Degustačná večera v Château Gbeľany – gastronomický zážitok na obzore

Degustačné večere v kaštieli v Gbeľanoch už nie sú žiadnou neznámou a stali sa neoddeliteľnou súčasťou gastronomických podujatí v okolí Žiliny.

Ak patríte medzi gurmánov vyhľadávajúcich gastronomické zážitky mali by ste zbystriť pozornosť, pretože 1. degustačná večera v Gbeľanoch v tomto roku sa uskutoční už čoskoro – 25. mája.

V tomto termíne od 17:00 si budete môcť vychutnať 5 fantastických degustačných chodov, ktoré navrhol šéfkuchár Château Gbeľany Richard Svrček. Samotné jedlá ostávajú zahalené rúškom tajomstva. Šéfkuchár Richard nám len prezradil, že : V našej tohtoročnej prvej degustačnej večeri vám opäť predstavíme tradičné suroviny v kombinácii s exotickými chuťami v netradičnom, modernom prevedení.

Našou filozofiou je využívať maximum z danej suroviny a pracovať bezodpadovo (t.j. ZERO WASTE) a aj preto v jednotlivých jedlách nájdete jednu surovinu vo viacerých štruktúrach. Môžete sa tešiť na kombináciu chutí jari a leta. Budeme využívať veľa sezónnych surovín ako napr. špargľa, májová bryndza a jahňa. V jednom z hlavných jedál sa objaví aj nevšedná a málo využívaná pstruhovitá ryba Sivoň. Okrem toho nám Richard predsa len priblížil jeden z hlavných chodov, ktorý bude súčasťou degustačnej večere: ,,Obzvlášť sa teším na prípravu hovädzieho brisketu (pozn.- spodná časť pupku), ktorý budeme pomaly variť niekoľko hodín a následne ho zaúdime na grile. Brisket bude doplnený silnou chuťou wasabi v podobe domácej majonézy a glazúrovaný javorovým sirupom“

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

K znamenitému jedlu patrí aj dobré víno a na degustačnej večeri preto nebude chýbať kvalitné slovenské víno od vinárstva VIAJUR napárované someliérom ku jednotlivým chodom. Okrem vína však niektoré jedlá dotvorí aj obľúbený miešaný nápoj – gintonic, namiešaný z unikátnych ginov celosvetovej kvality – MALFY ginu zo slnečného Talianska, ako aj nevšedného Monkey ginu - ginu z Čierneho lesa z Nemecka, ktorého znamenitú chuť dotvárajú bylinky a brusnice.

Prémiový taliansky gin MALFY v podobe zaujímavých miešaných drinkov si budete môcť vychutnať rámci celého podujatia – na mieste bude mobilný MALFY bar, kde si budete môcť vybrať z ponuky miešaných drinkov.

Váš gastronomický pôžitok z famózneho jedla a pitia ešte umocní dychberúca scenéria nádvoria s výhľadom na historickú budovu. Práve toto miesto je dejiskom doposiaľ všetkých degustačných večerí a preto už len ostáva dúfať, že aj tentokrát sa počasie umúdri a poskytne gurmánom aj túto pridanú hodnotu. Ak by sa aj objavili nepriaznivé poveternostné podmienky gurmáni nezúfajte, budete mať možnosť zažiť premiéru degustačnej večere v interiéri hotela, ktorý taktiež stojí za povšimnutie.

Na záver už len dodáme, že počas degustačnej večere si pochutnáte na dobrom jedle, strávite večer v príjemnej spoločnosti pri príjemných tónoch hudby, ktorá dotvára celkovú atmosféru tohto krásneho večera. Nenechajte si preto ujsť prvú degustačnú večeru tejto sezóny v kaštieli.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 596
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 104
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 283
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 877
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 697
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu