FOTO: Pozrite sa, ako si v žilinskom regióne ľudia vychutnávajú návrat do normálu

Príjemné počasie si užili ľudia i obchodníci.

Život v žilinskom regióne sa postupne vracia do normálu. Do ulíc miest a obcí sa prinavracia ruch, ľudia si po takmer dvoch mesiacoch vychutnávajú posedenie na terasách reštaurácií, väčší pohyb je na cestách i v prostriedkoch verejnej dopravy, do kostolov sa vrátili omše.

Od stredy sa život ešte viac priblížil k predkrízovému normálu. Napriek tomu, že mnohé prevádzky improvizujú, cítiť na tvárach zamestnancov úľavu. „Nikdy som si nemyslela, že sa budem tešiť do práce, že budem vďačná, keď mi príde zákazník, hoci ho nemôžem obslúžiť tak, ako sa patrí,“ hovorí s radosťou v hlase predavačka v cukrárni Gabriela.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po sladkých dobrotách vyhladovaných zákazníkov ešte do vnútra nepúšťajú. Pulty s koláčmi si presunuli ku dverám a ľudia tak do cukrárne ani nemusia vstúpiť. „Je to síce komplikácia, ale rýchlo sme si zvykli. Aj zákazníci sú slušní a chápu, že sa musia prispôsobiť situácii,“ dodala.

Súvisiaci článok AKTUALIZOVANÉ: Výsledky testov troch žilinských seniorov sú negatívne Čítajte 

Takmer ľudoprázdne centrum Žiliny sa v poslednom týždni po čase opäť zaplnilo. V pondelok sa do stredu Námestia Andreja Hlinku postavil vozík s pojazdnou kaviarňou.

„Netvrdím, že je to štandardný deň, ako býval, ale už je to podstatne lepšie,“ hodnotí záujem Žilinčanov o kávu prevádzkovateľ kaviarne na kolesách Marián.

Do centra krajského mesta chodil pravidelne monitorovať pohyb ľudí, ale až teraz sa rozhodol, že svoj biznis obnoví. „Nemali sme obmedzenia na našu činnosť, ale keď boli prázdne námestia, nebolo pre koho. Od stredy je to ešte lepšie, je viac obchodov otvorených, viac ľudí prišlo do práce.“

SkryťVypnúť reklamu

Kým reštaurácie doposiaľ mohli vydávať jedlo len cez okienko, prípadne fungovali ako donáškové služby, od stredy už môžu svoje stoly vyložiť aj do ulíc. Tie, ktoré na to majú podmienky, využívajú terasy a ich prevádzkovatelia dúfajú, že im biznis nepokazí počasie.

„O hostí nie je núdza. Skôr musíme vysvetľovať, že pri stole môžu sedieť iba dvaja,“ hovorí čašníčka z reštaurácie v centre Žiliny a dezinfikuje stôl a stoličky po hosťoch, ktorí práve odišli.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 008
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 973
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 124
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 5 437
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 837
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 476
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu