Piatok, 9. december, 2022 | Meniny má Izabela

Spoľahnite sa na mäso s garanciou pôvodu

Vraví sa, že sme tým, čo jeme. Veľmi pozorne preto sledujeme, čo vkladáme do svojich nákupných košíkov. Zeleninu, ovocie, maslo, syry a samozrejme mäso. Všimli ste si pomerne obsiahlu etiketu s údajmi o mäse?

Viete, čo všetky údaje znamenajú?

Pôvod mäsa

Na našich predajných pultoch môžeme nájsť mäso z rôznych krajín, rovnako ako naše slovenské mäso neraz končí na pultoch v iných krajinách. Etikety na mäse obsahujú pomerne veľa údajov - o tom, v ktorej krajine boli zvieratá chované, kde bolo mäso spracované aj zabalené. Najčastejšie sa stretneme s tým, že všetky údaje o pôvode sú rovnaké s krajinou, kde mäso nakupujeme. Pokiaľ máte záujem na Slovensku nakúpiť na 100 % slovenské mäso, máme pre vás jednoduché riešenie - vyberajte z ponuky značky „Slovenská farma“, ktorá garantuje slovenský pôvod. Jurov, Veľký Ďur, Tajná, Liptov a Padáň patria medzi hlavné farmy Slovenska, ktorých mäso putuje do predajní BILLA.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Zvieratá tu dostávajú nutrične vyvážené krmivo a od narodenia sú v starostlivosti odborníkov s dlhoročnými skúsenosťami v odbore. Naši pracovníci pravidelne podrobujú mäso previerkam kvality a dbajú na dodržiavanie prísnych hygienických predpisov. V pravidelných intervaloch disponujeme prehláseniami a laboratórnymi výsledkami od všetkých našich dodávateľov, že nimi dodávané produkty sú kvalitné a vyhovujúce na konzumáciu. Toto všetko má pozitívny vplyv na výslednú kvalitu mäsa v našich obchodoch. Náš mäsový sortiment je prejavom úcty k zákazníkovi, ale aj k slovenským podnikateľom,“ zdôrazňuje Kvetoslava Kirchnerová, hovorkyňa siete supermarketov BILLA.

Pri pulte, chladené alebo mrazené?

V predajni má zákazník zväčša tri možnosti, ako si kúpiť mäso – pri pulte, chladené alebo mrazené. Najtradičnejší je nákup pri pulte, kde pri výbere pomôže priamo mäsiar, ktorý vie mäso aj naporciovať presne podľa potrieb zákazníka. „Chladeným označujeme čerstvé mäso s prirodzenou šťavnatosťou a chuťou, ktoré sa skladuje pri teplote -2 až 4 °C. Odporúčaná spotreba je do 24 hodín po nákupe a otvorení balenia, ale trvanlivosť v neporušenom obale je niekoľko dní. Samozrejme, pokým sú dodržané predpísané pokyny na skladovanie,“ hovorí K. Kirchnerová. Ako dodáva, na dlhšie skladovanie, teda pri nakupovaní do zásoby, je lepšie obzerať sa po mrazenom mäse, ktoré môže mať pri správnom skladovaní trvanlivosť aj rok.

Skladovanie a prevoz mäsa

Čerstvosť a kvalita mäsa sú veľmi závislé aj od toho, ako mäso skladujeme a prepravujeme. „Už pár desiatok minút v aute na páliacom slnku dokáže každé, aj to hlbokozmrazené mäso z obchodu, úplne rozmraziť, a tým obmedziť jeho dobu trvanlivosti z týždňov na hodiny. Preto je dôležité prepravovať mäso domov v prenosných chladiacich boxoch alebo v termotaškách,“ odporúča K. Kirchnerová. Ako ďalej radí, mäso doma by sa malo skladovať pri teplote, ktorá je uvedená na etikete každého spotrebiteľského balenia produktu. Zákazníci tam nájdu aj informácie o spotrebe produktu po otvorení balenia.

Najčítanejšie na My Žilina

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rodinná dovolenka: dvadsaťpäť hotelov v obľúbených letoviskách
  2. Vďaka kvalitným privátnym značkám na nákupoch zaručene ušetríte
  3. Nový spoločník v živote? Podporíte ním deti, ktoré to potrebujú
  4. Kapor a rezne vo sviatočnom menu? Poradíme, čo s použitým olejom
  5. Aby na Vianoce nič nechýbalo
  6. Fénix - Kultúrna pamiatka roka 2023: Keď história opäť ožíva
  7. Nový vlakový cestovný poriadok z vášho regiónu v denníku SME
  8. Kríza ako odrazový mostík slovenských startupov
  1. Rodinná dovolenka: dvadsaťpäť hotelov v obľúbených letoviskách
  2. Objavte miesto, kde v objatí troch riek vzniká výnimočné víno
  3. Auto na prenájom môže byť výhodné aj pre živnostníkov
  4. BILLA spolu so zákazníkmi pomôže aj pred Vianocami jednorodičom
  5. Plánujete budúci rok kúpu kosačky ?
  6. Vďaka kvalitným privátnym značkám na nákupoch zaručene ušetríte
  7. Kapor a rezne vo sviatočnom menu? Poradíme, čo s použitým olejom
  8. Nový spoločník v živote? Podporíte ním deti, ktoré to potrebujú
  1. Polovicu dovolenky zaplatíme od pondelka za Vás 15 722
  2. Strážia ho divé opice. Gibraltár vás prenesie do Británie 7 602
  3. TRNKA: Esetov veľa nevznikne a ani ten jeden nemá Slovensko istý 5 922
  4. Nový vlakový cestovný poriadok z vášho regiónu v denníku SME 5 360
  5. Vyberte si knihy s príbehom. Čo sa oplatí čítať na Vianoce? 5 004
  6. Deti cestujú do exotiky zadarmo 4 285
  7. Štvrtý diel komiksu Posledný Follower v denníku SME 3 276
  8. Predaj osobných automobilov Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. 3 165

Blogy SME

  1. Matej Farkas: S kolesami na hrane
  2. Štefan Vidlár: Na dvori Svatopluka
  3. Anton Kaiser: Vianočné zvyky a obyčaje
  4. Stano Kočiš: A.I.
  5. Eva Gallova: Moji milí Slováci, vrátil som sa!
  6. Štefan Vidlár: Amorove drony
  7. Soňa Kallová: Slovenská pošta
  8. Peter Štefãnik: Izraelská lekcia pre Róberta Fica
  1. Věra Tepličková: Ako som cestovala vlakom 14 691
  2. Grácz Ján: Po 62 odberoch končím s dobrovoľným darovaním krvi. Všeobecná zdravotná odmieta otcovi preplatiť liečbu. 12 855
  3. Věra Tepličková: K zubárovi lacnejšie, len keď si dáte vyšetriť pipíka 11 869
  4. Post Bellum SK: Poprava sa konala 3. decembra 1952 v ranných hodinách 2 989
  5. Ján Valchár: Defekácia Putina a ruské nádielky Svätého Nikolaja 2 693
  6. Viktor Pamula: Spolky v Spišskej Novej Vsi I. 2 274
  7. Ján Valchár: Prvý decembrový blog alebo láska je láska 2 259
  8. Jiří Ščobák: Put*n neumí číst historii: Vybudoval ukrajinský národ, nakopl civilizovaný svět 1 764
  1. Monika Nagyova: Trapas na Bibliotéke
  2. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 52. - Arktída - Expedícia na lodi Zaria do Sannikovovej zeme (1900 - 1902)
  3. Jiří Ščobák: Put*n neumí číst historii: Vybudoval ukrajinský národ, nakopl civilizovaný svět
  4. Jiří Ščobák: Je 6 000 mrtvých v Kataru moc?
  5. Monika Nagyova: Staré dievky z Luníka IX
  6. Juraj Karpiš: Ako investovať a sporiť, keď spľasla matka všetkých bublín a hrozí recesia
  7. Jiří Ščobák: Nechci se otužovat, ale v praxi to trochu dělám
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 51. - Antarktída - Prvá Byrdova antarktická expedícia (1928 - 1930) - 3/3, Prelet nad južným pólom
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Žilina - aktuálne správy

Na zadržanie vozidla použili policajti všetky dostupné sily a prostriedky.


SITA 7 h
Na fotografii zľava ekonomický riaditeľ klubu Ing. Emil Pečík, vedúci A-mužstva Ján Obšivan a predseda klubu Milan Janči.

Rozhovor s predsedom OFK Teplička nad Váhom.


8 h

Šesť kolied zaspievali deti zo speváckeho zboru ZUŠ Ladislava Árvaya.


Tamara Antolová 11 h
Pani Michaela absolvovala ročný program Chlebodarcu.

Pripravuje potravinovú zbierku Deň Chlebodarcu.


11 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Ako je možné minúť tisíce eur s telefónom v ruke? Vysvetlil operátor.


8 h

Obrovský kaštieľ bol blízko zániku, teraz ukrýva atrakciu, ktorá láka ľudí z celého Slovenska.


7. dec

Ak petíciou neuspejú, riaditeľ nemocnice chce držať hladovku.


17 h

Hygienici vyzývajú rodičov, aby do škôlky nedávali choré deti.


17 h

Blogy SME

  1. Matej Farkas: S kolesami na hrane
  2. Štefan Vidlár: Na dvori Svatopluka
  3. Anton Kaiser: Vianočné zvyky a obyčaje
  4. Stano Kočiš: A.I.
  5. Eva Gallova: Moji milí Slováci, vrátil som sa!
  6. Štefan Vidlár: Amorove drony
  7. Soňa Kallová: Slovenská pošta
  8. Peter Štefãnik: Izraelská lekcia pre Róberta Fica
  1. Věra Tepličková: Ako som cestovala vlakom 14 691
  2. Grácz Ján: Po 62 odberoch končím s dobrovoľným darovaním krvi. Všeobecná zdravotná odmieta otcovi preplatiť liečbu. 12 855
  3. Věra Tepličková: K zubárovi lacnejšie, len keď si dáte vyšetriť pipíka 11 869
  4. Post Bellum SK: Poprava sa konala 3. decembra 1952 v ranných hodinách 2 989
  5. Ján Valchár: Defekácia Putina a ruské nádielky Svätého Nikolaja 2 693
  6. Viktor Pamula: Spolky v Spišskej Novej Vsi I. 2 274
  7. Ján Valchár: Prvý decembrový blog alebo láska je láska 2 259
  8. Jiří Ščobák: Put*n neumí číst historii: Vybudoval ukrajinský národ, nakopl civilizovaný svět 1 764
  1. Monika Nagyova: Trapas na Bibliotéke
  2. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 52. - Arktída - Expedícia na lodi Zaria do Sannikovovej zeme (1900 - 1902)
  3. Jiří Ščobák: Put*n neumí číst historii: Vybudoval ukrajinský národ, nakopl civilizovaný svět
  4. Jiří Ščobák: Je 6 000 mrtvých v Kataru moc?
  5. Monika Nagyova: Staré dievky z Luníka IX
  6. Juraj Karpiš: Ako investovať a sporiť, keď spľasla matka všetkých bublín a hrozí recesia
  7. Jiří Ščobák: Nechci se otužovat, ale v praxi to trochu dělám
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 51. - Antarktída - Prvá Byrdova antarktická expedícia (1928 - 1930) - 3/3, Prelet nad južným pólom

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu