Štvrtok, 5. august, 2021 | Meniny má HortenziaKrížovkyKrížovky
KOMERČNÝ ČLÁNOK

Ryby v lete, ako ste ich ešte neskúsili

Prinášame vám dva recepty na zaujímavé pokrmy z rýb.

Grilované pstruhy s citrusmi a hráškovým šalátom.Grilované pstruhy s citrusmi a hráškovým šalátom. (Zdroj: blogujemvkuchyni.com)

Máte u vás doma radi ryby a hľadáte ďalšie, originálne recepty? Chystáte letnú záhradnú party s priateľmi a máte chuť tradičné grilované jedlá trochu osviežiť? Inšpirujte sa napríklad takto.

Rybie tacos

Potrebujeme: 400 g tmavej tresky a 250g ružového lososa značky Radoma od Ryba Žilina, 6 kusov kukuričných alebo obyčajných tortíll, avokádo, citrón, 2 paradajky, červenú cibuľu, 150 g ľadového šalátu, 100 ml bieleho jogurtu, 1 PL paprikovej pasty, 1 PL majonézy, 100 g hladkej múky, červenú mletú papriku, soľ, čierne korenie, olivový olej a koriander alebo petržlenovú vňať.

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Filety rýb osolíme a okoreníme z oboch strán. V miske si zmiešame múku s 1PL červenej papriky. Ryby v múke obalíme a na olivovom oleji opekáme z každej strany 2-3 min. Veľké tortilly narežeme na menšie, aby pripomínali klasické, malé tacos. Opečieme ich v rúre na 180 st. 4 min., aby boli chrumkavé a teplé. Medzitým si pripravíme dip, ktorý sa skladá z bieleho jogurtu (alebo kyslej smotany), paprikovej pasty, majonézy a čierneho korenia. Rozpučené zrelé avokádo jemne dochutíme soľou, čiernym korením a šťavou z polovice citróna. Tortilly potrieme dipom, všetko do nich naukladáme (nakrájané kúsky opečenej ryby, nakrájaný šalát, cibuľu, paradajky, avokádo) a pokvapkáme citrónom. Podľa chute môžeme na záver posypať koriandrom či petržlenovou vňaťou (príp. na dozdobenie výhonkami z červenej repy).

Skryť Vypnúť reklamu

Grilované pstruhy s citrusmi a hráškovým šalátom

Potrebujeme: 2 pstruhy značky Radoma od Ryba Žilina, 200 g cukrového hrášku, 150 g mrazeného hrášku, 100 g hráškových výhonkov, 100 g baby karotiek, 100 g čerstvého špenátu, 2 citróny, 2 limety, 2 pomaranče, hrsť byliniek (šalvia, tymian), 100 g masla, olivový olej, soľ, čierne korenie, celú rascu a vývar

Postup: Pstruhy z oboch strán narežeme, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a dovnútra pridáme bylinky. Pokvapkáme olivovým olejom a opekáme na grile alebo grilovacej panvici 20-25 min. z oboch strán. K rybe pridáme aj na kolieska nakrájané citrusy a 5 min pred koncom kocku masla. Do roztopeného masla nalejeme odšťavené citrusy, z čoho vznikne zálievka. Baby karotky predvaríme vo vode alebo vo vývare aspoň 5-8 minút. Na panvici na oleji opečieme lusky cukrového hrášku, pridáme karotku a mrazený hrášok. 5-10 minút opekáme a dochutíme soľou a korením. Ku koncu stiahneme z ohňa, pridáme špenátové listy, hráškové výhonky a maslo a necháme dôjsť.

Skryť Vypnúť reklamu

Za prípravu receptu ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com

Mrazené ryby najvyššej kvality od tradičnej slovenskej značky Radoma nájdete vo vybraných predajniach COOP Jednota Slovensko ako aj v ďalších predajniach potravín.

Najčítanejšie na My Žilina

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako si zabezpečiť krytie liečby a karantény v zahraničí?
  2. Poznáte horúci trend interiérového dizajnu?
  3. Podnikáte? Otvorte si účet online a ušetrite
  4. Ficov priateľ a oligarcha Miroslav Výboh zmenil kurz v biznise
  5. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci
  6. Odomknite si SME.sk na viacerých zariadeniach
  7. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor
  8. Slovensko v tieni tureckého polmesiaca
  9. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy
  10. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova
  1. Zázračné účinky Arónie na zdravie
  2. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  3. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  4. Poznáte horúci trend interiérového dizajnu?
  5. Ficov priateľ a oligarcha Miroslav Výboh zmenil kurz v biznise
  6. Dekarbonizácia má byť súčasťou moderných dodávateľských vzťahov
  7. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  8. Ako zvýšiť produktivitu vašej prevádzky?
  9. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci
  10. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor
  1. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 5 778
  2. Ficov priateľ a oligarcha Miroslav Výboh zmenil kurz v biznise 5 702
  3. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova 4 961
  4. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy 4 618
  5. Jeden deň na Bratislavu nestačí 3 907
  6. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci 3 785
  7. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 3 415
  8. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 162
  9. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor 2 958
  10. Slovensko v tieni tureckého polmesiaca 2 623
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Žilina - aktuálne správy

Zo stretnutí sa vytvorila tradícia.


7 h

Cestu k zvýšeniu zaočkovanosti v kraji vidí župa u VakciZuzky.


TASR 10 h
Relácia MY Športujeme denne prináša dynamický prehľad športových aktualít, exkluzívne rozhovory a aj rady a tipy nielen pre športovcov.

Dozviete sa aj aký historický úspech dosiahli hokejisti, že Zlaté Moravce majú legionárskou posilou a legenda Nitry otvorene hovorí na adresu FC.


18 h
Ján Bernát s Pavlom Staňom po víťazstve na Cypre.

Pár viet redakcie MY Žilinských novín k odchodu Jána Bernáta do Belgicka.


3. aug

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

K vyhliadkovej veži vedie nový náučný chodník.


TASR 3. aug

Stavebné povolenie nikto nenapadol. Susedia hovoria, že sa o ňom dozvedeli, až keď bolo právoplatné.


3. aug

Stojí na okraji lesa, hrozilo rozšírenie požiaru do lesného porastu.


3. aug

Rodina chalupárov v obci Čavoj sa už takmer rok trápi so zosunom pôdy. Najnovšie spadla ďalšia časť svahu a majitelia chaty sa boja, čo príde ďalej.


20 h

Už ste čítali?