Svoje meno má po zakladateľovi továrne na celulózu v Žiline Tomášovi Nečasovi, ktorému slúžil do tridsiatych rokov minulého storočia ako sídlo a úradovňa. „V tejto budove bol v minulosti aj colný sklad. Bola to obchodná brána, ktorou sa vchádzalo do Žiliny. Bola tu však, napríklad, aj škôlka, priestory vily sa používali aj na rôzne školenia,“ hovorí Dimitrij Safončík, riaditeľ Villy Nečas. Po ročnej rekonštrukcii, ktorá skončila 15. decembra minulého roku, sú jej priestory k dispozícii pre verejnosť, aj pre najnáročnejších zákazníkov. „Je tu reštauračný komplex, pretože ide o dve reštaurácie na rôznych úrovniach. Reštaurácia na prízemí je jednoduchšia, určená na obedy, ktoré robíme v bufetovej forme. Nejde o bufet, ako sa chápe u nás, ale o výber jedla zo švédskych stolov, kde je kombinácia niekoľkých jedál.“ Ponuka vyššej zážitkovej gastronómie sa dá nájsť v salónikoch na prvom poschodí. Určené sú na súkromné stretnutia a na obchodné rokovania. V jednom z nich je presklená podlaha a návštevník môže zvrchu vidieť klenbu pivnice. K rôznym druhom menu odporúčame víno someliér. Vinotéka sa nachádza v zrekonštruovaných originálnych pivničných priestoroch z 18. storočia. Nachádza sa tu okolo 3 800 fliaš vína zo Slovenska ako aj z celého sveta. „Špeciálne menu máme aj pre vinotéku, robíme tu pravidelné ochutnávky vín, takisto je možnosť pripraviť k vínam vhodné jedlo,“ dodáva Dimitrij Safončík. V priestoroch vinotéky sa konali už dve ochutnávky vína a naplánované sú ďalšie. Najbližšia bude venovaná šumivým vínam. Villa Nečas má okrem vinotéky a reštaurácií aj hotelovú časť.