„Spolupracujeme s rakúskou vinotékou, ktorá dodá vína a my k nim pripravíme jedlá. Akcia sa volá „Súlad vín a jedál“. Hostia mali možnosť zoznámiť sa s vínami z oblasti Burgenlandu v Rakúsku a ochutnať našu gastronómiu,“ hovorí riaditeľ vily Nečas Dimitrij Safončík. Prvá takáto ochutnávka sa konala na tomto mieste pred tromi týždňami. Uplynulý piatok sa na ochutnávake stretlo 36 hostí, nielen zo Žiliny, ale aj z ďalších slovenských miest, z Českej republiky a z Rakúska. Nasledovať budú ďalšie akcie. Najbližšia ochutnávka bude venovaná šumivým vínam. O hostí sa stará medzinárodný personál, ktorý prešiel náročným konkurzom. „Občas zavtipkujem, že zakladateľ vily Tomáš Nečas bol Čech, a preto tu máme aj český personál, ale nie je to tak. Personál tvoria ľudia, ktorých sme vybrali z konkurzu ako najlepších. Je zmiešaný, sú tam aj ľudia zo Slovenska,“ pokračuje Dimitrij Safončík.
Po ročnej rekonštrukcii sa vila Nečas stala miestom, ktoré má slúžiť ľuďom. Je veľmi vhodným priestorom práve na ochutnávky vín. Vinotéka je tu umiestnená v pôvodnej pivnici z 18. storočia. Viac sa o tejto kultúrnej pamiatke, kde bol v minulosti, napríklad, aj colný sklad, sa dočítate v nasledujúcom čísle MY Žilinských novín.