Argentínčania zbožňujú naše parené buchty, hovorí spievajúci kuchár Jakub

Žilinčan Jakub prerazil v ďalekom Buenos Aires, kde ako spievajúci kuchár propaguje nielen našu kuchyňu ale aj kultúru.

Jakub pri príprave jedla. Jakub pri príprave jedla. (Zdroj: ARCHÍV JAKUB ŠANKO )

Momentálne žijete v Buenos Aires a pracujete tam ako „the singing chef“ /spievajúci kuchár/. Pochádzate ale zo Slovenska, konkrétne z Veľkého Rovného pri Bytči. Skúste nám priblížiť svoju cestu, svoje začiatky. Ako sa mladý chalan ako vy dostane tak ďaleko od domova?
- Uf, ako? Hlavne sa netreba báť nových vecí. Ja som niekedy až moc bláznivý a vždy sa snažím robiť to, čo chcem a čo v tej chvíli považujem za dôležité. Niekto takéto chovanie môže brať ako rozmar, no ja vždy rád experimentujem a skúšam. Preto keď som stretol moju polovičku v Prahe a zistili sme, že on nemôže len tak odcestovať do Európy, zostala nám jediná možnosť ako otestovať, či sme pre seba tí praví, a to, aby som sa zbalil ja a odišiel. Urobil som tak do pol roka, predal som veci z bytu v Prahe, zbalil môj život do tridsaťkilovej batožiny, naskočil na tri lietadlá a vydal som sa do krajiny, ktorú som predtým pomaly ani neregistroval na mape.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu


Začiatky tu boli divné. Zrazu ste niekde, kde nič nie je tak, ako ste zvyknutý. Tento svet je naozaj naopak. Maličkosti časom prerastajú do veľkých problémov. Napríklad hlavné jedlo dňa je večera o 21. hodine a má vždy minimálne tri chody. Pracoval som na začiatku v office a práca bola od 9. do 18. hodiny. Každý deň zabijete v doprave minimálne tri hodiny. Do toho máte povinnú obedovú prestávku jednu hodinu. Ja som sa z toho išiel zblázniť, tak som premýšľal, ako sa z toho dostať a potom to prišlo. Varenie – divadlo a neskôr môj milovaný The Singing Chef. Moje svetlo v tejto latinskoamerickej džungli (smiech).

Ako sme spomenuli, momentálne pracujete ako tzv. spievajúci kuchár. Čo si pod týmto môžeme predstaviť? Je to v Latinskej Amerike či priamo v Buenos Aires obvyklé, alebo to skôr patrí k novinkám? Ako ste sa k tomuto zamestnaniu dostali vy?

SkryťVypnúť reklamu


- Vždy mojou vášňou bola kuchyňa a spev, no nikdy som nevedel, že sa to dá spojiť. Už v Prahe som premýšľal o súkromných večeriach u mňa doma, kde ponúknem reálnu kuchyňu z čerstvých surovín.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným MYregiony.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C58EK na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 520
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 088
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 422
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 241
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 874
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 667
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu