Už viac ako dekádu žilinský e-shop s koláčmi, tortami, dezertmi i slaným pečivom presviedča svojich zákazníkov, že koláče môžu byť aj bez práce. A nielen bez práce, ale tiež chutné, poctivé a vyladené. Jednoducho, dezerty zo Sladkosti pre hostí sú také, že by sa nimi rady pochválili i naše babičky.
Všetko sa to začalo v roku 2014 v Žiline, keď sa inovatívny nápad premenil na skutočnosť: vytvoriť internetový obchod s tradičnými koláčmi, tortami, cheesecakmi a dezertmi od výmyslu sveta, ktoré budú vždy čerstvé a iba pre vás. Cukrári a cukrárky v Sladkostiach pre hostí sa do výroby pustia až potom, ako si objednáte svoje veterníky či pistáciovú tortu. Žiadne ležanie v sklade či vákuové balenia.

„Vďaka tomu, že koláče a dezerty takmer vždy pripravujeme pre konkrétneho zákazníka, si môžeme dovoliť používať recepty našich starých mám. Tradičné suroviny, tradičné postupy, tradičná trpezlivosť a láska k remeslu,“ približuje fungovanie Sladkosti pre hostí manažérka výroby Zuzana.
Ponuka žilinského internetového obchodu s dezertmi sa neustále zdokonaľuje a za viac ako 10 rokov vytvorili sladké kráľovstvo, v ktorom si vyberie každý. „Pečieme a pripravujeme dezerty na menšie i väčšie rodinné oslavy, na firemné eventy, do kaviarní, na svadby aj len tak pre potešenie – keď dostanete chuť na sladké,“ hovorí Zuzana zo Sladkostí pre hostí.
Myšlienka, že aj skvelé koláče môžu byť bez práce, si už od svojho začiatku našla mnoho fanúšikov. Aj preto Sladkosti pre hostí postupne rozširovali svoje prevádzky, dnes ich okrem rodného mesta – Žiliny – nájdete tiež v Trenčíne, Nitre, Trnave a v Bratislave. Pečú tiež do kaviarní a pre firemných zákazníkov.
„Mnoho našich zákazníkov patrí medzi skôr narodených, aj preto sme investovali množstvo času, energie a tiež finančných prostriedkov do tvorby nášho e-shopu www.sladkostiprehosti.sk. Aby bol jednoduchý a prehľadný. Spätná väzba od zákazníkov hovorí, že sa to podarilo. Objednať si vie babička aj vnučka,“ dodáva s úsmevom Zuzana.

A čo si objednať zo žilinského e-shopu s dezertmi, ak je to vaša premiéra? „Fú, ťažká otázka. Asi všetko? (úsmev) Ale určite by som začala našimi tradičnými koláčmi, skvelá je tiež čokoládovo-banánová a pistáciová torta a veľmi hrdí sme i na naše tartaletky, veterníky a oškvarkové pagáče,“ uzatvára Zuzana zo Sladkosti pre hostí.
