"Toto sú tie najoriginálnejšie koreniny a ďalšie pochutiny, ktoré robia ázijskú kuchyňu neodolateľnou a chutnou," presviedčala nás predavačka Mária (na snímke). Pokiaľ si myslíte, že sójová omáčka je len jedna, ste na veľkom omyle. Z jedného základu sa jej robí niekoľko druhov a spolu s ďalšími dodáva tú pravú chuť čínskym jedlám. V obchode sme však našli aj originálne prísady do indických či thajských jedál, korenia s úžasnými vôňami, sklenené i ryžové cestoviny, rôzne druhy húb, morské riasy. Vedeli ste napríklad, že ryža basmati pochádza z Himalájí a je kráľovnou ryží? Nuž a k dobrému jedlu patrí určite aj dobrý drink. Čo tak ryžové (japonské aj čínske) alebo slivkové víno, či víno z ovocia liči? Príjemná vôňa, lahodná chuť, nízky obsah alkoholu, to je ich hlavná charakteristika.