Sortiment vegánskych alternatív obľúbených potravín Slovákov je opäť o niečo bohatší a chutnejší. Domáci líder v odvetví klasických lahôdkových a rybích šalátov – Ryba Žilina –začína s výrobou trendovej Vegan línie značky PRETO. Prvými novinkami z nej sú originálne vegánske šaláty a aspik.
Nový rad produktov, ktorý bude žilinský producent postupne rozširovať, je odpoveďou na stále žiadanejší životný štýl, založený na strave rastlinného pôvodu. Vďaka kvalite surovín a finálnemu vyladeniu chuti a konzistencie dokážu novinky milo prekvapiť aj všetkých ostatných, ktorí́ majú radi pestrosť vo svojom jedálničku.
Spoločnosť Ryba Žilina, ktorá stavia na dlhoročných skúsenostiach z výroby slovenských potravín, obľúbených celými generáciami, sa rozhodla pre významnú inováciu vo svojej novodobej histórii. Tradičné lahôdkové šaláty značky PRETO si môžu vychutnať už aj zákazníci, ktorí vyhľadávajú iba 100-percentne rastlinné potraviny.
„Už dlhšie sledujeme, ako rastie popularita vegánskeho stravovania. Uvedomujeme si, že v kontexte modernej doby, kedy je treba venovať stále väčšiu pozornosť ochrane životného prostredia aj zdravia, má táto osobná voľba svoj význam. Preto prišiel čas vytvoriť atraktívny rastlinný variant lahôdkových výrobkov pre tých, ktorí sa usilujú o zdravší a udržateľnejší spôsob života. Hlavnou výzvou pre nás bolo postarať sa o prvotriednu kvalitu surovín a pôžitok z chute. Veríme, že už prvé špeciality z novej línie Vegan značky PRETO svedčia o tom, že sa nám to podarilo,“ hovorí generálny riaditeľ Ryba Žilina Michal Britvík.
Prvé „lastovičky“ - vegánske šaláty a aspik
Produktový rad Vegan predstavuje Ryba Žilina cez kategóriu lahôdok. Prvé novinky stavajú na kvalite a štandardných chuťových vlastnostiach vlajkových produktov značky PRETO. Šaláty v klasickej a pikantnej verzii vznikli spojením bezvaječnej majonézy, zeleniny a vegan salámy. Na pultoch potravín sa v úvodnej fáze objavuje aj originálny aspik, ktorý predstavuje kombináciu vegan šalátu, tofu, zeleniny a agaru z morských rias. Už v blízkej budúcnosti pribudnú v rámci „zelenej rodiny“ PRETO aj nátierky, hummusy a alternatívy mäsových výrobkov – vegan saláma a párky.
Pre vegánov aj milovníkov mäsa
Nové výrobky na výhradne rastlinnej báze obohacujú celkovú ponuku značky PRETO, aby v nej našiel svoje špeciality skutočne každý. V Žiline sa však netaja tým, že týmto krokom chcú osloviť nielen vegánov. „Novinky Vegan prinášame nielen našim novým zákazníkom, ktorí sú zvyknutí kupovať len rastlinné výrobky top kvality a oceňujú poctivú domácu produkciu. Veríme, že si našu vegan alternatívu obľúbia aj milovníci klasického lahôdkarského sortimentu,“ vysvetľuje Michal Britvík a dodáva, že pri vývoji produktov si dali v Žiline mimoriadne záležať na tom, aby špeciality svojou chuťou, konzistenciou a textúrou prinášali porovnateľný zážitok ako pri konzumácii štandardných mäsových alternatív z tohto sortimentu.
„Pred uvedením na trh prešli výrobky chuťovými testami, do ktorých sa zapojili rôzne segmenty konzumentov – od vegánov až po ľudí obľubujúcich mäso. Už táto prvotná odozva nás ubezpečila, že sme priniesli niečo, čo má na trhu svoje miesto. Podľa výsledkov degustácií by naše vegánske lahôdkové šaláty odporučilo svojím známym až 90 % testujúcich zákazníkov,“ uzatvára generálny riaditeľ Ryba Žilina.