Streda, 20. január, 2021 | Meniny má DaliborKrížovkyKrížovky
KOMERČNÝ ČLÁNOK

Naším štandardom je – dnes objednávka, zajtra dodávka

Rozhovor s obchodným riaditeľom spoločnosti Ryba Žilina Danielom Sventekom.

Keď sa povie „Ryba Žilina“, väčšina z nás si ako prvé vybaví legendárnu špecialitu - tresku. Táto spoločnosť, ktorá je najväčším výrobcom rybích a lahôdkových šalátov na Slovensku, však má aj druhú, rovnako silnú oblas svojho fungovania. Pôsobí aj ako jeden z popredných nákupcov a dodávateľov komplexného sortimentu potravín pre gastro zariadenia.

Schopnosť ponúknuť pod jednou strechou široký výber produktov od kvalitných dodávateľov za priaznivé ceny, spoľahlivé a bezpečné doručenie tovaru hneď na druhý deň od zadania objednávky vďaka prvotriednej logistickej sieti po celom Slovensku, špeciálna starostlivosť, ktorá uľahčuje podnikanie v gastro segmente pre malých aj väčších prevádzkarov – to všetko sú benefity, o ktorých sa oplatí vedieť.

Skryť Vypnúť reklamu

V našom rozhovore ich bližšie vysvetľuje Daniel Sventek, obchodný riaditeľ spoločnosti Ryba Žilina.

Aké rôzne typy zákazníkov v tomto segmente obsluhujete?

Tešíme sa dlhoročnej spokojnosti zákazníkov z rôznych oblastí gastra - od majiteľov bufetov, prevádzkovateľov stravovacích zariadení ponúkajúcich denné menu, cez reštaurácie, až po sociálny sektor a inštitucionálnu gastronómiu - teda školské jedálne či škôlky, kde sledujeme potrebné normy a verejné obstarávania. Spolupracujeme s významnými firmami HoReCa segmentu ako napr. Compass či Medusa Group, vlastné výrobky chladeného sortimentu dodávame aj do hotelov v rámci raňajkového menu. Významnú časť tvoria aj sezónni klienti - predajcovia rýchleho občerstvenia v lyžiarskych strediskách, na kúpaliskách, ktorých dokážeme obslúžiť flexibilne sezónnou ponukou aj napr. praktických polotovarov.

Skryť Vypnúť reklamu

Spomínate už aj niečo z ponuky potravín. Čo všetko zahŕňa sortiment, ktorý dokážete pre klientov zabezpečiť?

Z hľadiska šírky sortimentu patríme k najväčším hráčom v rámci tohto segmentu trhu na Slovensku. Vyplýva to aj z faktu, že časť surovín, ktoré týmto spôsobom ponúkame, nakupujeme aj pre našu vlastnú výrobu. To predstavuje výhodu vo vzťahoch s dodávateľmi. Zabezpečujeme všetky základné okruhy potravín, ktoré gastro zákazníci potrebujú - mrazenú zeleninu, hydinu, mäso, ryby, koloniálny tovar ako múka či cukor, olej a podobne. Silnými segmentami sú pre nás aj čistené zemiaky a dopekané pečivo ako aj iné polotovary. Služby pre gastro zariadenia sú hlavne o pre nás nakupovanom tovare. Samozrejme, počúvame hlasy zákazníkov a sledujeme aj trendy v gastronómii a našu ponuku neustále optimalizujeme.

Skryť Vypnúť reklamu

Môžete aj priblížiť, od koho nakupujete tovar?

V rámci nákupu sa snažíme pestovať dlhodobé vzťahy primárne s domácimi výrobcami, ale aj so zahraničnými firmami. Čo sa týka značiek, predávame naozaj široké spektrum potravín podľa preferencií jednotlivých odberateľov. Z tých výraznejších môžem spomenúť napr. dodávateľov hranoliek Aviko, Farm Frites, pri dopekanom pečive sú to značky La Lorraine, Mantinga. Sme taktiež významný distribútor značky Algida.

Aké výhody vyplývajú pre zákazníkov z hľadiska vášho systému logistiky?

Našou vlastnou flotilou nákladných automobilov, ktorou disponujeme vďaka sesterskej logistickej firme PRETOLOG, dokážeme, dovolím si povedať, naozaj výrazne zaujať. Vďaka distribúcii pod jednou strechou ponúkame klientom skutočne flexibilnú a prvotriednu prepravu potravín. Len pre ilustráciu, denne rozvezieme k našim zákazníkom po Slovensku v priemere 100 ton tovaru, čo predstavuje 5 plných kamiónov. Naším štandardom je - dnes objednávka, zajtra dodávka. Tovar vieme doručiť do každého kúta Slovenska.

Vysvetlíte nám, ako tento systém riadenia dodávok funguje?

Na prípravu tovaru na rozvoz využívame centrálny sklad v Žiline. Ten dosahuje vďaka našim výrazným investíciám najvyššie štandardy technologickej vyspelosti na Slovensku. Našim cieľom je neustále sa posúvať z hľadiska efektivity a úspory na logistických procesoch. Máme trojzmennú prevádzku, vyspelé softvérové riešenia, spĺňame všetky kritéria na to, aby boli potraviny na sklade maximálne bezpečné. Na tomto si dávame obzvlášť záležať a ideme často krát až nad rámec požiadaviek, ktoré sú na nás ako operátora kladené. Sme hrdí aj na náš vozový park. Na obsluhu gastro segmentu využívame viac ako 60 nákladných áut, ktoré sú dvojteplotné - pre chladený aj mrazený tovar, a to väčšinou s dvoma vlastnými agregátmi, nezávislými od seba. Tým zaručujeme dodržanie najvyššej kvality tovaru pri doručovaní tovaru.

Čím ďalším dokážete zaujať klientov, ktorí sa rozhodnú s vami spojiť sily?

Našim klientom ponúkame komplexný servis, presne podľa ich potrieb. Ak to má vzájomne ekonomický zmysel, dokážeme im poskytnúť aj technologické vybavenie, napr. mraziarenské boxy, konvektomaty, teda aj skutočne hodnotné, najmodernejšie zariadenia na uľahčenie prípravy jedál. Menším prevádzkovateľom bufetov dodávame aj fritézy. Klientom umožňujeme platbu v hotovosti, bankovým prevodom aj stravnými lístkami. Našich obchodných zástupcov pravidelne školíme a pri novinkách v sortimente poskytneme radi aj odborné poradenstvo, zorganizujeme ochutnávky. Klientom, ktorí to potrebujú, sa dokážeme venovať individuálne a ušiť im ponuku na mieru. A pre tých majiteľov gastro prevádzok, ktorí majú záujem sa so značkou PRETO Ryba Žilina spojiť ešte výraznejšie, využiť naše know-how a zároveň tak dodať nový impulz pre svoje podnikanie, ponúkame aj možnosť franšízovej spolupráce pod našou značkou TreskaBar.

Viac informácií: www.rybazilina.sk
Call centrum: +421 41 7059 201

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  2. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  3. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  9. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  10. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  1. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  2. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  3. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  4. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  5. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  6. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  9. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  10. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 27 036
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 24 282
  3. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 12 202
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 11 154
  5. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 714
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 663
  7. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 444
  8. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 612
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 517
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 5 572
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Ryba Žilina

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Hlavné správy z SME | MY Žilina - aktuálne správy

Koronavírus: Odberné miesta v Žiline (Celoplošné testovanie)

Na Slovensku prebieha celoplošné skríningové testovanie na koronavírus. Pozrite si zoznam odberných miest v Žiline.

Antigénové testovanie na koronavírus SARS-CoV-2.

Menovec slovenskej národnej legendy chce s Bytčou skončiť do šiesteho miesta

Futbalistom mesta s viac ako jedenásťtisíc obyvateľmi jesenná časť absolútne nevyšla.

Mužstvo MFK Bytča pred začiatkom súťažného ročníka 2020/2021. Kapitán Juraj Jánošík v hornom rade druhý zľava.

Koronavírus: Odberné miesta v Bytči (Celoplošné testovanie)

Na Slovensku prebieha celoplošné skríningové testovanie na koronavírus. Pozrite si zoznam odberných miest v Bytči.

Ilustračná fotografia.

Koronavírus: Odberné miesta v Rajci (Celoplošné testovanie)

Na Slovensku prebieha celoplošné skríningové testovanie na koronavírus. Pozrite si zoznam odberných miest v Rajci.

Testovanie v Rajci

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Polícia pátra po Ľubošovi Blahovi

Policajti hľadajú Ľuboša Blahu z Hornej Vsi.

Frajeri jazdili autom po zamrznutej priehrade, prelomil sa ľad

Ľad si zmýlili s cestou. Mementom pre všetkých by mali byť tragédie, ktoré sa na Oravskej priehrade stali, no zdá sa, že ľudia sú nepoučiteľní.

V Trenčíne pribudne ďalšie záchytné parkovisko, bude bezplatné

Jeho kapacita nepresiahne 60 parkovacích miest.

AKTUALIZOVANÉ 19. 1. o 13.25

Bezdomovec mal pozitívny test, karanténu odmietol. Polícia ho našla na ďalší deň

Muža našli večer po testovaní vo vchode. Poslali ho preč.

Už ste čítali?