Žilinská treska dala tú pravú chuť letným festivalom

Festivaly ukázali, že lahodná chuť tresky ide s atmosférou nabitou hudbou a dobrou náladou, skrátka, ruka v ruke.

Leto 2023 sa nieslo v znamení opäť naplno rozbehnutých festivalov a hudobnej zábavy pod holým nebom. Jednou z najžiadanejších gastro špecialít na nich bola vďaka výrobcovi Ryba Žilina ako inak aj najobľúbenejšia treska na Slovensku – žilinská Treska Exklusiv.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Treska padne dobre v každom čase. Návštevníkom letných festivalov ulahodila obzvlášť ako výborné riešenie hneď po rannom vstávaní, ktoré sprevádza veľký hlad.

Okolo pojazdného TreskaBaru to žilo

Na vybraných festivaloch nemohol chýbať už dobre známy pojazdný TreskaBar. Šikovne upravená dodávka zo Žiliny začala svoje „turné“ na folklórnom festivale vo Východnej. Neskôr sa presunula na najznámejší slovenský festival, Pohodu, odtiaľ putovala na festival Grape, opäť na trenčianskom letisku, a leto zakončila doma v Žiline na Žilinskom mestskom polmaratóne.

Miesto pred výdajným okienkom TreskaBaru nebolo počas otváracích hodín takmer nikdy prázdne a rad si tu vystálo spolu niekoľko tisíc priaznivcov žilinskej tresky. Návštevníci festivalov mali takto poruke predovšetkým originálnu špecialitu TreskaBurger, teda vychladenú tresku v zapečenej, chrumkavej žemli. TreskaBurger servírovali vo viacerých príchutiach - spolu s Treskou Exklusiv si mohli zákazníci nechať zapiecť do žemle aj jednu z troch príloh. Medzi najväčších favoritov patrili treska s nepravým lososom a tuniakom. Ak ste túto špecialitu ešte neochutnali, obľúbený TreskaBurger si môžete vychutnať aj počas roka, a to v TreskaBaroch alebo vo vybraných prevádzkach po celom Slovensku.

Vo festivalovom TreskaBare si na svoje prišli aj skalní fanúšikovia klasickej kombinácie Tresky Exklusiv s bielymi rožkami. A keďže Ryba Žilina už pár rokov pláva aj v čisto rastlinných vodách, hladní neostali ani návštevníci, ktorí nejedia mäso. Tí si mohli vybrať z ponuky vegánskych šalátov alebo najaktuálnejšej novinky Vegan Exklusiv – teda rastlinnej alternatívy k obľúbenej treske. O tom, že im novinky chutili, svedčil aj fakt, že sa v stánku pristavili aj počas dňa s pozitívnou spätnou väzbou.

Popri konzumácii svojej obľúbenej špeciality od Ryba Žilina si mohli zákazníci pri pojazdnom TreskaBare oddýchnuť v chillout zóne, zabaviť sa pri fotení s „rybka“ rekvizitami alebo sa zapojiť do kvízu a súťažiť o výherné poukážky na ďalší TreskaBurger.

Premiéra najnovšej tresky

Vyvrcholením letného cestovania pojazdného TreskaBaru bola účasť na Žilinskom mestskom polmaratóne, ktorý sa konal 15. septembra. Táto udalosť bola zároveň príležitosťou predstaviť najčerstvejšiu novinku zo žilinského závodu - Tresku Cottage Exklusiv, ktorú výrobca Ryba Žilina pripravil nielen pre aktívnych ľudí a športovcov. Na podujatí v kategórii Business run reprezentovali novú špecialitu štyri zapojené bežecké tímy Ryba Žilina. Ostatní účastníci sa mohli zapojiť do pripravenej ochutnávky a vyskúšať novinku, ktorá vznikla ako spojenie Tresky Exklusiv a čerstvého cottage syra, medzi úplne prvými.

V Novom Meste nad Váhom odhalili netradičný pamätník „otcovi“ tresky

Hoci najväčší výrobca tresky na Slovensku nestihol obehnúť so svojím TreskaBarom aj ďalšie festivaly, o legendárnu žilinskú špecialitu na ostatných letných podujatiach rozhodne nebola núdza. Ryba Žilina sa stala produktovým partnerom Kremnických Gagov, festivalu Cirkul’ART v Stupave, Frivaldskej Heligónky v Rajci, žilinského Anča Festu, Festivalu Zdravia v Čadci a v neposlednom rade aj septembrového festivalu Novomestský osteň v Novom Meste nad Váhom.

Práve posledný zo spomenutých festivalov – Novomestský osteň, bienále kresleného humoru a satiry – sa tento rok niesol v znamení témy „Treska – ryba na tanieri“. Na podujatí v rodisku Júliusa Boška, autora pôvodnej receptúry na tresku, ktorú vynašiel ako zamestnanec národného podniku Ryba pred takmer 70 rokmi, patril žilinský TreskaBurger ako aj vlajkové verzie tresky značky PRETO Ryba Žilina medzi najžiadanejšie formy občerstvenia. Navyše, organizátori festivalu vytvorili zo 600 téglikov žilinskej tresky aj originálne dielo v podobe rybky, ktoré venovali ako poctu „otcovi“ tresky J. Boškovi. Jeho výroba trvala 90 hodín a pracovalo na ňom 6 párov rúk.

Ryba Žilina

Hlavnou „hviezdou“ kampane je zákazníkmi mimoriadne dobre prijatá Treska Cottage Exklusiv, ktorá kombináciou zloženia a chuti nemá konkurenciu.


Radi skúšate v kuchyni nové recepty? Vyskúšajte túto špecialitu.


Producent najobľúbenejšej tresky na Slovensku prišiel s ďalšou novinkou, ktorou približuje túto tradičnú špecialitu k ešte širšiemu okruhu zákazníkov.


SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  2. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  3. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  4. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  6. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  7. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  8. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  1. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  2. Záver vojny bol pre mnohých Slovákov životnou skúškou
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá
  4. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  5. Tatra banka uvádza nový produkt Digitálna hypotéka
  6. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  7. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 091
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 8 412
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 4 165
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 3 444
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 3 135
  6. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu 2 701
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 263
  8. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 2 148
  1. Tomas Hlavaty: Sankcie proti Rusku označil Fico za "mor". Mor ho!
  2. Viktor Pamula: Čo znamená športová hala v Handlovej pre Slovensko ?
  3. Miroslav Ferkl: Solovjov kód 86 47.
  4. Stano Sládek: Je jedno, na ktorej strane barikády stojíme
  5. Štefan Šturdzík: Bývalý agent KGB a jeho 5 krát zbankrotovaný kamoš narážajú na realitu.
  6. Branislav Hláčik: Nedotknuteľná - Úvod + 1 kapitola
  7. Eva Bachletová: Prvý deň v práci
  8. Martin Fronk: Posledný cisár, prvý blahoslavený: Tragický príbeh Karola I.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 21 707
  2. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 15 610
  3. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 8 951
  4. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 8 691
  5. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 7 373
  6. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 174
  7. Tadeáš Ďurica: Igor sa vracia 5 328
  8. Jozef Pivarník: Rovnako veľký, ale násobne chudobnejší: Prečo je rozdiel medzi Slovenskom a Švajčiarskom taký priepastný? 4 727
  1. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  2. Tupou Ceruzou: Za čiarou
  3. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky
  4. Marian Nanias: Richard L. Garwin: Génius, ktorý formoval jadrovú éru a bránil mier.
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka.
  6. Věra Tepličková: Dnes by sme mali byť ticho
  7. Marcel Rebro: Hanbím sa za to, že som Slovák!
  8. Radko Mačuha: Fico atentát prežil, ale Boris Nemcov nie.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Tomas Hlavaty: Sankcie proti Rusku označil Fico za "mor". Mor ho!
  2. Viktor Pamula: Čo znamená športová hala v Handlovej pre Slovensko ?
  3. Miroslav Ferkl: Solovjov kód 86 47.
  4. Stano Sládek: Je jedno, na ktorej strane barikády stojíme
  5. Štefan Šturdzík: Bývalý agent KGB a jeho 5 krát zbankrotovaný kamoš narážajú na realitu.
  6. Branislav Hláčik: Nedotknuteľná - Úvod + 1 kapitola
  7. Eva Bachletová: Prvý deň v práci
  8. Martin Fronk: Posledný cisár, prvý blahoslavený: Tragický príbeh Karola I.
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 21 707
  2. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 15 610
  3. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 8 951
  4. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 8 691
  5. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 7 373
  6. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 7 174
  7. Tadeáš Ďurica: Igor sa vracia 5 328
  8. Jozef Pivarník: Rovnako veľký, ale násobne chudobnejší: Prečo je rozdiel medzi Slovenskom a Švajčiarskom taký priepastný? 4 727
  1. Radko Mačuha: Cintula chcel Fica zavraždiť, pretože chce Mier.
  2. Tupou Ceruzou: Za čiarou
  3. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky
  4. Marian Nanias: Richard L. Garwin: Génius, ktorý formoval jadrovú éru a bránil mier.
  5. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka.
  6. Věra Tepličková: Dnes by sme mali byť ticho
  7. Marcel Rebro: Hanbím sa za to, že som Slovák!
  8. Radko Mačuha: Fico atentát prežil, ale Boris Nemcov nie.

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu