Degustačná večera v Château Gbeľany – gastronomický zážitok na obzore

Degustačné večere v kaštieli v Gbeľanoch už nie sú žiadnou neznámou a stali sa neoddeliteľnou súčasťou gastronomických podujatí v okolí Žiliny.

Ak patríte medzi gurmánov vyhľadávajúcich gastronomické zážitky mali by ste zbystriť pozornosť, pretože 1. degustačná večera v Gbeľanoch v tomto roku sa uskutoční už čoskoro – 25. mája.

V tomto termíne od 17:00 si budete môcť vychutnať 5 fantastických degustačných chodov, ktoré navrhol šéfkuchár Château Gbeľany Richard Svrček. Samotné jedlá ostávajú zahalené rúškom tajomstva. Šéfkuchár Richard nám len prezradil, že : V našej tohtoročnej prvej degustačnej večeri vám opäť predstavíme tradičné suroviny v kombinácii s exotickými chuťami v netradičnom, modernom prevedení.

Našou filozofiou je využívať maximum z danej suroviny a pracovať bezodpadovo (t.j. ZERO WASTE) a aj preto v jednotlivých jedlách nájdete jednu surovinu vo viacerých štruktúrach. Môžete sa tešiť na kombináciu chutí jari a leta. Budeme využívať veľa sezónnych surovín ako napr. špargľa, májová bryndza a jahňa. V jednom z hlavných jedál sa objaví aj nevšedná a málo využívaná pstruhovitá ryba Sivoň. Okrem toho nám Richard predsa len priblížil jeden z hlavných chodov, ktorý bude súčasťou degustačnej večere: ,,Obzvlášť sa teším na prípravu hovädzieho brisketu (pozn.- spodná časť pupku), ktorý budeme pomaly variť niekoľko hodín a následne ho zaúdime na grile. Brisket bude doplnený silnou chuťou wasabi v podobe domácej majonézy a glazúrovaný javorovým sirupom“

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

K znamenitému jedlu patrí aj dobré víno a na degustačnej večeri preto nebude chýbať kvalitné slovenské víno od vinárstva VIAJUR napárované someliérom ku jednotlivým chodom. Okrem vína však niektoré jedlá dotvorí aj obľúbený miešaný nápoj – gintonic, namiešaný z unikátnych ginov celosvetovej kvality – MALFY ginu zo slnečného Talianska, ako aj nevšedného Monkey ginu - ginu z Čierneho lesa z Nemecka, ktorého znamenitú chuť dotvárajú bylinky a brusnice.

Prémiový taliansky gin MALFY v podobe zaujímavých miešaných drinkov si budete môcť vychutnať rámci celého podujatia – na mieste bude mobilný MALFY bar, kde si budete môcť vybrať z ponuky miešaných drinkov.

Váš gastronomický pôžitok z famózneho jedla a pitia ešte umocní dychberúca scenéria nádvoria s výhľadom na historickú budovu. Práve toto miesto je dejiskom doposiaľ všetkých degustačných večerí a preto už len ostáva dúfať, že aj tentokrát sa počasie umúdri a poskytne gurmánom aj túto pridanú hodnotu. Ak by sa aj objavili nepriaznivé poveternostné podmienky gurmáni nezúfajte, budete mať možnosť zažiť premiéru degustačnej večere v interiéri hotela, ktorý taktiež stojí za povšimnutie.

Na záver už len dodáme, že počas degustačnej večere si pochutnáte na dobrom jedle, strávite večer v príjemnej spoločnosti pri príjemných tónoch hudby, ktorá dotvára celkovú atmosféru tohto krásneho večera. Nenechajte si preto ujsť prvú degustačnú večeru tejto sezóny v kaštieli.

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike
  2. V púpave je všetko, čo potrebujete
  3. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou
  4. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny
  5. Barbora Andrešičová: Som majsterka protikladov
  6. Slovenskí maloobchodníci hľadajú cesty k zdravému rastu
  7. Krátky, ale veľmi úspešný príbeh Kardiocentra AGEL Košice-Šaca
  8. Malé pivovary aj varenie naživo. Bratislava ožije gastronómiou
  1. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike
  2. V púpave je všetko, čo potrebujete
  3. Virtuálne sídlo má svoju volebnú miestnosť. Ako je to možné?
  4. dm podporila sumou 6 317 eur realizáciu projektu
  5. Lifehack pre domácnosť?
  6. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny
  7. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou
  8. OBI rozžiarilo Zvolen na oranžovo
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 11 533
  2. Krátky, ale veľmi úspešný príbeh Kardiocentra AGEL Košice-Šaca 11 396
  3. Ako prišiel Boris Kollár k miliónom 8 633
  4. Nebudete veriť, že toto skrýva Albánsko. Jeho pláže vyrazia dych 8 283
  5. Výborná pre diabetikov aj pre lepšie trávenie. Poznáte Aróniu? 5 871
  6. Posledné byty v jedinečnej novostavbe v historickom jadre Košíc 4 504
  7. V púpave je všetko, čo potrebujete 2 732
  8. Malé pivovary aj varenie naživo. Bratislava ožije gastronómiou 2 638
  1. Jozef Stasík: Ekonómia sa otriasa v základoch. Nositeľ Nobelovej ceny poprel veľkú časť svojho učenia
  2. Veronika Mešková: O láskach rôznych v časoch dobrých i horších
  3. Andrea Prochazkova: Strata partnera a hľadanie seba samej 3. diel
  4. Viktor Pamula: Odkaz voličom Petra Pellegriniho
  5. Marek Strapko: Irán odhodil všetky zábrany
  6. Anna Miľanová: Možno McDonald, fotografia...
  7. Martin Pollák: Batman SK
  8. Ján Škerko: Čo priznal Fico za zatvorenými dverami
  1. Lucia Nicholsonová: Otvorený list Kaliňákovi juniorovi 105 021
  2. Pavol Burda: Podržtaška naveky 44 251
  3. Marek Mačuha: Chudobní dôchodcovia? 33 892
  4. Martin Krsak: Slovensku nebude nikto diktovať! …ani zahraničie, ani zákony SR 32 619
  5. Ján Šeďo: Ktorý slovenský senior oželie z dôchodku 400 EUR mesačne ? 30 411
  6. Ivan Čáni: Korčokovský magor. 26 630
  7. Martin Pollák: Komu sa klaňajú traja hrdobci? 19 198
  8. Boris Šabík: Zvláštne ticho po katastrofách 16 452
  1. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Sex v meste na slovenský spôsob
  2. Jiří Ščobák: Ivan Korčok dnes promluvil před Starou tržnicou v Bratislavě (video)
  3. Yevhen Hessen: Telegram ako zdroj konšpirácií, dezinformácií a propagandy?
  4. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 77. - Arktída - Ostrov Wrangel - miesto, kde sa začína ruský deň
  5. Post Bellum SK: Osobnosť, ktorú sme si nepripomenuli...
  6. Jiří Ščobák: Ivan Korčok zvítězí, protože má něco, co Pellegrini nemá a nikdy mít nebude!
  7. Yevhen Hessen: Ukrajinských utečencov sa pýtajú "Prečo nie ste na fronte", ale utečencov z iných krajín sa na to nepýtajú?
  8. Yevhen Hessen: Rusko žiada, aby Ukrajina zatkla šéfa SBU
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Jozef Stasík: Ekonómia sa otriasa v základoch. Nositeľ Nobelovej ceny poprel veľkú časť svojho učenia
  2. Veronika Mešková: O láskach rôznych v časoch dobrých i horších
  3. Andrea Prochazkova: Strata partnera a hľadanie seba samej 3. diel
  4. Viktor Pamula: Odkaz voličom Petra Pellegriniho
  5. Marek Strapko: Irán odhodil všetky zábrany
  6. Anna Miľanová: Možno McDonald, fotografia...
  7. Martin Pollák: Batman SK
  8. Ján Škerko: Čo priznal Fico za zatvorenými dverami
  1. Lucia Nicholsonová: Otvorený list Kaliňákovi juniorovi 105 021
  2. Pavol Burda: Podržtaška naveky 44 251
  3. Marek Mačuha: Chudobní dôchodcovia? 33 892
  4. Martin Krsak: Slovensku nebude nikto diktovať! …ani zahraničie, ani zákony SR 32 619
  5. Ján Šeďo: Ktorý slovenský senior oželie z dôchodku 400 EUR mesačne ? 30 411
  6. Ivan Čáni: Korčokovský magor. 26 630
  7. Martin Pollák: Komu sa klaňajú traja hrdobci? 19 198
  8. Boris Šabík: Zvláštne ticho po katastrofách 16 452
  1. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Sex v meste na slovenský spôsob
  2. Jiří Ščobák: Ivan Korčok dnes promluvil před Starou tržnicou v Bratislavě (video)
  3. Yevhen Hessen: Telegram ako zdroj konšpirácií, dezinformácií a propagandy?
  4. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 77. - Arktída - Ostrov Wrangel - miesto, kde sa začína ruský deň
  5. Post Bellum SK: Osobnosť, ktorú sme si nepripomenuli...
  6. Jiří Ščobák: Ivan Korčok zvítězí, protože má něco, co Pellegrini nemá a nikdy mít nebude!
  7. Yevhen Hessen: Ukrajinských utečencov sa pýtajú "Prečo nie ste na fronte", ale utečencov z iných krajín sa na to nepýtajú?
  8. Yevhen Hessen: Rusko žiada, aby Ukrajina zatkla šéfa SBU

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu