Piatok, 25. jún, 2021 | Meniny má TadeášKrížovkyKrížovky
KOMERČNÝ ČLÁNOK

Už aj Žilina má svoju vlastnú Kozlovnu

Koncept obľúbených „Kozlovien“ dorazil už aj do Žiliny. Tretiu slovenskú reštauráciu s kozlom v logu otvorili na Mariánskom námestí.

Slávnostné poliatie výčapu počas otvorenia Žilinskej Kozlovne. Zľava: Vojtěch Homolka, Velkopopovický sládok, Bratislav Kubiš, Riaditeľ pre On trade kanál, Pivovary Topvar a Igor Halás, majiteľ Žilinskej Kozlovne Slávnostné poliatie výčapu počas otvorenia Žilinskej Kozlovne. Zľava: Vojtěch Homolka, Velkopopovický sládok, Bratislav Kubiš, Riaditeľ pre On trade kanál, Pivovary Topvar a Igor Halás, majiteľ Žilinskej Kozlovne (Zdroj: PIVOVARY TOPVAR)

ŽILINA. Necelé tri mesiace trvalo, kým sa priestory niekdajšej reštaurácie zmenili na nepoznanie. Žilinčania si dnes môžu zájsť na pivo do štýlovej pivárne priamo na historickom námestí. Žilinská Kozlovna prináša do centra mesta najčerstvejší Kozel 11% v tanku dovezený priamo z pivovaru, výborné jedlo a navyše originálnu atmosféru. Remeselne vyrábaný nábytok a kapacita približne dvesto miest vrátane letnej terasy, majú ambíciu byť lákadlom pre posedenia s priateľmi.

Majiteľ Žilinskej Kozlovny Igor Halás potvrdil, že prevádzka prináša najlepšiu technológiu čapovania. V reštaurácii sa všetko točí okolo piva. Výber jedál pripravili tak, aby sa hodili k pivu. „Preferujeme pivné špeciality. Ponuka je postavená sezónne. K pivu sa hodia kuracie krídelká, našou špecialitou sú hovädzie rebrá z mladého býka, ale pochutnať sa dá i na olomouckých syrečkoch, klobáse, sviečkovej alebo staročeskom guláši s karlovarskou knedľou. Inšpirácia je v českej kuchyni,“ priznal majiteľ podniku.

Skryť Vypnúť reklamu

Tento koncept prevádzok prináša na Slovensko značka Velkopopovický Kozel. Ambíciou Pivovarov Topvar, do ktorých portfólia patrí aj Velkopopovický Kozel, je nielen vyrábať kvalitné pivo, ale zvyšovať úroveň pivnej kultúry na Slovensku. Riaditeľ pre On trade kanál z Pivovarov Topvar Branislav Kubiš pri otvorení prevádzky povedal, že spoločnosť pozdvihuje kultúru pitia. „Kozlovne nie sú len o pive, ale aj o prostredí,“ dodal.

V susedných Čechách funguje už viac ako tridsať Kozlovní. Koncept sa udomácňuje aj na Slovensku. Po Poprade a Prievidzi je Žilina tretím mestom, kde možno toto výnimočné miesto nájsť.

„Všetok interiérový nábytok pochádza z poctivej práce remeselníkov. V Kozlovni dominujú tradične používané materiály ako masívne drevo, kov, koža a prírodné odtiene farieb. Kozel nie je len súčasťou názvu podniku, jeho socha kraľuje nad hlavami návštevníkov a jeho symbolika sa objavuje aj v iných detailoch akými sú napríklad kovové kopýtka, ktoré majú nohy stolov,“ upresnil velkopopovický sládok Vojta Homolka.

Skryť Vypnúť reklamu

Pripomenul, že pivo varia už 140 rokov. Receptúra zostáva rovnaká. Je vyrobené z troch základných surovín. Z vody, sladu a chmeľu.

„V Žilinskej Kozlovni môžu hostia ochutnať pivo nepasterizovaný Kozel 11% z tanku, ale aj Kozel Čierny s lahodnou karamelovou chuťou, ktorý pravidelne získava ocenenia na prestížnych medzinárodných súťažiach. Aby sme spotrebiteľom dopriali ten najlepší zážitok, venujeme v nich zvýšenú pozornosť starostlivosti o výčap a dbáme o to, aby fanúšikov dobrého piva obsluhovali školení výčapníci,“ zdôraznil Vojtech Homolka.

Okrem piva a pivných špecialít ponúka Kozlovna denné menu a jedlá československej kuchyne. Priestor je podľa majiteľa Igora Halása vhodný aj na rodinné oslavy, firemné večierky, stretnutia väčších partií či sledovanie športových prenosov.

Skryť Vypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

  1. Česi pod Tatrami šijú tričká, na ktorých nie je vidieť pot
  2. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  3. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  4. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  5. Pôžička s výraznou zľavou z úroku? Vieme, kde ju nájdete
  6. Desať najkrajších pláží na Korfu
  7. Vážení poslanci, to naozaj?
  8. Viete, prečo by nás mala zaujímať ochrana biodiverzity?
  9. Stiahnite si stovky e-kníh
  10. Recyklovať PET fľaše a plechovky môžu už aj obyvatelia Krupiny
  1. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  2. Najnovšie dezinfekčné prostriedky
  3. Desať najkrajších pláží na Korfu
  4. Úspešná budúcnosť začína štúdiom na FMMR TUKE
  5. Vážení poslanci, to naozaj?
  6. V 95-tom sme netušili, že dnes budú naše prístroje zachraňovať
  7. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  8. Pôžička s výraznou zľavou z úroku? Vieme, kde ju nájdete
  9. Vážení poslanci, to naozaj?
  10. Koniec čakania na kuriéra
  1. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 581
  2. Stiahnite si stovky e-kníh 6 134
  3. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 5 593
  4. Vážení poslanci, to naozaj? 4 943
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 4 305
  6. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania 3 889
  7. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou 3 673
  8. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 3 474
  9. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto 3 071
  10. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli 3 071
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Žilina - aktuálne správy

Takto vyzeral Stredoveký deň po minulé roky.

Program Žilinského kultúrneho leta štartuje už vo štvrtok 1. júla.


2 h
Radí expert Lukáš Majerčák zo spoločnosti Intersport.

Radí expert Lukáš Majerčák zo spoločnosti Intersport.


5 h
Jakub Merešš v drese BK Pardubice.

Jakub Merešš má za sebou prvý zahraničný angažmán.


17 h

Päť sestier bolo vedením nemocnice zaradených do siene slávy.


22 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Tragická dopravná nehoda uzatvorila rýchlostnú cestu. Policajti pripomínajú, čo robiť, ak vás na diaľnici sklame auto.


a 1 ďalší 22. jún

Vodič pravdepodobne nedal prednosť autu, ktoré išlo po hlavnej ceste.


24. jún

Zástupcovia ministerstva aj poľovníkov tvrdia, že pomôcť môže radikálne zníženie stavov diviačej zveri.


23. jún

Predajňa bude po celý týždeň otvorená do 21. hodiny.


19 h

Už ste čítali?