Piatok, 1. júl, 2022 | Meniny má Diana

Naším štandardom je – dnes objednávka, zajtra dodávka

Rozhovor s obchodným riaditeľom spoločnosti Ryba Žilina Danielom Sventekom.

Keď sa povie „Ryba Žilina“, väčšina z nás si ako prvé vybaví legendárnu špecialitu - tresku. Táto spoločnosť, ktorá je najväčším výrobcom rybích a lahôdkových šalátov na Slovensku, však má aj druhú, rovnako silnú oblas svojho fungovania. Pôsobí aj ako jeden z popredných nákupcov a dodávateľov komplexného sortimentu potravín pre gastro zariadenia.

Schopnosť ponúknuť pod jednou strechou široký výber produktov od kvalitných dodávateľov za priaznivé ceny, spoľahlivé a bezpečné doručenie tovaru hneď na druhý deň od zadania objednávky vďaka prvotriednej logistickej sieti po celom Slovensku, špeciálna starostlivosť, ktorá uľahčuje podnikanie v gastro segmente pre malých aj väčších prevádzkarov – to všetko sú benefity, o ktorých sa oplatí vedieť.

SkryťVypnúť reklamu

V našom rozhovore ich bližšie vysvetľuje Daniel Sventek, obchodný riaditeľ spoločnosti Ryba Žilina.

Aké rôzne typy zákazníkov v tomto segmente obsluhujete?

Tešíme sa dlhoročnej spokojnosti zákazníkov z rôznych oblastí gastra - od majiteľov bufetov, prevádzkovateľov stravovacích zariadení ponúkajúcich denné menu, cez reštaurácie, až po sociálny sektor a inštitucionálnu gastronómiu - teda školské jedálne či škôlky, kde sledujeme potrebné normy a verejné obstarávania. Spolupracujeme s významnými firmami HoReCa segmentu ako napr. Compass či Medusa Group, vlastné výrobky chladeného sortimentu dodávame aj do hotelov v rámci raňajkového menu. Významnú časť tvoria aj sezónni klienti - predajcovia rýchleho občerstvenia v lyžiarskych strediskách, na kúpaliskách, ktorých dokážeme obslúžiť flexibilne sezónnou ponukou aj napr. praktických polotovarov.

SkryťVypnúť reklamu

Spomínate už aj niečo z ponuky potravín. Čo všetko zahŕňa sortiment, ktorý dokážete pre klientov zabezpečiť?

Z hľadiska šírky sortimentu patríme k najväčším hráčom v rámci tohto segmentu trhu na Slovensku. Vyplýva to aj z faktu, že časť surovín, ktoré týmto spôsobom ponúkame, nakupujeme aj pre našu vlastnú výrobu. To predstavuje výhodu vo vzťahoch s dodávateľmi. Zabezpečujeme všetky základné okruhy potravín, ktoré gastro zákazníci potrebujú - mrazenú zeleninu, hydinu, mäso, ryby, koloniálny tovar ako múka či cukor, olej a podobne. Silnými segmentami sú pre nás aj čistené zemiaky a dopekané pečivo ako aj iné polotovary. Služby pre gastro zariadenia sú hlavne o pre nás nakupovanom tovare. Samozrejme, počúvame hlasy zákazníkov a sledujeme aj trendy v gastronómii a našu ponuku neustále optimalizujeme.

SkryťVypnúť reklamu

Môžete aj priblížiť, od koho nakupujete tovar?

V rámci nákupu sa snažíme pestovať dlhodobé vzťahy primárne s domácimi výrobcami, ale aj so zahraničnými firmami. Čo sa týka značiek, predávame naozaj široké spektrum potravín podľa preferencií jednotlivých odberateľov. Z tých výraznejších môžem spomenúť napr. dodávateľov hranoliek Aviko, Farm Frites, pri dopekanom pečive sú to značky La Lorraine, Mantinga. Sme taktiež významný distribútor značky Algida.

Aké výhody vyplývajú pre zákazníkov z hľadiska vášho systému logistiky?

Našou vlastnou flotilou nákladných automobilov, ktorou disponujeme vďaka sesterskej logistickej firme PRETOLOG, dokážeme, dovolím si povedať, naozaj výrazne zaujať. Vďaka distribúcii pod jednou strechou ponúkame klientom skutočne flexibilnú a prvotriednu prepravu potravín. Len pre ilustráciu, denne rozvezieme k našim zákazníkom po Slovensku v priemere 100 ton tovaru, čo predstavuje 5 plných kamiónov. Naším štandardom je - dnes objednávka, zajtra dodávka. Tovar vieme doručiť do každého kúta Slovenska.

Vysvetlíte nám, ako tento systém riadenia dodávok funguje?

