Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky

„Našiel som toto číslo v mobile mojej ženy!“

Teplá strava – základ zdravia, hovoria si ľudia aj v dnešnej uponáhľanej dobe. A keď im v núdzi začne škvŕkať v žalúdku, s dôverou sa obrátia...

(Zdroj: autor)

Teplá strava – základ zdravia, hovoria si ľudia aj v dnešnej uponáhľanej dobe. A keď im v núdzi začne škvŕkať v žalúdku, s dôverou sa obrátia o pomoc na niektorú z pizzérií, ktorých sa v poslednom čase otvára čoraz viac. Ich rozvozcovia majú preto počas pracovnej doby plné ruky práce a o rôzne kuriózne zážitky nemajú núdzu. K tým najstaršie pracovne činným patria aj Žilinčania Shaggy (22) a Luigi (45).
Akí zákazníci si objednávajú vaše služby?
Možno aj polovica zákazníkov sú stále tí istí – vozíme pizzu počas obedov na pracoviská ľuďom veľmi pracovne vyťaženým, alebo neochotným vyjsť z tepla kancelárie do nepriaznivého počasia. Volajú nám aj nemocní alebo osamelí, ktorým sa neoplatí variť pre jedného. Sme záchranou i pre tých, ktorým prišla nečakaná návšteva, alebo sa im zmenil program, museli zostať doma a už nemajú čas na varenie. Pizzu občas pošle niekto svojim blízkym ako milé prekvapenie, prípadne rodičia svojim malým deťom. Občas nám zavolá vodič kamiónu niekde cestou z Považskej Bystrice a v Žiline na pumpe ho už čaká teplá, voňavá pizza. Nechodíme však len do bytov, často nesieme pizzu na kúpalisko, milencom na lavičku do lesoparku alebo hoci aj k autu odparkovanému na bočnej cestičke niekde v poli. Zaujímavé je, že i keď máme veľmi bohatú ponuku, niektorí zákazníci si už roky objednávajú stále ten istý, obľúbený druh pizze.
Počas ktorých hodín máte najviac práce?
Najviac sa objednávky nakopia v pracovných dňoch na poludnie a hlavne po výplatách, keď sa dostávajú stravné lístky. Niektorí zákazníci si objednajú a myslia si, že sú sami na svete. Nechápu, že treba počkať, kým prídu na rad. Väčšie objednávky je preto lepšie nahlásiť včas vopred. Mali sme už objednávku aj 30 kusov na hokejový štadión pre celé mužstvo alebo 55 kusov do jednej firmy. Pečieme od desiatej hodiny dopoludnia, rozvážame do polnoci a občas sa objednávky nahromadia aj pred záverečnou. Keď sme tu raz v noci maľovali, telefón vyzváňal až do rána. Ľudia sa zrejme domnievajú, že robíme nonstop. Niekedy veru aj máme taký pocit - robíme celý rok a zatvorené je len štyri dni v roku.
Ako zvládate dopravu v žilinských uliciach?
Ešte pred pár rokmi boli žilinské cesty v noci prázdne, teraz bývajú i uprostred noci plné križovatky. Za deň najazdíme aj 200 – 300 kilometrov v aute, čo dá dosť zabrať. Vystúpime a nastúpime aj 80-krát, nabeháme sa po schodoch, no niekedy veľa času stratíme len tým, kým sa vôbec dostaneme z parkoviska na cestu. Na tie jednosmerky, prekopané cesty a zápchy sme si už zvykli. Horšie je, že to niekedy nevedia uznať zákazníci, ktorí cestujú len mestskou hromadnou dopravou. Ešte šťastie, že pizza v termotaškách vydrží horúca viac ako hodinu. Pokiaľ to nie je väčšia objednávka, vozíme najďalej do desiatich kilometrov. Ďalej by sa to nevyplatilo a dnes sú už pizzérie aj v niektorých obciach okresu. Stáva sa však, že si objednajú pizzu i na poschodie v našej budove, alebo zavolajú z auta nášho parkoviska.
Prekvapia vás niekedy zákazníci svojou objednávkou?
Okrem pizze vozíme aj hotové jedlá, alkohol a podobne, takže v lete je potom ťažké stihnúť doviezť v poriadku, napríklad palacinky so šľahačkou alebo zmrzlinu. Snažíme sa vždy vyhovieť našim zákazníkom, no niekedy to nie je v našich silách – čapované pivo alebo kávu nerozvážame. Ľudia často zabúdajú, že majú vo vchode pokazené zvončeky, chýbajúce menovky na dverách či menovcov a potom je problém. Alebo si niečo objednajú a v domnení, že prídeme neskôr, odídu na pol hodiny z bytu, prípadne sú ešte na ceste domov. Stalo sa, že sme priniesli pizzu do krčmy alebo pred vchod do paneláku a odovzdali sme ju prvému, kto sa o ňu prihlásil a pritom to nebol ten, ktorý si ju objednal. Problémom býva tiež tiché zvonenie na mobile, či vybitá batéria. Zvlášť, ak dotyčný je u niekoho na návšteve, alebo býva na podnájme a neuvedomí si, že jeho meno nie je uvedené na dverách. Osobitnou kapitolou sú žiarliví manželia. Často nám na druhý deň volajú, že objavili naše číslo v mobilnom telefóne svojej manželky a preverujú si, s kým že to volala. Ale ináč je to príjemná práca, pri ktorej spoznávame mnoho ľudí a niekedy stretneme aj starých známych, s ktorými sme sa roky nevideli. Používame osobné telefóny, takže nám zákazníci volajú, aj keď sme práve vo vani. Ale pizza nám i po toľkých rokoch stále chutí a keď máme voľno, aj my sami si ju objednávame u svojich kolegov. No vždy len vtedy, keď vieme, že majú viac času.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dokážu benzínové fukáre odolať výzve akumulátorových?
  2. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  3. Príjem vs. dôchodok. Realita, na ktorú sa treba pripraviť
  4. Poznáte najbohatšie firmy sveta? Podiel v nich majú aj Slováci
  5. Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete
  6. Magazín SME Ženy už v predaji
  7. Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné
  8. UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení
  9. Pandémia urýchlila štart online duálneho vzdelávania
  10. Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?
  1. Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete
  2. Magazín SME Ženy už v predaji
  3. SPS ukončí rok miliónovými investíciami
  4. Dokážu benzínové fukáre odolať výzve akumulátorových?
  5. Trh s elektromobilmi stagnuje. Kríza by mu mohla pomôcť
  6. Fakulta drží tempo so súčasnými i budúcimi trendmi
  7. Poznáte najbohatšie firmy sveta? Podiel v nich majú aj Slováci
  8. Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné
  9. UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení
  10. Pandémia urýchlila štart online duálneho vzdelávania
  1. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 36 096
  2. Aplikáciu tohto Slováka používajú v 150 krajinách. Ako začínal? 24 325
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 18 715
  4. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 17 206
  5. Pohoda v domácnosti sa odvíja od jednej veci. Neuveríte, od akej 16 940
  6. Príjem vs. dôchodok. Realita, na ktorú sa treba pripraviť 14 247
  7. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi 12 347
  8. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 356
  9. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 11 302
  10. Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi? 11 295
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Žilina - aktuálne správy

Stavby budúcnosti s úctou k minulosti pozdvihnú úroveň architektúry mesta

Zaujímavé koncepty prináša dynamická developerská spoločnosť LICITOR.

Putovanie plagátmi Jana Rajlicha ml

Výstava bude prístupná verejnosti aj v novembri.

Pätnásťgólový Jakub Baranovič ťahá Hôrky za postupom

Hoci počas jesene strelil takmer polovicu gólov svojho mužstva, za ťahúňa sa nepovažuje. Vyzdvihuje snahu a bojovnosť svojich spoluhráčov a prezrádza, že v kabíne občas zaznie aj slovíčko postup.

Jakub Baranovič (OFK Hôrky).

Prímestské autobusy budú jazdiť v obmedzenom režime

V krajských autobusoch nezaznamenali ani jeden prípad nákazy COVID-19.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

V niektorých obciach v okolí Trnavy testovanie nebude

Pôvodne začali v okrese Trnava s prípravami na testovanie všetky obce, niektoré však dostali informáciu o pričlenení ich odberových miest k susedným obciam.

Vodič autobusu náraz neprežil. Cesta je neprejazdná

Dôvody, pre ktoré vodič náhle zmenil smer jazdy, polícia preveruje.

Situácia na Liptove sa zhoršuje, oba okresy zaznamenali rekord v počte pozitívne testovaných

Za jediný deň pribudlo na Liptove 254 ľudí, ktorým potvrdili nákazu koronavírusom.

Primátor Hattas: Situácia je v Nitre veľmi kritická, chýbajú lekári

V pätnástich dedinách budú testovať len jeden deň.

Už ste čítali?