„Zmyslom tour je vysvetliť návštevníkom autobusu, aký je koncept írskych whisky. Ide nám aj o to, aby vlastnými zmyslami odhalili vlastnosti whisky, ktoré sú bežnému hosťovi skryté,“ povedal Alexandr Mikšovic, odborník vo svojom remesle, ktorý ochutnávku whisky sprevádzal.
Komentovanou ochutnávkou sa niesla príjemná nálada. Po koštovaní čistej whisky prišli na rad kokteily. „Táto ochutnávka sa oproti bežným líšila v tom, , že sa im nesnažím vsugerovať, čo majú cítiť, skôr im ponúkam, aby si to našli sami. Hovorím im príbehy, ktoré sa za konkrétnou whisky skrývajú,“ dodal Mikšovic
Mnoho z ľudí, ktorí ochutnávku navštívili, pomerne rýchlo reagovali na chuť a slová, ktoré im boli ponúknuté. „Takto sa mi to páči. A aj keď dávajú otázky na telo, lebo vtedy je vidno, že sa o to zaujímajú a dozvedia sa veci, ktoré by inak nenašli nikde, ani na internete,“ uzavrel Mikšovic.