Streda, 17. október, 2018 | Meniny má Hedviga
KOMERČNÝ ČLÁNOK

Viete, ktorú rybu mali Slováci počas minulých Vianoc najčastejšie na svojich stoloch?

Medzi najobľúbenejšie ingrediencie na prípravu sviatočných receptov z rýb u nás patrí mäso z tresky. Ako našu redakciu informovali z nášho žilinského závodu, počas decembra 2016 bol na Slovensku z mrazených rýb najväčší záujem o produkty z aljašskej a tmavej tresky. Slováci obľubujú na Vianoce aj sladkovodné ryby. Najväčším „skokanom“ v predaji podniku Ryba Žilina je zubáč, ktorého predaj narástol v porovnaní medzi mesiacmi november a december až o 725 %.

Podľa údajov zverejnených spoločnosťou GfK si v decembri minulého roku kúpili mrazenú rybu dve tretiny slovenských domácností*. Medzi dlhodobo obľúbené mrazené ryby na Slovensku patria aj produkty poprednej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí do portfólia spoločnosti Ryba Žilina.

Článok pokračuje pod video reklamou

V decembri 2016 boli najpredávanejšími produktami rybie filé z aljašskej tresky Exklusiv a filety z tresky tmavej Exklusiv, čo svedčí o tom, že najobľúbenejšou rybou na Slovensku je treska a taktiež o tom, že Slováci dávajú pri výbere rýb na sviatočné stoly dôraz na kvalitu. „Pri týchto výrobkoch značky Radoma si zákazníci kupujú najkvalitnejšie rybie mäso s minimálnou glazúrou, teda ochrannou vrstvou mrazenej vody, a to v pomere do 10 % k rybe, s minimálnym obsahom prídavných látok, ktorých podiel spĺňa prísnejšie normy Spolkovej republiky Nemecko, ktoré sú náročnejšie na kvalitu ako normy Európskej únie,“ uvádza generálny riaditeľ spoločnosti Ryba Žilina Michal Britvík.

Slováci majú stále veľký záujem aj o tradičnú vianočnú rybu – kapra. Mrazený kapor patrí dlhoročne medzi najpredávanejšie celé pitvané ryby podľa štatistík Ryba Žilina, pričom v uplynulom decembri sa jeho predaj zvýšil v medzimesačnom porovnaní o 711 %. Najvýraznejší sezónny nárast v predaji, až o 725 %, zaznamenal v decembri 2016 produkt mrazených filiet zubáča.

Aj napriek pravidelnému nárastu konzumácie rýb pri príležitosti vianočných sviatkov však patrí Slovensko stále na „chvost“ celoeurópskeho rebríčka v spotrebe rýb. Podľa aktuálneho prieskumu Eurobarometer konzumuje aspoň jedenkrát za týždeň rybu len 18 % Slovákov. V rámci celej Európskej únie si totiž rybu dopraje každý týždeň v priemere až 42 % obyvateľov, čo predstavuje rastúci trend v spotrebe rýb v celoeurópskom meradle.

Prehľad kvalitných mrazených rýb značky Radoma nájdete na www.rybazilina.sk/mrazene-a-chladene-ryby/

*zdroj: GfK Consumer Panel Services

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku
  2. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  3. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  4. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  5. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  6. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite
  10. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's?
  1. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  2. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  3. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  5. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  6. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  7. Sú "firmy na predaj" vhodné pre začínajúcich podnikateľov?
  8. Dôležité zmeny v založení s.r.o. od 1.9.2018
  9. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára!
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 444
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 733
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 403
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 388
  5. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 287
  6. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 7 856
  7. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 899
  8. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 606
  9. Sládok Pilsner Urquell: Neviem prečo zdokonalovať Prazdroj 4 181
  10. Nepodceňujte príznaky psoriázy 3 432

Téma: Ryba Žilina


Hlavné správy z MY Žilina

V Žiline rastie dom bez povolenia. Má ich byť ešte viac

Investor chce stavbu dodatočne zlegalizovať.

Bikeri z Bytče triumfovali v Slovenskom pohári. Získali tímový titul v zjazde

Tímový úspech bol podčiarknutý aj individuálnym.

Pinerola vysoko zdolala oslabené MŠK

Žilinčania cestovali do Bratislavy len so šiestimi hráčmi.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Na bystrickej cyklokomunikácii sa baví internet

Urobiť tak veľa chýb na necelých dvesto metroch trasy sa hádam ani nedá – tvrdí Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica.

V Hriňovej našli bronzovú dýku starú asi tritisíc rokov

V horskom prostredí Hriňovej ide o prvý takýto nález.

V Čadci chýba krv, nemocnica potrebuje pomoc

V Kysuckej nemocnici majú nedostatok krvi. Potrebujú urgentnú pomoc darcov.

Vybrali SME

Už ste čítali?