Butcher’s Bits je plnohodnotné prémiové jedlo

Ochutnali sme za vás - burger zložený z lokálnych surovín.

ŠMAK plus je pre Žilinčanov známa značka. Do dvoch mäsiarstiev na Národnej ulici chodia za kvalitou. Vedia, že tu dostanú mäso a tradičné mäsové výrobky z ich vlastnej výroby, ktoré je čerstvé a kvalitné, čo dnes v segmente mäsových výrobkov už nie je samozrejmosť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Svoje skúsenosti zo spracovania mäsa posunul ŠMAK plus o level vyššie. Pri hlavnom vstupe do žilinskej železničnej stanice má vlastný streetfood Butcher’s Bits. Vo vkusnom stánku pripravujú jedlo z toho, čo vedia robiť najlepšie. Burgery a hotdogy sú postavené na mäse spracovanom ich mäsiarmi. Surovinu na pouličné jedlá pripravujú len niekoľko metrov od stánku. To by malo zaručiť, že na gril sa dostane len čerstvé mäso priamo z rozrábky, ktoré nestojí v skladoch ani chladničkách. Čerstvá surovina z lokálnych bitúnkov by mala byť najväčšia pridaná hodnota streetfoodového jedla.

S týmto vedomím sme prišli do Butcher’s Bits ochutnať, ako spolu hrá grilované mäsko so žemľou. Hovädzie, trhané bravčové mäso, ale aj kuracina, kozí syr a divina. Obsluhou sa dáme presvedčiť na jelení burger. Stopäťdesiat gramový kus mletého mäsa je dávka, ktorá nesklame ani dobrého jedáka. Na grile sa pečie spolu so slaninkou a čiernou žemľou. Že aký význam má farebná žemľa? Iba aby zaujala. Robia červené zafarbené červenou repou a čierne zafarbené farbivom na báze čierneho uhlia. A nevyzerá to vôbec zle. K burgeru sme si objednali hranolky s cesnakovým dipom. Počas prípravy sa dozvedáme, že na smaženie používajú bravčovú masť. Palec hore!

Butcher’s Bits nie je rýchle občerstvenie. Na jedlo si treba desať minút počkať. Priamo pred očami sa tvorí burger a zákazník má tak celý priebeh prípravy pod kontrolou. Mäso, čedar, slaninka, rukola, cibuľa, dresing a ako čerešnička brusnicový džem. To všetko medzi dvomi žemľami. Na pohľad krásne dielo.

Prvé sústo je príjemné prekvapenie. Ohúri jemnosť opečenej žemle v kombinácii s chrumkajúcou cibuľkou. Chuť mäsa jemne dopĺňa celkovú bohatosť chutí, nepreráža, nedominuje, ale kvalita čerstvej diviny podčiarkuje celkový dojem z jedla. Baví nás sladká chuť brusnicového džemu. Užívame si každé sústo, parádna harmónia chutí. Dobrý pocit z divinového burgera ešte chvíľu spracovávame a sme rozhodnutí niekedy nabudúce vyskúšať aj ďalší z ponuky. Čo tak trhané bravčové mäso?

Vrelo odporúčame!

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 008
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 973
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 124
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 5 437
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 837
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 476
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu