ochutnávok tradičných jedál. Každý z piatich regiónov kraja rozvoňajú lákavé vône kulinárskych špecialít vďaka ďalšiemu pokračovaniu chutných podujatí s názvom Kulinárske dni, ktoré už druhý rok organizuje žilinská župa v rámci europrojektu Krásy a zaujímavosti Žilinského kraja.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 243
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 295
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 102
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 170
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 812
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 274
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 546
  8. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 4 426
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu