Domáce frgále, pagáče aj kráľovské trdelníky. Žilinčania piknikovali

Na prvom ročníku podujatia Piknik v meste nechýbali ani MY Žilinské noviny.

Počas soboty sa v Budatínskom parku konal prvý ročník gastronomického podujatia Piknik v meste. Mohli ste sa tešiť z 35 vystavovateľov, ktorí prezentovali to najlepšie zo svojej produkcie. Pochutnať ste si mohli na smoothie, raw dezertoch, tradičnej bábovke, domácich frgáloch, pagáčoch, kráľovských trdelníkoch, ale aj klasických plackách, ktoré pripravili z bezlepkových múk, a ktoré boli z rúk vychytených žilinských šéfkuchárov. Súčasťou podujatia boli okrem iného aj streetfoodové prevádzky, ktoré sú na Slovensku aktuálne veľkým trendom. Ponúkali šťavnaté burgre, či bezlepkové hotdogy.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Veľmi nám záležalo aj na alternatívnom stravovaní, preto sme rady, že sme mali čo ponúknuť vegetariánom, vegánom, ale aj celiatikom,“ dopĺňa jedna z organizátoriek Saša Štullerová, ktorá zároveň dodáva, že podujatie bolo aj o témach ako je zdravé stravovanie a ekológia. „Naši predajcovia používali výlučne ekologický inventár, separujeme plast, zbierame použitý olej a prípadné zvyšky jedál,“ hovorí.

Organizátorky mysleli aj na rodiny s deťmi. Nechýbali edukačné workshopy pre najmenších, masáže pre rodičov, či ranná joga. V rámci kultúrneho programu sa predstaví aj Tomáš Bezdeda a večerným koncertom ho ukončí bluesové duo Erich Boboš Procházka a Marek Wollf. Ambasádorkou a moderátorkou podujatia je známa Žilinčanka Andrea Šprochová.

"Som veľmi rád, že sa podobné podujatie robí aj u nás. Pochutnal som si na mnohých špecialitách a dozvedel som sa niečo nové aj o kváskovaní či skladovaní potravín," hovorí Michal Slánsky, ktorý prišiel na akciu s rodinkou.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 938
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 517
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 312
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 794
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 259
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu