ŽILINA. Milovníci dobrého jedla si prídu na svoje už túto sobotu 14. septembra medzi 10.30 a 16.00 h. V žilinskom obchodnom centre Max na nich budú čakať bezplatné ochutnávky domácich bryndzových pirohov, perníkov, fánok, tvarohových guliek či bryndzových halušiek a syrov.
"Tohtoročné septembrové víkendové dni sa budú v Žilinskom samosprávnom kraji opäť niesť v duchu prípravy, varenia a ochutnávok tradičných jedál. Každý z piatich regiónov kraja rozvoňajú lákavé vône kulinárskych špecialít vďaka ďalšiemu pokračovaniu chutných podujatí s názvom Kulinárske dni, ktoré už druhý rok organizuje žilinská župa v rámci europrojektu Krásy a zaujímavosti Žilinského kraja," vyslovila Hana Danová, hovorkyňa ŽSK.
O pravú ľudovú atmosféru sa v obchodnom centre Max v Žiline postarajú folklórne súbory Rozsutec a Slnovrat a detské folklórne súbory Stavbárik a Lúčik. Nebudú chýbať ukážky výroby keramiky, košíkov, sviečok, drevorezieb a drotárskych výrobkov.
Kulinárske dni vyvrcholia v Martine
O týždeň v piatok 20. septembra sa budú zalizovať návštevníci obchodného centra Jasna v Liptovskom Mikuláši, kam sa Kulinárske dni presunú z Horného Považia. V sobotu 21. septembra ožije dobovou atmosférou Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke. A tohtoročnú jesennú sériu kulinárskych dní vyvrcholí v turčianskom obchodnom centre Tulip v sobotu 28. septembra.
Tohtoročné septembrové víkendové dni sa budú v Žilinskom samosprávnom kraji opäť niesť v duchu prípravy, varenia a ochutnávok tradičných jedál. Každý z piatich regiónov kraja rozvoňajú lákavé vône kulinárskych špecialít vďaka ďalšiemu pokračovaniu chutných podujatí s názvom Kulinárske dni, ktoré už druhý rok organizuje žilinská župa v rámci europrojektu Krásy a zaujímavosti Žilinského kraja.