Piatok, 15. január, 2021 | Meniny má DobroslavKrížovkyKrížovky

Majú k dispozícii zdravé jedlo

Študenti Žilinskej univerzity v Žiline (UNIZA) môžu v menze využívať pult so zdravým jedlom.

Študenti budú mať možnosť vybrať si zdravú stravu.Študenti budú mať možnosť vybrať si zdravú stravu. (Zdroj: ILUSTRAČNÉ - PIXABAY.COM)

Študenti Žilinskej univerzity v Žiline (UNIZA) môžu od akademického roku 2018/2019 využívať v Novej menze pult so zdravým jedlom Front cooking center (FCC). TASR o tom informovala Martina Slavíková z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA.

"Minulý rok sa skončila modernizácia výdajne na fakulte bezpečnostného inžinierstva, tento rok na fakulte riadenia a informatiky. Tým sa však všetko len začalo, pretože stravovacie zariadenie (SZ) Menza má v správe celkovo sedem výdajní," doplnila Slavíková.

Skryť Vypnúť reklamu
Prečítajte si tiež: Cyklisti pod Strečnom riskujú, cyklotrasa je zatiaľ v nedohľadne Čítajte 

Podľa riaditeľky SZ Menza Daniely Slovákovej sa UNIZA zavedením FCC pultu čerstvého jedla stala lídrom v inováciách. "Dovoľujem si tvrdiť, že naša strava spĺňa všetky očakávania moderného jedla. Či už v podávaní jedla, spôsobe varenia, alebo dodržiavaní nutričnej a výživovej hodnoty," vysvetlila Slováková.

"V prvom rade ide o kvalitu jedla, ktorú sa nám darí držať na vysokej úrovni. Dôležité je však aj spríjemniť študentom a zamestnancom prostredie, v ktorom sa stravujú. Vďaka spoločnej práci sa nám darí postupne renovovať, prinášať nové postupy a technológie. Veríme, že spokojnosť našich stravníkov bude len rásť. So zmenami určite nekončíme. Tešíme sa na nové príležitosti v budúcnosti," dodala Slováková.

Jedlo bude podľa nej pripravované priamo pred študentmi a zamestnancami. "Budú môcť vidieť, z akých surovín a za akých podmienok sa pripravuje. Kuchári budú priamo pri príprave jedál spolupracovať s top kuchármi zo Slovenska a zahraničia. Na FCC pulte si budú môcť od siedmej hodiny vybrať z ponuky teplých a studených raňajok a bude otvorený až do 18. hodiny od pondelka do štvrtka. Novinkou v Novej menze je tiež pokladňa a chladený samoobslužný pult," uviedla Slavíková.

Skryť Vypnúť reklamu

"Súčasťou kuchyne sú najšpičkovejšie technologické zariadenia. Umožnia nielen bohatšiu ponuku jedál, zároveň v surovinách ponechajú všetky živiny. Kuchári sa celé leto zaúčali a absolvovali mnoho školení, aby na jeseň boli pripravení," dodala Slavíková.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť
  2. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  5. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  6. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  7. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  8. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  10. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  1. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  2. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  5. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  6. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  7. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  8. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  9. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  10. Slovaktual umožní všetkým zamestnancom bezplatné testovanie
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 17 918
  2. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 17 703
  3. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 12 880
  4. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 8 594
  5. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 8 373
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 8 112
  7. Riaditeľ VÚB: Udržateľnosť chceme vsadiť do DNA nášho podnikania 7 023
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 829
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 716
  10. Na Slovensko prišlo výnimočné dielo s posolstvom ľudskosti 4 412
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Jedlo

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Hlavné správy z SME | MY Žilina - aktuálne správy

Žilinskí cestári najazdili za dva dni 24-tisíc kilometrov

Cestárov preverila prvá výraznejšia várka snehu počas tejto zimy.

Ilustračné foto.
Na dokončenie Tunela Višňové – Dubná skala prišli v decembri minulého roka tri súťažné ponuky

Situácia sa zhoršuje. Fakultná nemocnica eviduje narastajúce množstvo pacientov v kritickom stave

Nemocnica vyzýva lekárov, ktorí prerušili ordinačnú činnosť, na návrat do ambulancií.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Svrčinovec ráno opäť upchali kamióny

Po spustení diaľničného úseku D3 Čadca,Bukov – Svrčinovec sa ľudia tešili, že kolónam odzvonilo. Dnešné ráno ich presvedčilo o opaku.

Kotleba v Trenčíne: Prvý incident Lučanského nebol pokusom o samovraždu (+FOTO)

Previerka v trenčianskej väzenskej nemocnici trvala viac ako päť hodín.

FOTO: Kysuce pod bielou pokrývkou

Zo snehu sa tešia najmä deti.

Majiteľ Detvy o prestupe Gašpara, derby so Zvolenom, ambíciách, či zlej finančnej situácii

Majiteľ Tipos extraligovej Detvy Róbert Ľupták v exkluzívnom rozhovore pre týždenník MY hovorí o radostiach, ale aj starostiach v aktuálnej sezóne.

Už ste čítali?