Nedeľa, 29. november, 2020 | Meniny má VratkoKrížovkyKrížovky
KOMERČNÝ ČLÁNOK

TOP 10 zásad, vďaka ktorým budete na grilovačke kráľom

Grilovanie kuracieho a bravčového mäsa je už prežitok! Stále viac grilmajstrov sa odhodláva na grilovanie pravých hovädzích steakov. Prezradíme vám DESAŤ ZÁSAD SPRÁVNEHO GRILOVANIA STEAKOV.

(Zdroj: Bos Taurus Slovakia)

Niekedy sú však po grilovaní hovädzieho steaku hostia grilmajstra sklamaní. Steak je tvrdý, suchý a bez chute... Aby sa vám takáto situácia nikdy nestala, prinášame vám desať zásad správneho grilovania hovädzích steakov.

1. ZÁSADA

- Prvá a najdôležitejšia rada znie: VŠETKO ZAČÍNA A KONČÍ VÝBEROM MÄSA! Hovädzie mäso na steak musí byť dobre vyzreté, najlepšie od farmára/poľnohospodára, ktorý sa tomu venuje. Taktiež sa u mäsiara informujte o veku a pohlaví zvieraťa. „Ideálny vek hovädzieho dobytka je medzi 18-24 mesiacov, teda najlepšia je jalovička alebo mladý býček. Vôl je svetovou delikatesou medzi steakmi a toho odporúčame vo veku 36 mesiacov,“ vysvetľuje Martina Jurčíková, riaditeľka Agrodružstva Bánová, v ktorom nájdete aj predajňu Bos Tarurus Slovakia. Personál predajne vám ochotne na tieto otázky odpovie, či vo výbere poradí.

2. ZÁSADA

- Ďalšia rada znie: STOP EXPERIMENTOVANIU S KORENINAMI A MARINÁDAMI! Na kvalitný steak vám postačí soľ a čierne korenie a to tiež len v ľahkej forme. Bylinky a soľ na grile horknú a tak aj potierajú chuť kvalitného steaku.

3. ZÁSADA

- Mäso na steak musí mať izbovú teplotu. Ak sa chytáte grilovať o piatej popoludní, mäsko si z chladničky vytiahnite už o deviatej, najneskôr o desiatej hodine dopoludnia.

4. ZÁSADA

- Mäso na steak môžete zbaviť blán, ale nikdy ho nezbavujte tuku. Tuk je nositeľom chute a zabezpečuje šťavnatosť steaku.

5. ZÁSADA

- Pri odstraňovaní tuhých blán postupujte opatrne, aby ste nenarušili svalovinu. Tak by sa mohlo stať, že vám šťava zo steaku vytečie a bude suchý. Odporúčame si steak objednať od overeného dodávateľa, akou je práve predajňa Bos Taurus Slovakia a mäso budete mať pripravené presne tak, ako sa patrí.

6. ZÁSADA

- Mäso nikdy nenaklepávajte.

7. ZÁSADA

- Tesne pred položením steaku na správne rozpálený gril potrite steak kvalitným olejom. Nezabudnite potrieť aj mriežky grilu, aby ste zabránili prichyteniu a pripáleniu steaku. Odporúčanie od odborníkov značky Bos Taurus znie: vyskúšajte namiesto oleja použiť škvarenú masť z mangalice.

8. ZÁSADA

- Steak ukladáme na rozpálený gril (cca 210º C), steak sa zatiahne a nevytečie z neho šťava. Ak dáte steak na studený gril, bude vám šťava počas grilovania vytekať a výsledkom môže byť opäť kritika na suchosť mäsa.

9. ZÁSADA

- Jedným z najdôležitejších bodov je dĺžka grilovania. Tu sa treba držať pravidla: hrúbka steaku je priamo úmerná času, ktorý je potrebný steak nechať na grile. „Pri hrúbke 4 cm je doba grilovania 4 minúty z oboch strán. Pri hrúbke 3 cm by sme mali nechať mäsko na grile 3 minúty z oboch strán,“ zdôrazňuje Jurčíková.

