BYTČA. Mladý kuchár z Bytče ohromuje svojimi receptami a nadaním. Variť začal až s nástupom na strednú školu, no za necelé štyri roky stihol uspieť niekoľkokrát.
„ V podstate celý recept sa zväčša zostavuje už pred samotnou súťažou, jedlo si pred ňou i viackrát navaríme," hovorí devätnásťročný Ondrej Kulíšek.
Najnovšie sa môže pochváliť postupom do finále súťaže pre talentovaných žiakov BernardChef. Úspech zožal napríklad opakovane aj v súťaži mladých talentov Skills Slovakia, nedávno sa stal víťazom semifinále v Piešťanoch a čoskoro sa predvedie na finále v hlavnom meste.

S majstrom, ktorý ho učí variť, sa zúčastnil aj svetovej najprestížnejšej a najväčšej kuchárskej súťaže, udalosti Bocuse D´Or na Slovensku, kde skončili tretí.
Ste pomerne mladým kuchárom, kedy sa prejavil váš vzťah k vareniu?
Variť som začal v podstate až po nástupe na strednú školu, hotelovú akadémiu. Je však pravda, že v prostredí kuchyne a reštaurácie som sa pohyboval aj dovtedy, keďže moji rodičia v oblasti roky podnikajú.