Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Na Zelený štvrtok zelené pivo

Takúto doslova výsadu mali možnosť Žilinčania ochutnať už po ôsmy krát.

(Zdroj: JURAJ MILO)

ŽILINA. Špeciálne pivo, ktoré si majitelia reštaurácie sami vozia z Česka je jedinečné a nie je ľahké sa k nemu dostať. „Robí sa to na špeciálnu objednácku, ktorú zabezpečujú naši majitelia a potom si ho následne sami vozia z Čiech, pretože nám to sem ani nedovezú,“ povedala prevádzkarka reštaurácie Ivana Fučeková.

Výroba zelenej trinástky je spojená s tajnou receptúrou, ktorú majú ovládať iba traja ľudia. Majitelia reštaurácie sa zásobia približne 200 litrami. Ochutnať z nich môže iba niekoľko ľudí, ktorí na to mysleli dopredu. V deň podávania zeleného pivo je pravidelne reštaurácia na večer plne rezervovaná. „Nie všetci sa k nemu dostanú, pretože akonáhle sa začne čapovať, tak do pár hodín je vypredané,“ dodala Ivana.

Skryť Vypnúť reklamu

Do zeleného piva sú pridávané bylinné extrakty, následne do neho dávajú likér. Pivovým fajnšmejkrom veľmi chutí, o čom svedčí aj fakt, že pred ôsmou hodinou večer je zásoba zeleného piva zväčša vypredaná. „Je silnejšie a má takú prijímenú horkastú chuť. Sú tam cítiť tie bylinky,“ opísla Ivana Fučeková.

zel_pivo_2.jpg

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 195
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 285
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 903
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 096
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 870
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 736
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 290
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 7 014
  9. Po Slovensku na motorke 5 435
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 4 879
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Žilina - aktuálne správy

Krytý bazén spustil sezónu 15. júna.


5 h

eTwinning predstavuje najväčšiu a najzaujímavejšiu vzdelávaciu komunitu učiteľov európskych škôl.


6 h

Nové rozdelenie okresov platí od 21. júna.


11 h

Pozrite si MY športujeme.


18 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

K príčine smrti sa vyjadria, až keď budú k dispozícii laboratórne výsledky. Predbežne to s očkovaním nesúvislo.


15. jún

Podobné prípady sa stali na viacerých miestach Slovenska.


13 h

Osoba na 15 metrov štvorcových už nie je limitom pre prevádzky v zelených a žltých okresoch.


TASR 14. jún

Zrazená osoba utrpela doposiaľ nezistené zranenia.


SITA 15. jún

Už ste čítali?