Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky
KOMERČNÝ ČLÁNOK

Ľahké sviatočné jedlá z rýb

Vianoce sú o pár dní tu. A aké by to boli v našich končinách sviatky, keby na štedrovečernom stole chýbala chutná pochúťka z ryby. Vyskúšajte tento rok nahradiť tradičného kapra so zemiakovým šalátom niečím iným, originálnym a diétnym.

Filet zo zubáča podávaný s bylinkovo-zeleninovým cous-cous

Zubáč je u fajnšmekrov vyhlásený za kráľa medzi sladkovodnými rybami. Mäso zo zubáča je ľahké a diétne, má mimoriadne vysoký obsah vitamínu D. Je to dravá ryba, a tie sú považované za najzdravšie. Pripravte si z nej zdravé a ľahké vianočné jedlo – a to jej kombináciu s bylinkovo-zeleninovým cous-cous.

Na prípravu piatich porcií potrebujete:

Postup prípravy:

Skryť Vypnúť reklamu

V hlbšej, menšej panvici alebo kastróle si na olivovom oleji orestujte najemno nakrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridajte na malé kocky nakrájanú mrkvu a cuketu. Dobre orestujte, pridajte cous-cous a premiešajte. Zalejte horúcim zeleninovým vývarom asi 1 cm nad cous-cous. Nechajte cca 8-10 minút odstáť. Medzitým filet zubáča osoľte, okoreňte a pečte na horúcom olivovom oleji najprv zo strany kože. Do oleja pridajte strúčik cesnaku v šupke pre lepšiu chuť. Dopečte na druhej strane filetu. Do odstáteho cous-cousu pridajte najemno posekané bylinky a trochu olivového oleja a premiešajte vidličkou. Je dôležité, aby ostal cous-cous sypký a nestala sa z neho kaša. Formičkou vytvarujte porciu, navrch naaranžujte opečenú filetu zubáča a dozdobte opečenými cherry paradajkami a citrónom.

Skryť Vypnúť reklamu

Postup prípravy si môžete pozrieť v tomto videu:

Načítavam video...

Tmavá treska na pomarančovom masle s baby špenátom

Ak hľadáte výnimočné ľahké sviatočné jedlo z ryby bohaté na bielkoviny, vyskúšajte chrbtové filety tmavej tresky s tradične vianočnou vôňou pomarančov na šaláte z baby špenátu. Mäso tmavej tresky je chudé a diétne s vysokým obsahom vitamínu A, B a D a najmä omega-3 mastných kyselín.

Na prípravu piatich porcií potrebujete:

Postup prípravy si môžete pozrieť v tomto videu:

Načítavam video...

Ak si potrebujete pre vaše sviatočné recepty vybrať kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod značkou Radoma v sieti COOP Jednota. Či už hľadáte mäso z kapra, lososa, ostrieža, tilapiu alebo v slovenských domácnostiach najobľúbenejšie filé z treskovitých rýb, mrazené produkty Radoma sú výhodné aj v tom, že obsahujú ochrannú vrstvu ľadu, tzv. glazúru, v pomere max. 10 % k rybe a sú zásadne bez akýchkoľvek prídavných látok. Prehľad produktov Radoma nájdete na www.rybazilina.sk

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 056
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 709
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 18 241
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 18 077
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 013
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 694
  7. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 7 325
  8. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 247
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 232
  10. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 081
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Ryba Žilina

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Hlavné správy z SME | MY Žilina - aktuálne správy

Maroš Mikoláš podržal mužstvo viacerými fantastickými zákrokmi.

Žilinský odchovanec chytal vo veľkej pohode.

3 h

Mobilné odberové miesto sa nachádza za pavilónom gynekológie a pôrodníctva.

10 h
Zariadenie pre seniorov Úsmev v Žiline.

V zariadení naďalej platia prísne preventívne opatrenia.

13 h

Stredná odborná škola strojnícka na Športovej ulici v Kysuckom Novom Meste už dlhodobo patrí medzi najkvalitnejšie a najprogresívnejšie školy svojho druhu v Žilinskom kraji so zameraním na strojárstvo, elektrotechniku, ekonomiku a poľnohospodárstvo.

15 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Zvolen patrí medzi lepšie okresy.

26. jan

Pokiaľ ste nezvestné deti videli, kontaktujte políciu.

14 h

Mnohí vodiči odbočujú na Nedožerskej ceste v Prievidzi doľava, smerom do mestskej časti Necpaly. Podľa dopravnej značky to však robiť nemôžu, čo si mnohí doteraz neuvedomovali.

20 h

Poradia sa od včera zmenili.

8 h

Už ste čítali?