Sobota, 23. marec, 2019 | Meniny má Adrián
KOMERČNÝ ČLÁNOK

Ako chutne a správne grilovať ryby

Rybie mäso je mimoriadne prospešné pre zdravie. Obsahuje kvalitné bielkoviny, celý rad minerálov, vitamíny A, B a D a v neposlednom rade aj vzácne nenasýtené omega-3 mastné kyseliny. A pri tom všetko sú ryby aj úplne nenáročné na prípravu. Skúste pri najbližšej grilovačke vymeniť bravčové kotlety či kuracie krídla za kvalitnú rybu. Poradíme vám, ako na to.

Či už zvolíte na prípravu rýb kuchynský sporák a panvicu alebo záhradný gril, rybiemu mäsu stačí len niekoľko minút na to, aby sa upieklo. Pravidlom je pripraviť ho skôr šťavnatejšie. Dlhším pečením sa rýchlo vysuší. Ďalšou zásadou je rybie mäso príliš nedochucovať. Dôležité je nepotlačiť prirodzenú chuť ryby. Vystačíte si len s troškou morskej soli, bylinkami či bylinkovým maslom.

Naše tipy:

  • Na rošte grilujte len ryby vo forme hrubšieho steaku, zabalené v alobale alebo vo forme špízu
  • tenšie rybie filety sa môžu skôr rozpadnúť, preto je vhodné piecť ich len na panvici, kde môžete pre chuť pridať aj celý strúčik cesnaku
  • ak grilujete rybu aj s kožou, odporúčame ju jemne nakrojiť, aby si ryba udržala tvar
  • aby si ryba zachovala svoju vôňu, pri záhradnom grile použite drevené uhlie

Ktoré ryby sú najvhodnejšie?

Medzi najobľúbenejšie ryby vhodné na pečenie či grilovanie, ktoré sú zároveň dostupné v obchodoch celoročne, patria losos, zubáč, pstruh či tilapia, ktorá patrí medzi najvhodnejšie ryby práve pre deti. Aj v letnom období, kedy máme k dispozícii vyššiu ponuku čerstvých rýb, sú vhodnou alternatívou aj mrazené ryby, ktoré necháte pred prípravou dôkladne rozmraziť pri izbovej teplote „Samotné zmrazenie neznižuje kvalitu rybieho mäsa, všetky benefity sa v plnej miere zachovávajú. Zmrazenie môže dokonca zvýšiť stráviteľnosť rybieho mäsa. Pri výbere čerstvých rýb počas sezóny musíme zvážiť, či je pri nich skutočne dodržaná záruka čerstvosti. Ak nemáme istotu, odporúčam zvoliť radšej ryby z kvalitnej mrazenej ponuky,“ uvádza odborníčka na zdravú výživu MUDr. Alžbeta Béderová, CSc.

Široký výber kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb nájdete v obchodoch pod tradičnou slovenskou značkou Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Tie obsahujú vrstvu vody chrániacu rybu pred oxidáciou, tzv. glazúru, v optimálnom pomere maximálne 15 % k rybe a s minimálnym obsahom prídavných látok. Morské ryby sú zamrazené bezprostredne pri spracovaní, čo zaručuje najvyššiu kvalitu. Viac nájdete na na www.radoma.eu

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci
  2. Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky
  3. Doplňte si knižnicu o svetovú klasiku už od 99 centov
  4. Žiaci sa šikanovali, dnes si pomáhajú. Pomohlo sedem krokov
  5. Investment Advisory Guide for Slovakia
  6. Jazdili sme na novom Volkswagene T-Cross!
  7. Slovensko čaká najdôležitejšie politické rozhodnutie roka
  8. Obľúbené Tunisko sa vracia do ponuky dovoleniek na rok 2019
  9. Máte pri čítaní „krátke ruky“? Vitajte vo svete štyridsiatnikov
  10. Test LG OLED B8: špičkový 4K televízor za cenu, akú ste nečakali
  1. Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK
  2. Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci
  3. Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky
  4. Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?
  5. Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU
  6. Počet ochorení na rakovinu stále stúpa. Nepodceňujte prevenciu
  7. Doplňte si knižnicu o svetovú klasiku už od 99 centov
  8. Žiaci sa šikanovali, dnes si pomáhajú. Pomohlo sedem krokov
  9. Forum Prešov má platné stavebné povolenie a začína s výstavbou
  10. Slávnostná inaugurácia rektora a dekanov fakúlt EU v Bratislave
  1. Žiaci sa šikanovali, dnes si pomáhajú. Pomohlo sedem krokov 24 183
  2. Doplňte si knižnicu o svetovú klasiku už od 99 centov 20 330
  3. Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci 16 559
  4. Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky 16 463
  5. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 15 924
  6. Slovensko čaká najdôležitejšie politické rozhodnutie roka 14 908
  7. Forum Prešov má platné stavebné povolenie a začína s výstavbou 6 827
  8. Obľúbené Tunisko sa vracia do ponuky dovoleniek na rok 2019 6 557
  9. Prievidzská firma je malý zázrak. Uznáva ju americké letectvo 6 029
  10. Test LG OLED B8: špičkový 4K televízor za cenu, akú ste nečakali 5 464

Téma: Ryba Žilina


Hlavné správy z MY Žilina

MsHK Žilina po osemnástich rokoch opúšťa extraligu

Michalovce sa do najvyššej súťaže kvalifikovali prvýkrát v histórii klubu.

Vlci dali v siedmom zápase jediný gól. (Ilustračné foto)

Horskí záchranári pomáhali paraglajdistovi, ktorý spadol vo Vrátnej

Pre podozrenia z poranenia chrbtice transportovali zraneného do nemocnice letecky.

Zraneného paraglajdistu letecky transportovali do martinskej nemocnice.

Štvorica šošonov v základe, Guľa sa v Žiline vždy dobre cíti

Vladimír Majdan si odkrútil víťaznú premiéru v reprezentačnom drese U21.

Divákov v Žiline potešili sokolíci štyrmi gólmi.

Veže a kostoly majú v Žiline bohatú históriu

V Žiline sa nachádza niekoľko vzácnych veží. Pozreli sme sa na tie najznámejšie.

Hlinkovo námestie v roku 1950.
Poslanec Ľubo Bechný je takisto naším čitateľom.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Tragická nehoda za Bystričkou si vyžiadala mladý život

Dnes popoludní zasahovali leteckí záchranári v Poltárskom okrese.

Vysedávať v krčme ho nebaví, 82-ročný dôchodca radšej tvorí z dreva

​​​​​​​Dôchodca zo Žabokriek rád rozdáva radosť a darí sa mu to i vďaka jeho praktickým výrobkom z dreva. Na ich výrobu si dokonca sám vymyslel rôzne nástroje, ktoré kedysi tvorili súčasť hoci aj práčok.

Vybrali SME

Už ste čítali?