Streda, 24. október, 2018 | Meniny má Kvetoslava

Argentínčania zbožňujú naše parené buchty, hovorí spievajúci kuchár Jakub

Žilinčan Jakub prerazil v ďalekom Buenos Aires, kde ako spievajúci kuchár propaguje nielen našu kuchyňu ale aj kultúru.

Jakub pri príprave jedla. (Zdroj: ARCHÍV JAKUB ŠANKO )

Momentálne žijete v Buenos Aires a pracujete tam ako „the singing chef“ /spievajúci kuchár/. Pochádzate ale zo Slovenska, konkrétne z Veľkého Rovného pri Bytči. Skúste nám priblížiť svoju cestu, svoje začiatky. Ako sa mladý chalan ako vy dostane tak ďaleko od domova?
- Uf, ako? Hlavne sa netreba báť nových vecí. Ja som niekedy až moc bláznivý a vždy sa snažím robiť to, čo chcem a čo v tej chvíli považujem za dôležité. Niekto takéto chovanie môže brať ako rozmar, no ja vždy rád experimentujem a skúšam. Preto keď som stretol moju polovičku v Prahe a zistili sme, že on nemôže len tak odcestovať do Európy, zostala nám jediná možnosť ako otestovať, či sme pre seba tí praví, a to, aby som sa zbalil ja a odišiel. Urobil som tak do pol roka, predal som veci z bytu v Prahe, zbalil môj život do tridsaťkilovej batožiny, naskočil na tri lietadlá a vydal som sa do krajiny, ktorú som predtým pomaly ani neregistroval na mape.

Článok pokračuje pod video reklamou


Začiatky tu boli divné. Zrazu ste niekde, kde nič nie je tak, ako ste zvyknutý. Tento svet je naozaj naopak. Maličkosti časom prerastajú do veľkých problémov. Napríklad hlavné jedlo dňa je večera o 21. hodine a má vždy minimálne tri chody. Pracoval som na začiatku v office a práca bola od 9. do 18. hodiny. Každý deň zabijete v doprave minimálne tri hodiny. Do toho máte povinnú obedovú prestávku jednu hodinu. Ja som sa z toho išiel zblázniť, tak som premýšľal, ako sa z toho dostať a potom to prišlo. Varenie – divadlo a neskôr môj milovaný The Singing Chef. Moje svetlo v tejto latinskoamerickej džungli (smiech).

Ako sme spomenuli, momentálne pracujete ako tzv. spievajúci kuchár. Čo si pod týmto môžeme predstaviť? Je to v Latinskej Amerike či priamo v Buenos Aires obvyklé, alebo to skôr patrí k novinkám? Ako ste sa k tomuto zamestnaniu dostali vy?


- Vždy mojou vášňou bola kuchyňa a spev, no nikdy som nevedel, že sa to dá spojiť. Už v Prahe som premýšľal o súkromných večeriach u mňa doma, kde ponúknem reálnu kuchyňu z čerstvých surovín.

Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C58EK na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:
Dočítajte článok - prihláste sa alebo si predplaťte SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 4 € každé 4 týždne. Pošlite SMS s textom C58EK na číslo 8787, alebo kliknite na „Objednať cez SMS“ a odošlite predvyplnenú správu. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti platby:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon
  2. Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu
  3. Viete, kto stojí za udalosťami Novembra 89?
  4. ČSOB: Najlepšou ochranou proti hackerom sú vzdelaní klienti
  5. V Nemocnici Košice-Šaca pomohla bariatria prvým dvom pacientom
  6. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy
  7. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  8. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  9. Dva rekordy na druhý pokus
  10. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  1. ČSOB: Najlepšou ochranou proti hackerom sú vzdelaní klienti
  2. Viete, kto stojí za udalosťami Novembra 89?
  3. V Nemocnici Košice-Šaca pomohla bariatria prvým dvom pacientom
  4. Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity
  5. Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky
  6. Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon
  7. Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu
  8. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy
  9. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  10. EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa
  1. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli 33 153
  2. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s 28 937
  3. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 18 020
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 9 470
  5. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 8 653
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 7 113
  7. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 4 459
  8. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy 4 385
  9. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu 4 240
  10. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká 4 124

Hlavné správy z MY Žilina

Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...

Kedy ideme k stomatológovi? Keď už musíme. Bolesť je stále jediným dôvodom, kedy sa odhodláme sadnúť si do zubárskeho kresla.

Kamzíci strelili Žiline sedem gólov

V zápase sa predstavil medzi troma žrďami junior Lackovič.

Literárna súťaž O dúhovú lampu z krajiny Zázračno pozná víťaza

Na 26. ročníku celoslovenskej literárnej súťaže O dúhovú lampu z krajiny Zázračno získala hlavnú cenu Judita Ďurčová z Nového Mesta nad Váhom.

Bedmintonistom chýba už len krok k celkovému víťazstvu v tretej lige

Žilinčania na piate kolo nastupovali ako líder súťaže.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Príčiny smrteľnej nehody známe. Vodička (†78) prešla do protismeru

Podľa našich zistení prešla z neznámych príčin do protismeru.

Bojnická nemocnica bola v hodnotení najhoršia na Slovensku. Prečo?

Zdravotnícke zariadenia porovnávali v piatich hlavných oblastiach.

Naozaj si musia pacienti do martinskej nemocnice nosiť už aj svoj teplomer?

​​​​​​​Tepličan musel stráviť pár dní na lôžku v martinskej nemocnici, no pred prijatím ho zarazil zoznam vecí, ktoré si má so sebou priniesť. Zdalo sa mu absurdné, že od neho žiadajú aj vlastný digitálny teplomer.

Vybrali SME

Už ste čítali?