Vianoce zavítali aj na Žilinskú univerzitu

Vianoce na univerzite sa konali už po tretíkrát. Aj tentokrát s úspechom.

Tradičné výrobky. Tradičné výrobky. (Zdroj: ARCHÍV UNIZA )

ŽILINA. Vianoce zavítali na Žilinskú univerzitu opäť o pár dní skôr. V utorok 13. decembra sa zamestnanci, študenti aj priatelia univerzity stretli v sviatočnej nálade na 3. ročníku podujatia Vianoce na univerzite. Vestibul hlavnej univerzitnej budovy sa premenil na malý vianočný trh, sviatočnú atmosféru dotvárali vianočné skladby Big Bandu Žilinského konzervatória, nechýbali vedecké exponáty. Na pôde Žilinskej univerzity sa predstavilo mnoho zručných domácich umeleckých výrobcov, ponúkajúcich vianočné ozdoby, ručne vyrábané hračky pre deti, oplátky či med. Sviatočnú atmosféru umocňovalo vystúpenie Big Bandu Žilinského konzervatória so skladbami od Glenna Millera či Norah Jones, odzneli však aj známe koledy. Folklórny súbor Stavbár sa tiež predstavil s piesňami charakteristickými pre vianočné obdobie. Šikovní moderátori aj technická podpora boli pod taktovkou univerzitných študentských rádií.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu


Vianočnú oblohu bolo možné sledovať aj počas Vianoc na Žilinskej univerzite, a to v nafukovacom planetáriu. Vedecké exponáty predviedli študenti fakúlt Žilinskej univerzity. Záujemcom objasnili napríklad, ako funguje Stirlingov motor alebo ako použiť kriminalistický kufrík. K Vianociam neodmysliteľne patria aj typické jedlá. Na Žilinskej univerzite nechýbala kapustnica, punč ani vanilkové rožky, ktoré pripravilo stravovacie zariadenie Nová menza Žilinskej univerzity.
Atmosféru slovenských Vianoc zažili na Žilinskej univerzite aj zahraniční študenti a zamestnanci.

„Páčilo sa mi vystúpenie Big Bandu Žilinského konzervatória. My Kórejci radi cez Vianoce tancujeme a spievame. Radosť a oslava patrí k nášmu národu, v tomto sú si naše národy podobné,“ zhodnotil jeden z kórejských študentov.
„Podujatie je príjemným spomalením počas hektického obdobia konca roka a predskúškového obdobia zimného semestra na Žilinskej univerzite. Spája študentov a zamestnancov a teší ma, že každým rokom viac oslovuje aj širokú verejnosť,“ uzavrel Jozef Ristvej, prorektor pre medzinárodné vzťahy a marketing.

Žilinská univerzita v Žiline

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 005
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 945
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 123
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 5 489
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 235
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 835
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 464
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu