a Miloslav Zuziak z odboru výroby SRZ. Na žilinský trh dodali tento rok
6 ton kaprov, 6 metrákov tolstolobikov a pstruhy podľa záujmu zákazníkov. Ceny oproti vlaňajšku narástli, ale len mierne. „Nárast cien bol avizovaný, vzhľadom na nárast cien krmiva. Snažili sme sa však, aby to zákazníci veľmi nepocítili.
Možno rýb bude tento rok trochu menej, ryby však máme pekné,“ dodal Miloslav Zuziak. Rybári kapry chovajú v rybní-koch, hlavne na juhu Slovenska, kde sú lepšie klimatické podmienky. Tie, ktoré sa teraz predávajú, vylovili koncom októbra a doteraz boli v sádkach, aby boli vo vianočnej kuchyni čo najkvalitnejšie a najchutnejšie. „Ja mám rád akékoľvek ryby na akýkoľvek spôsob. Ale najradšej tie, ktoré pestujeme a predávame my,“ nezaprel v sebe slovenského rybára Miloslav Zuziak. Je presvedčený o tom, že kapry dochované na Slovensku sú lepšie ako kapry z Čiech, kde je tradícia ich chovu oveľa dlhšia.