10. ZÁSADA

- Po upečení steak položte na panvičku, a ak sa vám žiada mäsko dochutiť, položte naň kocku bylinkového masla a vložte do teplej rúry (130º C – 140º C) na cca 5-10 minúť oddýchnuť.

Aj keď sa zdá, že v tomto momente je steak pripravený, odborníci radia ešte počkať. „Aj keď už budete mať chuťové bunky naštartované na konzumáciu, oplatí sa ešte počkať. Po vybratí steaku dajte mäsku ešte pár minút a až následne servírujte,“ dodáva Martina Jurčíková s tým, že takto pripravený steak bude určite chutiť vám a aj vaším hosťom.

Nezabudnite, ak podceníte radu číslo jeden, ďalšie kroky môžete urobiť akokoľvek svedomito, želaný výsledok sa nedostaví. Výber kvalitne vyzretého mäsa nájdete v areáli Agrodružstva Bánová v predajni Bos Taurus.

Ak si napriek všetkým radám netrúfate na steak, nezúfajte. V predajni Bos Taurus nájdete výborné mäsové výrobky na grilovanie, či už grilovacie párky s teľacím mäsom, pikantné, grilovacie párky s hovädzím mäsom a syrom. „Vďačné sú aj hovädzie hamburgery, ktoré pre vás pripravujeme z kvalitného, nami chovaného hovädzieho dobytka. V predajni nájdete aj teľacie a hovädzie hamburgeri. K letu patrí aj správna opekačka pre radosť našich najmenších a preto sme pripravili skutočné špekáčiky plné kvalitného mäska bez éčiek,“ dodáva na záver Jurčíková, ktorá vám v mene celého tímu odborníkov z AGRODRUŽSTVA Bánová praje príjemné chvíle pri grilovaní s priateľmi.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  2. Bývanie v meste predlžuje život
  3. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Aká je chémia vôní
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  1. Darček? Špičková autonavigácie Mio Spirit 8670 Full EÚ Lifetime!
  2. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  3. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  4. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  5. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  8. Aká je chémia vôní
  9. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  10. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 32 023
  2. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 16 384
  3. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 233
  4. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 12 146
  5. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 9 574
  6. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 9 086
  7. Aká je chémia vôní 8 526
  8. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 510
  9. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 324
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 8 247
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Agrodruzstvo Banova

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Hlavné správy z SME | MY Žilina - aktuálne správy

Hviezdou proti Pohroniu bol fantastický brankár Petráš

Žilina bola v efektivite stopercentná, hostia si na gólmanovi MŠK vylámali zuby.

Samuel Petráš podržal svojich spoluhráčov fantastickými zákrokmi.

Starostka Kuneradu čelila odvolávaniu. Referendum nebolo platné

Kavecká podala oznámenie na Generálnu prokuratúru pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania a poškodzovania cudzích práv.

Monika Kavecká je vo funkcii starostky Kuneradu šesť rokov.

Michaela Zakuťanská: Vyhodila som smartpohone, lebo chcel o mne veľa vedieť

Autorka hry Sám sebe sám Michaela Zakuťanská o nástrahách doby.

Michaela Zakuťanská

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Starostka Kuneradu čelila odvolávaniu. Referendum nebolo platné

Kavecká podala oznámenie na Generálnu prokuratúru pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania a poškodzovania cudzích práv.

AKTUALIZOVANÉ o 20.14 - doplnené o vyjadrenie Arriva Nitra

Nitra vybrala nového dopravcu, Arriva v súťaži neuspela

Dvaja neúspešní účastníci súťaže môžu podať námietky.

V Kysuckom Novom Meste majú unikátny adventný veniec

Ide pravdepodobne o najväčší adventný veniec v Žilinskom kraji. Jeho výška je až 3,5 metra. Na jeho výzdobe pracovalo osem ľudí počas niekoľkých týždňov.

Zlatomoravský vajda zomrel. Ešte bude mela, hovoria miestni

Podľa ľudí blízkych komunite ešte nie je isté, kto ho nahradí.

Už ste čítali?