Utorok, 21. august, 2018 | Meniny má Jana

Argentínčania zbožňujú naše parené buchty, hovorí spievajúci kuchár Jakub

Žilinčan Jakub prerazil v ďalekom Buenos Aires, kde ako spievajúci kuchár propaguje nielen našu kuchyňu ale aj kultúru.

Jakub pri príprave jedla. (Zdroj: ARCHÍV JAKUB ŠANKO )

Momentálne žijete v Buenos Aires a pracujete tam ako „the singing chef“ /spievajúci kuchár/. Pochádzate ale zo Slovenska, konkrétne z Veľkého Rovného pri Bytči. Skúste nám priblížiť svoju cestu, svoje začiatky. Ako sa mladý chalan ako vy dostane tak ďaleko od domova?
- Uf, ako? Hlavne sa netreba báť nových vecí. Ja som niekedy až moc bláznivý a vždy sa snažím robiť to, čo chcem a čo v tej chvíli považujem za dôležité. Niekto takéto chovanie môže brať ako rozmar, no ja vždy rád experimentujem a skúšam. Preto keď som stretol moju polovičku v Prahe a zistili sme, že on nemôže len tak odcestovať do Európy, zostala nám jediná možnosť ako otestovať, či sme pre seba tí praví, a to, aby som sa zbalil ja a odišiel. Urobil som tak do pol roka, predal som veci z bytu v Prahe, zbalil môj život do tridsaťkilovej batožiny, naskočil na tri lietadlá a vydal som sa do krajiny, ktorú som predtým pomaly ani neregistroval na mape.

Článok pokračuje pod video reklamou


Začiatky tu boli divné. Zrazu ste niekde, kde nič nie je tak, ako ste zvyknutý. Tento svet je naozaj naopak. Maličkosti časom prerastajú do veľkých problémov. Napríklad hlavné jedlo dňa je večera o 21. hodine a má vždy minimálne tri chody. Pracoval som na začiatku v office a práca bola od 9. do 18. hodiny. Každý deň zabijete v doprave minimálne tri hodiny. Do toho máte povinnú obedovú prestávku jednu hodinu. Ja som sa z toho išiel zblázniť, tak som premýšľal, ako sa z toho dostať a potom to prišlo. Varenie – divadlo a neskôr môj milovaný The Singing Chef. Moje svetlo v tejto latinskoamerickej džungli (smiech).

Ako sme spomenuli, momentálne pracujete ako tzv. spievajúci kuchár. Čo si pod týmto môžeme predstaviť? Je to v Latinskej Amerike či priamo v Buenos Aires obvyklé, alebo to skôr patrí k novinkám? Ako ste sa k tomuto zamestnaniu dostali vy?


- Vždy mojou vášňou bola kuchyňa a spev, no nikdy som nevedel, že sa to dá spojiť. Už v Prahe som premýšľal o súkromných večeriach u mňa doma, kde ponúknem reálnu kuchyňu z čerstvých surovín.

Odomknite si článok - prihláste sa alebo si predplaťte Sme.sk
Vyskúšajte predplatné za 1€ týždenne. Staňte sa predplatiteľom už za pár sekúnd. Pošlite SMS s textom C58EK na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti predplatného Sme.sk:
Odomknite si článok - prihláste sa alebo si predplaťte Sme.sk
Vyskúšajte predplatné za 1€ týždenne. Staňte sa predplatiteľom už za pár sekúnd. Pošlite SMS s textom C58EK na číslo 8787, alebo kliknite na tlačidlo s textom SMS a odošlite predvyplnenú SMS. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti predplatného Sme.sk:

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Prečo kupovať first moment na exotické destinácie už teraz?
  2. Pivovarníci rozdeľujú peniaze
  3. Najkrajšie americké národné parky
  4. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  5. Keď Slováci krotia morský vietor
  6. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  7. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000 €
  8. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov
  9. Robila som domáci džem z ovocia z Kauflandu. Ako to dopadlo?
  10. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií
  1. Prečo kupovať first moment na exotické destinácie už teraz?
  2. Pivovarníci rozdeľujú peniaze
  3. Najkrajšie americké národné parky
  4. Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí
  5. Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani
  6. Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia
  7. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  8. HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt
  9. Keď Slováci krotia morský vietor
  10. Ochrana pred tropickou horúčavou
  1. Najkrajšie americké národné parky 15 005
  2. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov 10 998
  3. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií 6 912
  4. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 € 3 517
  5. Vizuálny smog je problém 2 904
  6. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate 2 881
  7. Najvýhodnejšia dovolenka v Tatrách a Liptove 2 729
  8. Keď Slováci krotia morský vietor 2 691
  9. Volkswagen Arteon spája limuzínu s rodinou 1 270
  10. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000 € 1 172

Hlavné správy z MY Žilina

Požiar vypukol aj v Nezbudskej Lúčke

Krátko po požiari v centre Žiliny vypukol ďalší v Nezbudskej Lúčke.

Učiteľa Slovenska vyberá aj hlavná školská inšpektorka

Nabrali odvahu a dali o sebe a o svojej práci vedieť! 100 pedagógov sa zapojilo do 1. ročníka súťaže Učiteľ Slovenska, ktorú organizuje Komenského inštitút a Živica.

Kamionistovi namerali vyše dve promile

Policajti zadržali na cestách Žilinského kraja 30 vodičov „pod parou“.

Neďaleko žilinskej nemocnice horí budova

Na mieste zasahujú hasiči.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Vážna nehoda: Airbagy, krv a fľaša borovičky v aute

Po čelnom náraze do stromu odobrali vodičovi krv na zistenie prítomnosti alkoholu. Zasahoval vrtuľník.

Strelil gól a z lavičky si zobral prsteň. Požiadal priateľku o ruku

Diváci videli v piatej lige nielen deväť gólov.

Vybrali SME

Už ste čítali?