Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

V Žiline varí šéfkuchár Kuku z Egypta

Nielen pre Žilinčanov, ale aj pre všetkých návštevníkov hotela Dubná skala bude variť Egypťan Reda Daoud, známy pod menom „Kuku".

Svetoznámy kuchár, Egypťan Reda Doud, zvaný Kuku.Svetoznámy kuchár, Egypťan Reda Doud, zvaný Kuku. (Zdroj: KATARÍNA KVAŠŇOVSKÁ)

ŽILINA. Nový šéfkuchár štvorhviezdičkového hotela Dubná skala je svetoznámy Reda Daoud. Narodil sa v Egypte, v Alexandrii. Svoju kariéru začínal v Holandsku v hoteli N.H., okrem iných krajín pôsobil aj v Izraeli, Taliansku, Dubaji a v Belgicku. V hoteloch a reštauráciách, kde doteraz bol, ho poznajú pod menom „Kuku".

Prišiel oživiť slovenskú kuchyňu

Do hotela v Žiline priniesol svoje dlhoročné skúsenosti z pôsobenia v špičkových hoteloch v Európe, Afrike a Ázii. Pripravil nový jedálny lístok, ktorým oživil doterajšiu kuchyňu hotela. Varí jedlá orientálnej, východoeurópskej a západoeurópskej kuchyne. „Na dobré jedlo nepotrebujete viac než olivový olej, soľ a korenie," povedal Reda Daoud. Sám nie je zástancom dochucovadiel a chemických prísad.

Skryť Vypnúť reklamu

Uprednostňuje jedlá z čerstvých surovín. Rád má grécku, taliansku a španielsku kuchyňu. „Hovorí sa, že kto robil v Grécku alebo v Taliansku, tak stopercentne varí dobré jedlo. Lebo tam sa ľudia nedajú oklamať. Presne vedia, či je v jedle olivový olej alebo nie je," vysvetlil Kuku.

Spomienky na Dubaj

Za svoju kariéru pracoval aj v Dubaji. „Je to iné ako v Európe. Oni veľmi dbajú o svoje reštaurácie. Každý deň máte čerstvé ryby, čerstvú zeleninu. Mentalita je iná ako v Európe. Nemôžem povedať, že sú horší, ani že sú lepší, lebo v Dubaji sú ľudia z celého sveta. Ale môžem povedať, že v Európe sa mi páči viac," priznal úprimne.

Práca na Slovensku

Na Slovensku absolvoval Hotelovú akadémiu v Liptovskom Mikuláši. Vo Vysokých Tatrách školil kuchárov, pripravoval jedálne lístky pre viac hotelov na Slovensku, a tiež školil študentov Hotelovej akadémie. Pracoval aj pre televízie, kde účinkoval v programoch spojených s varením. Zo Slovenska má aj manželku, s ktorou šťastne žije už deväť rokov.

Skryť Vypnúť reklamu

tabulaw.jpg

Vlastnosti kvalitného šéfkuchára

Aby bol šéfkuchár dobrý, mal by mať tieto vlastnosti. „Dobrý kuchár musí byť stopercentný ekonóm. Musí vedieť hospodáriť s potravinami," prezradil nám „Kuku". Kuchár by mal teda vedieť variť ekonomicky a chutne. „Kuchár musí byť tiež dobrý „doktor". Aby prinášal ľuďom dobré a zdravé jedlo," hovoril ďalej. Za najdôležitejšie ale považuje pravidlo: Kuchár musí mať dobrú náladu. „Bez toho to nejde. Keď budem dobrý ja, tak bude dobrý aj čašník a zákazník odíde spokojný."

Prístup k zákazníkom

Umenie Reda Daouda nespočíva len v príprave vynikajúcich medzinárodných jedál, ale aj v servise a prístupe k zákazníkom. Osobne chodí priamo k hosťom a v prípade záujmu im pripraví jedlo priamo na mieru, bez ohľadu na to, či ide o domáceho alebo zahraničného hosťa. Ovláda osem svetových jazykov - egyptsky, holandsky, anglicky, francúzsky, nemecky, grécky, taliansky a hebrejsky. Vie aj slovensky, ale ako sám povedal: „ Slovensky rozumiem, viem aj povedať, čo chcem, ale neovládam ho na sto percent, preto som ho nezaradil medzi jazyky, ktoré ovládam."

Na otázku, či sa mu v hoteli páči, odpovedal: „Páči sa mi Dubná skala. Mám rád miesta, ktoré sú moderné a majú štýl."

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  10. Zelená Bratislava
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 18 722
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 14 669
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 208
  4. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 12 418
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 309
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 145
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 863
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 928
  9. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 780
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 722
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Žilina - aktuálne správy

Žilinská Kia ruší pre nedostatok dielov od zahraničného dodávateľa nočné zmeny

Do stredy bude fabrika fungovať iba v dvojzmennej prevádzke.

Predlžujeme akciu o 24h

Ak nemôžete za novinami, noviny prídu k vám. Dnes to máte s 50% zľavou na celý rok

Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.

Táto akcia platí len 24 hodín a nebude sa opakovať.

Žilinská nemocnica hlási už 84 nakazených pracovníkov

V Pandemickom pavilóne je hospitalizovaných 17 pacientov.

ONLINE DISKUSIA: Môže byť Žilina moderné a životaschopné mesto?

Ako dostať Žilinu na mapu moderných miest? Má krajské mesto priestor na rozširovanie? Aj tieto témy odznejú v LIVE diskusii v utorok 27.októbra o 9. hodine na FB Žilina na Facebooku.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus na Orave: V sobotu zachytili 1600 pozitívnych prípadov (minúta po minúte)

Na Orave bol o celoplošné testovanie na Covid-19 opäť záujem.

Nemocnica v Nitre má 104 infikovaných zamestnancov

Reprofilizovaných je už 92 lôžok. Na Zobor zatiaľ preložili trinásť ľudí, ktorí potrebujú doliečenie.

Nitrania dnes išli na veľké nákupy aj na cintoríny

Načo budú otvorené obchody, keď môžeme ísť len do potravín a lekární? pýtajú sa ľudia aj Zväz obchodu.

Na Liptove pribudol v piatok dosiaľ najvyšší počet infikovaných

Situácia sa začína zhoršovať už aj v okrese Ružomberok.

Už ste čítali?