Na prípravu tovaru na rozvoz využívame centrálny sklad v Žiline. Ten dosahuje vďaka našim výrazným investíciám najvyššie štandardy technologickej vyspelosti na Slovensku. Našim cieľom je neustále sa posúvať z hľadiska efektivity a úspory na logistických procesoch. Máme trojzmennú prevádzku, vyspelé softvérové riešenia, spĺňame všetky kritéria na to, aby boli potraviny na sklade maximálne bezpečné. Na tomto si dávame obzvlášť záležať a ideme často krát až nad rámec požiadaviek, ktoré sú na nás ako operátora kladené. Sme hrdí aj na náš vozový park. Na obsluhu gastro segmentu využívame viac ako 60 nákladných áut, ktoré sú dvojteplotné - pre chladený aj mrazený tovar, a to väčšinou s dvoma vlastnými agregátmi, nezávislými od seba. Tým zaručujeme dodržanie najvyššej kvality tovaru pri doručovaní tovaru.

Čím ďalším dokážete zaujať klientov, ktorí sa rozhodnú s vami spojiť sily?

Našim klientom ponúkame komplexný servis, presne podľa ich potrieb. Ak to má vzájomne ekonomický zmysel, dokážeme im poskytnúť aj technologické vybavenie, napr. mraziarenské boxy, konvektomaty, teda aj skutočne hodnotné, najmodernejšie zariadenia na uľahčenie prípravy jedál. Menším prevádzkovateľom bufetov dodávame aj fritézy. Klientom umožňujeme platbu v hotovosti, bankovým prevodom aj stravnými lístkami. Našich obchodných zástupcov pravidelne školíme a pri novinkách v sortimente poskytneme radi aj odborné poradenstvo, zorganizujeme ochutnávky. Klientom, ktorí to potrebujú, sa dokážeme venovať individuálne a ušiť im ponuku na mieru. A pre tých majiteľov gastro prevádzok, ktorí majú záujem sa so značkou PRETO Ryba Žilina spojiť ešte výraznejšie, využiť naše know-how a zároveň tak dodať nový impulz pre svoje podnikanie, ponúkame aj možnosť franšízovej spolupráce pod našou značkou TreskaBar.

Viac informácií: www.rybazilina.sk
Call centrum: +421 41 7059 201

Najčítanejšie na My Žilina

Inzercia - Tlačové správy

  1. V slovenskom Atose sa pracuje skvelo. Potvrdil to aj prieskum
  2. Na čo nezabudnúť, ak plánujete na leto malé i väčšie výlety
  3. Program ENTER vychováva novú digitálnu generáciu Slovenska
  4. Analytik Horňák: Niektorí výrobcovia budú musieť znížiť ceny. Adepti sú jasní
  5. Vodiči, pozor na drahé tankovanie v zahraničí!
  6. Je pre vás oddych synonymom spoznávania? Vycestujte za zážitkami
  7. Na pošte si s Fumbi kúpite kryptomeny už aj za hotovosť
  8. Vyhrajte letnú dovolenku s víkendovým vydaním denníka SME
  1. Vodiči, pozor na drahé tankovanie v zahraničí!
  2. Je pre vás oddych synonymom spoznávania? Vycestujte za zážitkami
  3. Vyhrajte letnú dovolenku s víkendovým vydaním denníka SME
  4. Na pošte si s Fumbi kúpite kryptomeny už aj za hotovosť
  5. V uliciach Košíc vyzbierali dobrovoľníci 26 ton odpadu
  6. Výlety na mieru pre celú rodinu
  7. 30 rokov kvality spojenej so svetovými značkami automobilov
  8. WOOD & Company predstavuje po 30 rokoch novú vizuálnu identitu
  1. Slovenské oplátky ocenil aj svet. Receptúru pozná jeden človek 12 600
  2. Leto v Čechách a na Morave: Tipy na výlety v susednej krajine 9 308
  3. Djerba: odlišná príchuť dovolenky v Tunisku 8 272
  4. Mladá nádej Slovenska. Pracoval aj pre americkú armádu 7 309
  5. Čítajte odomknuté články na mobile, počítači a aj v tablete 3 787
  6. Štyri veci, vďaka ktorým lepšie zvládnete infláciu 3 600
  7. Vychádza nový časopis pre šikovné ruky a útulný domov 3 569
  8. Vyhrajte letnú dovolenku s víkendovým vydaním denníka SME 3 172

Blogy SME

  1. Martin Greguš: Problémy s preukázateľnosťou vykonanej práce, ale aj dohodnutá odmena 216 eur s DPH/hod... Ako skončili kontroly mestských organizácii?
  2. Miroslav Lukáč: Tajné služby zistili, že Putin mal iné vzory ako Petra Veľkého.
  3. Dávid Kyzek: Aké sú šance Dávida Hrenáka na NHL???
  4. Jano Richter: o dojení televízie: 'Zmysluplná cena' a 'Cena za zmysluplné'
  5. Rastislav Puchala: Marx v nás
  6. Ján Šeďo: Mám 46 rokov, 4 deti a veľa skúseností - bránil sa dnes E. Heger u B. Závodného.
  7. Greenpeace Slovensko: 4 dôvody, prečo si plyn nezaslúži zelenú nálepku
  8. Peter Slamenik: Aj majster tesár sa utne
  1. Juraj Kumičák: Ako Rusi veľkú vojnu vyhrali... (časť IVa) 9 715
  2. Vanda Tuchyňová: Svedectvo bývalého krajského predsedu OĽANO v Žiline 8 635
  3. Soňa Bulbeck: Ako šklbú turistov inde... 5 034
  4. Jozef Černek: Turecko, letecky s dvomi deťmi, časť prvá - cesta tam 4 142
  5. Tomáš Jacko: Keď upratovačka zarába viac než univerzitný profesor 3 755
  6. Martina Hilbertová: Utečenci spali na lehátkach a platili za nich ako v luxusnom hoteli. 3 754
  7. Miroslav Lukáč: Kto je ešte dnes rusofil, potrebuje odbornú pomoc. 3 241
  8. Andrej Šverha: Pohodovo Okolo Balatonu 3 239
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 42. - Arktída - Príbeh havárie vzducholode Italia podľa priameho účastníka Běhounka
  2. Lívia Hlavačková: Týždenne zjete jednu kreditku v podobe mikroplastov
  3. Jiří Ščobák: Ruské straty budú o 20 000 mŕtvych vyššie, než uvádza Ukrajina (analýza situácie na bojisku)
  4. Jiří Ščobák: Bude Ukrajina po vojne prosperovať? A my s ňou?
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 41. - Arktída - Roald Amundsen, Umberto Nobile a Expedícia Norge - 1926
  6. Monika Nagyova: Nebyť matkou je úžasné
  7. Jiří Ščobák: Skepsia okolo kryptomien: Ktoré kryptomeny naozaj nie sú pre začiatočníkov?
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 40. - Arktída - Expedícia MacMillan s účasťou amerického letectva z roku 1925
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Žilina - aktuálne správy

Víťazom podujatia sa stal klub MFK Bytča.


(red) 8 h
Ilustračná foto.

Neváhajte a kontaktujte priamo prezidenta klubu alebo trénerov jednotlivých kategórií.


10 h
Takto by mal vyzerať objekt, ktorý postavia v jame pri plavárni v Žiline.

Súčasťou projektu je aj trojpodlažný objekt služieb.


SITA 13 h

Ľuďom z Ukrajiny, ktorí sa rozhodnú zostať v Žiline a okolí, poskytuje pomoc Camp Žilina prostredníctvom občianskeho združenia Ukrainska spilka.


TASR 17 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

V regióne platí výstraha tretieho stupňa.


TASR 29. jún

Chovná stanica V znamení Slnka je známa aj vo svete.


Lucia Debnárová 29. jún

Záhorie má podľa klimatológa najvyššiu pravdepodobnosť vzniku tornád.


29. jún

Vodou aktuálne treba šetriť.


29. jún

Blogy SME

  1. Martin Greguš: Problémy s preukázateľnosťou vykonanej práce, ale aj dohodnutá odmena 216 eur s DPH/hod... Ako skončili kontroly mestských organizácii?
  2. Miroslav Lukáč: Tajné služby zistili, že Putin mal iné vzory ako Petra Veľkého.
  3. Dávid Kyzek: Aké sú šance Dávida Hrenáka na NHL???
  4. Jano Richter: o dojení televízie: 'Zmysluplná cena' a 'Cena za zmysluplné'
  5. Rastislav Puchala: Marx v nás
  6. Ján Šeďo: Mám 46 rokov, 4 deti a veľa skúseností - bránil sa dnes E. Heger u B. Závodného.
  7. Greenpeace Slovensko: 4 dôvody, prečo si plyn nezaslúži zelenú nálepku
  8. Peter Slamenik: Aj majster tesár sa utne
  1. Juraj Kumičák: Ako Rusi veľkú vojnu vyhrali... (časť IVa) 9 715
  2. Vanda Tuchyňová: Svedectvo bývalého krajského predsedu OĽANO v Žiline 8 635
  3. Soňa Bulbeck: Ako šklbú turistov inde... 5 034
  4. Jozef Černek: Turecko, letecky s dvomi deťmi, časť prvá - cesta tam 4 142
  5. Tomáš Jacko: Keď upratovačka zarába viac než univerzitný profesor 3 755
  6. Martina Hilbertová: Utečenci spali na lehátkach a platili za nich ako v luxusnom hoteli. 3 754
  7. Miroslav Lukáč: Kto je ešte dnes rusofil, potrebuje odbornú pomoc. 3 241
  8. Andrej Šverha: Pohodovo Okolo Balatonu 3 239
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 42. - Arktída - Príbeh havárie vzducholode Italia podľa priameho účastníka Běhounka
  2. Lívia Hlavačková: Týždenne zjete jednu kreditku v podobe mikroplastov
  3. Jiří Ščobák: Ruské straty budú o 20 000 mŕtvych vyššie, než uvádza Ukrajina (analýza situácie na bojisku)
  4. Jiří Ščobák: Bude Ukrajina po vojne prosperovať? A my s ňou?
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 41. - Arktída - Roald Amundsen, Umberto Nobile a Expedícia Norge - 1926
  6. Monika Nagyova: Nebyť matkou je úžasné
  7. Jiří Ščobák: Skepsia okolo kryptomien: Ktoré kryptomeny naozaj nie sú pre začiatočníkov?
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 40. - Arktída - Expedícia MacMillan s účasťou amerického letectva z roku 1925

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu