Na Zelený štvrtok zelené pivo

Takúto doslova výsadu mali možnosť Žilinčania ochutnať už po ôsmy krát.

(Zdroj: JURAJ MILO)

ŽILINA. Špeciálne pivo, ktoré si majitelia reštaurácie sami vozia z Česka je jedinečné a nie je ľahké sa k nemu dostať. „Robí sa to na špeciálnu objednácku, ktorú zabezpečujú naši majitelia a potom si ho následne sami vozia z Čiech, pretože nám to sem ani nedovezú,“ povedala prevádzkarka reštaurácie Ivana Fučeková.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Výroba zelenej trinástky je spojená s tajnou receptúrou, ktorú majú ovládať iba traja ľudia. Majitelia reštaurácie sa zásobia približne 200 litrami. Ochutnať z nich môže iba niekoľko ľudí, ktorí na to mysleli dopredu. V deň podávania zeleného pivo je pravidelne reštaurácia na večer plne rezervovaná. „Nie všetci sa k nemu dostanú, pretože akonáhle sa začne čapovať, tak do pár hodín je vypredané,“ dodala Ivana.

SkryťVypnúť reklamu

Do zeleného piva sú pridávané bylinné extrakty, následne do neho dávajú likér. Pivovým fajnšmejkrom veľmi chutí, o čom svedčí aj fakt, že pred ôsmou hodinou večer je zásoba zeleného piva zväčša vypredaná. „Je silnejšie a má takú prijímenú horkastú chuť. Sú tam cítiť tie bylinky,“ opísla Ivana Fučeková.

zel_pivo_2.jpg

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 964
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 579
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 138
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 118
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 814
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 356
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu