Začínajú prípravou pôdy, do ktorej nedávajú žiadnu chémiu

V súvislosti s mäsom pribúda kauza za kauzou. Za posledný štvrťrok sa množia hrôzostrašné správy o tom, čo nám obchodníci ponúkajú na pultoch. Vynára sa otázka, prečo to vôbec pripustíme.

Vizitkou Agrodružstva Bánová je mäso a výrobky svetovej kvalityVizitkou Agrodružstva Bánová je mäso a výrobky svetovej kvality (Zdroj: Kayovci foto)

Keby sme vedeli, kde môžeme dostať kvalitné a najmä zdravé slovenské mäso, sme ochotní si ho kúpiť?

Málokto z nás vie, že zo slovenskej ekologickej produkcie putuje za hranice Slovenska viac mäsa, ako sa na prvý pohľad zdá. Odtiaľ sa mnohokrát vráti aj na naše pulty. V luxusnom balení, často zmiešané s „bohviečím“, no najmä s lacnejšou cenovkou. Kedy je teda slovenské naozaj slovenské?

Začína to kvalitnou pôdou

Aj u nás v regióne nájdeme kvalitnú slovenskú produkciu. „Naše mäso pochádza z biochovu hovädzieho dobytka. To znamená, že celý proces začína už pri starostlivosti o pôdu. Nedávame do nej žiadnu chémiu, ani nič nezdravé, čo by jej škodilo,“ informuje riaditeľka Agrodružstva Bánová Martina Jurčíková.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako vraví, iste si nejeden z nás povie, že to nič neznamená, veď aj naša babička „prachovala“. A následne sa spýtať, či aj našim deťom dávame antibiotiká preventívne, aby náhodou neochoreli. „Áno presne tak sa dostávajú do pôdy aj pesticídy, ako prevencia proti škodcom. Kým v ekologickom poľnohospodárstve sú prípustné organické látky ako hnoj a močovka. Takýto prístup nám pôda určite vráti,“ konštatuje a pokračuje: „Čo zasadíme, to zožneme. U nás máme len starostlivo vyberané semienka, ktoré sú nielen osožné pre pôdu, ale najmä chutia našim stádam.

Keď sa takto postaráme o pasienky, lúky a oraniská, nemôže sa stať, že naše stáda konzumujú chémiu, antibiotika a podobne. Majú zdravú potravu počas celého roka. Dnes s určitosťou vieme povedať, že takáto starostlivosť sa oplatí. Na konečnom produkte, teda hovädzom mäse možno vidieť, cítiť a po úprave najmä vychutnať úplne inú chuť. Je lahodná, jemná, ale najmä zdravá.“

Na svoje si prídu aj milovníci steakov

V predajni Bos Taurus Slovakia, ktorú nájdete priamo v areáli Agrodružstva Bánová, môžete zohnať vysoko kvalitné hovädzie mäso a mäsové výrobky svetovej kvality. Najmä milovníkom steakov dávame do pozornosti ich dozrievané. Okrem dry aged mäska z bánovského bio dobytka sa môžu pochváliť aj sušeným mäsom s veľkým podielom proteínov. V predajni dostanete tiež tradičné pochúťky, ako teľacie páročky, špekáčiky či teľací hamburger. Ako hovorí Martina Jurčíková tieto produkty sú skutočne vhodné pre najmenších papkáčov, lebo neobsahujú múku, sóju a iné nevhodné doplnky, ktoré sa stali akousi normálnosťou. Okrem hovädzieho a teľacieho družstvo ponúka aj bravčové mäso a mäsko z mangalice, ako zdravšiu variantu bravčoviny. Tradičné slovenské receptúry klobás očaria každého, kto ich ochutná.

Aj prostredie je skvelou vizitkou

Zabudnite na krvavé a zababrané mäsiarske „dielne“. Mäso z Agrodružtva Bánová spracovávajú v profesionálnych dozrievacích komorách, ktoré spĺňajú najvyššie požiadavky európskej legislatívy.

„Naše priestory sú hygienicky vybavené takmer ako na operačných sálach. Tak, aby sa ani jedná baktéria, či iná háveď, nedostala na mäso či mäsové výrobky. Za kvalitou nášho mäsa si stojíme na sto percent. Nechávame ho stále testovať v laboratóriách, aby sme mali istotu, že predávame to naj, naj...,“ zdôrazňuje.

A toto všetko niečo stojí. V Agrodružstve Bánová pracujú ľudia najmä srdcom a s obrovským nadšením. Rada na záver od riaditeľky družstva znie: „V súvislosti s jedlom sa nedívajme na kvantitu, dajme si záležať najmä na kvalite. Tešíme sa na vás v našej predaj Bos Taurus Slovakia.“

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 103 095
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 733
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 524
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 7 075
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 715
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 356
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 641
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 524
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu