ysuckých kapustníkov. Po krátkej tepelnej úprave v mikrovlnej trúbe sa sálou rozniesla a pohladila chuťové poháriky vôňa pravých domácich kapustníkov, o akých sa môžeme dočítať v nejednej ľudovej rozprávke. Už na prvý pohľad zaujímavý nápad sa stretol s veľkou odozvou vďačného publika, pretože organizátori po vyhodnotení servírovali nakrájané vzorky mäkkučkých koláčikov na stôl. Porekadlo o sto ľuďoch a sto chutiach sa dokonale potvrdilo. Kapustníky boli skutočne odlišné, ale všetky výborné. Ako nám prezradil viceprimátor Kysuckého Nového Mesta Vladimír Macášek, nápad sa zrodil práve v jeho hlave: "Chceli sme urobiť niečo pútavé a originálne pre verejnosť." Pri záverečnom hodnotení nemala porota ľahkú úlohu, lebo všetky koláče boli naozaj výborné. Medailové pozície za svoje kapustníky získali Viera Franková s pani Svrčkovou z Radole a Anna Janíková z Dolného Vadičova.
Autor: Alojz Mintal