Sobota, 20. október, 2018 | Meniny má Vendelín
KOMERČNÝ ČLÁNOK

Už aj Žilina má svoju vlastnú Kozlovnu

Koncept obľúbených „Kozlovien“ dorazil už aj do Žiliny. Tretiu slovenskú reštauráciu s kozlom v logu otvorili na Mariánskom námestí.

Slávnostné poliatie výčapu počas otvorenia Žilinskej Kozlovne. Zľava: Vojtěch Homolka, Velkopopovický sládok, Bratislav Kubiš, Riaditeľ pre On trade kanál, Pivovary Topvar a Igor Halás, majiteľ Žilinskej Kozlovne (Zdroj: PIVOVARY TOPVAR)

ŽILINA. Necelé tri mesiace trvalo, kým sa priestory niekdajšej reštaurácie zmenili na nepoznanie. Žilinčania si dnes môžu zájsť na pivo do štýlovej pivárne priamo na historickom námestí. Žilinská Kozlovna prináša do centra mesta najčerstvejší Kozel 11% v tanku dovezený priamo z pivovaru, výborné jedlo a navyše originálnu atmosféru. Remeselne vyrábaný nábytok a kapacita približne dvesto miest vrátane letnej terasy, majú ambíciu byť lákadlom pre posedenia s priateľmi.

Majiteľ Žilinskej Kozlovny Igor Halás potvrdil, že prevádzka prináša najlepšiu technológiu čapovania. V reštaurácii sa všetko točí okolo piva. Výber jedál pripravili tak, aby sa hodili k pivu. „Preferujeme pivné špeciality. Ponuka je postavená sezónne. K pivu sa hodia kuracie krídelká, našou špecialitou sú hovädzie rebrá z mladého býka, ale pochutnať sa dá i na olomouckých syrečkoch, klobáse, sviečkovej alebo staročeskom guláši s karlovarskou knedľou. Inšpirácia je v českej kuchyni,“ priznal majiteľ podniku.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tento koncept prevádzok prináša na Slovensko značka Velkopopovický Kozel. Ambíciou Pivovarov Topvar, do ktorých portfólia patrí aj Velkopopovický Kozel, je nielen vyrábať kvalitné pivo, ale zvyšovať úroveň pivnej kultúry na Slovensku. Riaditeľ pre On trade kanál z Pivovarov Topvar Branislav Kubiš pri otvorení prevádzky povedal, že spoločnosť pozdvihuje kultúru pitia. „Kozlovne nie sú len o pive, ale aj o prostredí,“ dodal.

V susedných Čechách funguje už viac ako tridsať Kozlovní. Koncept sa udomácňuje aj na Slovensku. Po Poprade a Prievidzi je Žilina tretím mestom, kde možno toto výnimočné miesto nájsť.

„Všetok interiérový nábytok pochádza z poctivej práce remeselníkov. V Kozlovni dominujú tradične používané materiály ako masívne drevo, kov, koža a prírodné odtiene farieb. Kozel nie je len súčasťou názvu podniku, jeho socha kraľuje nad hlavami návštevníkov a jeho symbolika sa objavuje aj v iných detailoch akými sú napríklad kovové kopýtka, ktoré majú nohy stolov,“ upresnil velkopopovický sládok Vojta Homolka.

Pripomenul, že pivo varia už 140 rokov. Receptúra zostáva rovnaká. Je vyrobené z troch základných surovín. Z vody, sladu a chmeľu.

„V Žilinskej Kozlovni môžu hostia ochutnať pivo nepasterizovaný Kozel 11% z tanku, ale aj Kozel Čierny s lahodnou karamelovou chuťou, ktorý pravidelne získava ocenenia na prestížnych medzinárodných súťažiach. Aby sme spotrebiteľom dopriali ten najlepší zážitok, venujeme v nich zvýšenú pozornosť starostlivosti o výčap a dbáme o to, aby fanúšikov dobrého piva obsluhovali školení výčapníci,“ zdôraznil Vojtech Homolka.

Okrem piva a pivných špecialít ponúka Kozlovna denné menu a jedlá československej kuchyne. Priestor je podľa majiteľa Igora Halása vhodný aj na rodinné oslavy, firemné večierky, stretnutia väčších partií či sledovanie športových prenosov.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  2. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  3. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  6. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  7. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  8. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  1. Virtuálne sídlo v Bratislave
  2. Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA
  3. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  4. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  5. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  6. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  7. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  8. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  9. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  10. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 16 858
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 975
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 483
  4. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 724
  5. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 8 607
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 597
  7. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 7 210
  8. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 6 020
  9. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 5 606
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 947

Hlavné správy z MY Žilina

Zbyňovskí futbalisti na svoju modrú Aviu nedajú dopustiť

Kým bude legendárne vozidlo pojazdné, futbalisti ho za iné nevymenia.

Opravenú hospodársku budovu Budatínskeho hradu premenia na expozíciu drotárstva

V zrekonštruovanej budove je momentálne nainštalovaná výstava s drotárskou tematikou, ktorá je v podstate predvojom stálej expozície.

Tibor Hanuliak predstavil svoje Desatoro pre Žilinu

Na post primátora Žiliny kandiduje za Slovenskú národnú stranu.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koniec rozprávkového života Mariána Kočnera na Donovaloch (fotogaléria)

Donovaly už podnikateľ, ktorý je momentálne vo väzbe, tak skoro neuvidí.

V Žiari nad Hronom našli telo zastreleného policajta

Bližšie informácie o prípade zatiaľ neposkytli.

Vybrali SME

Už ste čítali?