Deň Erasmus+ vyzdvihol benefity medzinárodnej spolupráce

Výhody medzinárodnej spolupráce a štúdia v zahraničí. Aj to bolo zámerom organizátorov Dňa Erasmus+ na Žilinskej univerzite v Žiline.

Študenti univerzity.Študenti univerzity. (Zdroj: UNIZA )

ŽILINA. Vyzdvihnúť benefity medzinárodnej spolupráce a štúdia v zahraničí bolo hlavnou motiváciou organizátorov Dňa Erasmus+ na Žilinskej univerzite v Žiline, ktorý sa uskutočnil minulý týždeň. Informovala o tom Katarína Géčová z oddelenia medzinárodných vzťahov a marketingu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Internacionalizácia je pre univerzitu kľúčová. Veda ani vzdelávanie dnes na modernej univerzite neobstoja bez spolupráce so zahraničnými partnermi. Vedieme k tomuto aj našich študentov. Štúdium či stáž v zahraničí im pomáhajú rásť osobnostne a sú prínosom aj v ich profesionálnom živote," podotkol prorektor pre medzinárodné vzťahy a marketing Jozef Ristvej.

SkryťVypnúť reklamu

Záštitu nad podujatím prevzal veľvyslanec Francúzska na Slovensku Chistophe Léonzi. "Atašé pre vedeckú a univerzitnú spoluprácu z veľvyslanectva Francúzskej republiky Francois-Xavier Mortreuil vydvihol dôležitosť nielen študentskej, ale i pracovnej mobility v Európe 21. storočia. Člen medzinárodného výskumného tímu projektu ERAdiate na univerzite Giuseppe Lugano na osobnom príklade priblížil, ako mobilita Erasmus môže ovplyvniť osobný rast aj profesionálnu kariéru," povedala Géčová.

Doplnila, že o medzinárodných príležitostiach z pohľadu biznisu hovoril Ján Krúpa zo spoločnosti Scheidt and Bachmann. "Pohľad študentov na internacionalizáciu priniesli členovia medzinárodnej študentskej organizácie ESN (Erasmus Student Network) pôsobiacej na univerzite, ktorej hlavným poslaním je pomôcť adaptovať sa v novej krajine študentom zo zahraničia. Motivujúcou prezentáciou ich doplnila koordinátorka organizácie SAIA pre žilinský a trenčiansky región Dominika Kacejová," dodala Géčová.

SkryťVypnúť reklamu

Žilinská univerzita v Žiline

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu