Netradične zariadený autobus, ktorý prišiel do Žiliny, privítal tak barmanov ako aj obyčajných hostí. Cieľom bolo bližšie sa oboznámiť s čarom, ktoré ponúkajú rôzne druhy whisky.
ŽILINA. V Žiline sa odohrala druhá etapa tour, ktorá začala v Košiciach a skončila v Bratislave.
„Zmyslom tour je vysvetliť návštevníkom autobusu, aký je koncept írskych whisky. Ide nám aj o to, aby vlastnými zmyslami odhalili vlastnosti whisky, ktoré sú bežnému hosťovi skryté,“ povedal Alexandr Mikšovic, odborník vo svojom remesle, ktorý ochutnávku whisky sprevádzal.
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Komentovanou ochutnávkou sa niesla príjemná nálada. Po koštovaní čistej whisky prišli na rad kokteily. „Táto ochutnávka sa oproti bežným líšila v tom, , že sa im nesnažím vsugerovať, čo majú cítiť, skôr im ponúkam, aby si to našli sami. Hovorím im príbehy, ktoré sa za konkrétnou whisky skrývajú,“ dodal Mikšovic
„Naozaj sa nedá za pol hodiny vysvetliť toľko vecí, aby to v tom účastníkovi veľa zanechalo, ale je možné aspoň ho „naklepnúť“ k tomu, aby na tom pracoval,“ vysvetlil,
Mnoho z ľudí, ktorí ochutnávku navštívili, pomerne rýchlo reagovali na chuť a slová, ktoré im boli ponúknuté. „Takto sa mi to páči. A aj keď dávajú otázky na telo, lebo vtedy je vidno, že sa o to zaujímajú a dozvedia sa veci, ktoré by inak nenašli nikde, ani na internete,“ uzavrel Mikšovic.