Žilinský hotel Villa Nečas získal prestížne celoeurópske ocenenie

Hotel Villa Nečas v Žiline zahviezdil na hotelierskej súťaži.

Žilinský hotel Villa Nečas.Žilinský hotel Villa Nečas. (Zdroj: VILLA NEČAS)

ŽILINA. Žilina sa má čím vo svete pochváliť. Jeden z najznámejších a najkrajších žilinských hotelov, hotel Villa Nečas, zahviezdil v európskej hotelierskej súťaži Historic Hotels of Europe Awards. V aktuálnom ročníku sa umiestnil na druhom mieste v kategórii Historic Hotel Gourmet Award 2017, ktorá hodnotí úroveň kuchyne a gurmánskych zážitkov hostí. O tie sa stará aj Ryba Žilina ako jeden z významných dodávateľov hotela.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Asociácia historických hotelov Európy, ktorá organizovala aj tento rok prestížnu súťaž Historic Hotels of Europe Awards, združuje viac ako 500 hotelov z 18 krajín. Slovensko v aktuálnom ročníku súťaže zastupovalo 6 nominovaných historických hotelov - Château Gbeľany, Grandhotel Praha, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel Chateau Belá, Hotel Hviezdoslav a Villa Nečas. O víťazoch v jednotlivých kategóriách sa rozhodlo 23. októbra na gréckom ostrove Santorini. Výborná správa je, že všetky z nominovaných hotelov si odniesli ocenenie v niektorej zo súťažných kategórií.

SkryťVypnúť reklamu

Žilinský hotel Villa Nečas, ktorý funguje od roku 2007 v historickej budove „kaštieľa“ zo začiatku 18. storočia, získal v prestížnej celoeurópskej súťaži ocenenie v kategórii Historic Hotel Gourmet Award 2017, ktorá hodnotí úroveň gastronómie. Hotel Villa Nečas prevádzkuje Ryba Žilina. „Tešíme sa z tohto prestížneho ocenenia, ktoré potvrdzuje, že úroveň gastronómie v hoteli Villa Nečas je naozaj prvotriedna a konkurencieschopná v celoeurópskom meradle,“ hodnotí Michal Britvík, generálny riaditeľ spoločnosti Ryba Žilina.

O hoteli Villa Nečas

Novodobá história hotela Villa Nečas sa píše od roku 2007, kedy bola ukončená rekonštrukcia pôvodného kaštieľa a budova začala plniť funkciu penziónu a reštaurácie. Hotel sídli v budove zo začiatku 18. storočia, ktorá slúžila najskôr ako kráľovský soľný sklad, kráľovská colnica a neskôr ako kaštieľ Tomáša Nečasa, riaditeľa Žilinskej továrne na výrobu na celulózy, ktorá bola založená na priľahlom pozemku začiatkom 20. storočia. Začiatkom 80. rokov budovu zrekonštruovali a slúžila ako kultúrno-spoločenské podnikové centrum. V rokoch 2006 - 2007 prebehla rekonštrukcia, ktorá zmenila funkciu kaštieľa na reštauráciu a penzión. Architektami projektu sú Ivan Jarina a Martin Kubovský z ateliéru Van Jarina. Hotel Villa Nečas je členom Asociácie historických hotelov Slovenska a prevádzkuje ho spoločnosť Ryba Žilina.

SkryťVypnúť reklamu

O spoločnosti Ryba Žilina

Ryba Žilina patrí medzi najväčších výrobcov rybacích a lahôdkových šalátov na Slovensku. Je zároveň významným distribútorom mrazeného a chladeného tovaru, rýb, mrazenej zeleniny, polotovarov či mäsových výrobkov. Sortiment rybích výrobkov predáva pod značkou PRETO Ryba Žilina, sortiment chladených šalátov a nátierok pod značkou PRETO a mrazené ryby a polotovary pod značkou Radoma a Frodo. Od roku 2013 je spoločnosť Ryba Žilina, spol. s.r.o. členom skupiny PRETO, ktorá je jej majoritným vlastníkom. Spoločnosť vlastní certifikát riadenia kvality BRC Global Standard for Food Safety Issue 7.

Ryba Žilina

Hlavnou „hviezdou“ kampane je zákazníkmi mimoriadne dobre prijatá Treska Cottage Exklusiv, ktorá kombináciou zloženia a chuti nemá konkurenciu.


Radi skúšate v kuchyni nové recepty? Vyskúšajte túto špecialitu.


Producent najobľúbenejšej tresky na Slovensku prišiel s ďalšou novinkou, ktorou približuje túto tradičnú špecialitu k ešte širšiemu okruhu zákazníkov.


SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 520
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 088
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 422
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 241
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 874
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 667
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu