Veľký úspech žilinských kuchárov na olympiáde

V dňoch 22. až 25. 10. 2016 sa v Erfurte v Nemecku konala medzinárodná gastronomická súťaž – Olympiáda kuchárov a cukrárov – IKA 2016, s návštevnosťou viac ako 28 000 návštevníkov.

ŽILINA/ERFURT. Na olympiáde sa zúčastnilo viac ako 2-tisíc kuchárov a cukrárov z 59 krajín sveta či už jednotlivo, alebo v tímoch. Celkovo sa na olympiáde zúčastnilo 30 národných a 51 regionálnych tímov. Prišli z rôznych kútov sveta, zastúpenie mala Kanada, Švédsko, Rusko, USA a mnohé ďalšie.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jedným zo súťažiacich bol Žilinský klub kuchárov a cukrárov, ktorý súťažil medzi regionálnymi tímami v kategórii „Culinary art – súťažný výstavný stôl – Studený bufet“. Bolo to historicky prvýkrát, keď sa na najvýznamnejšej kuchárskej súťaži zúčastnil zástupca žilinského regiónu.

SkryťVypnúť reklamu

Náš tím bol zložený z kuchárov, ktorí patria medzi najskúsenejších v regióne, menovite kapitán Milan Bušovský, Vladimír Lokšík, František Plavý, Tomáš Pleva, Jindřich Novotný, Martina Kamenčíková, Miroslav Gemzický a Roman Pekný. Pri svojom debute si žilinskí kuchári k 5. výročiu založenia darovali veľmi cenný darček, získali krásnu bronzovú medailu. Bola to poctivo vybojovaná trofej vzhľadom na to, že hodnotili medzinárodne certifikovaní komisári WACS z celého sveta.

Žilinský klub kuchárov a cukrárov bol založený v roku 2011. Cieľom práce klubu je rozvoj gastronómie v regióne, podpora rastu mladých kuchárov a odovzdávanie skúseností od profesionálov v obore. V spolupráci s mestom Žilina s podporou primátora Igora Chomu a Hotelovou akadémiou v Žiline sa to darí.

SkryťVypnúť reklamu

Dôkazom je, že zároveň so súťažným tímom sa na olympiádu pozreli aj mladí kuchári, členovia klubu, ktorí mali možnosť zažiť atmosféru olympiády. Videli najnovšie trendy svetovej gastronómie, naživo variť najlepších kuchárov z celého sveta.
Ďalšou skúsenosťou bolo, že aktívne pomáhali pri príprave súťažných jedál, za čo im patrí veľká vďaka.

Ďakujeme všetkým, ktorí nás podporili, aby sme do Žiliny priviezli prvú medailu z kuchárskej olympiády a dúfame, že nie je posledná.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 251
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 045
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 124
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 905
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 236
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 856
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 566
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu