Pripravte si ryby na spôsob, ako ste ich ešte neskúsili

Existujú stovky tipov na jedlá z rybieho mäsa, ktoré sú svojou ľahkosťou a rýchlosťou prípravy ideálne práve teraz, v lete. Dnes sme pre vás vybrali tieto dva menej typické recepty.

Kari rybacia polievka

Na 1 porciu potrebujeme:

filety zo zubáča a tmavej tresky Exklusiv Radoma od Ryby Žilina,
1 PL masla ghee,
1 ČL mletej rasce,
1 ČL celej rasce,
1/2 ČL muškátového orieška,
1/2 ČL mletého zázvoru,
1 ČL kurkumy,
1 ČL sušeného cesnaku,
bobkový list,
2 paradajky,
200 ml kokosového mlieka,
čerstvý špenát,
petržlenovú vňať
soľ

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup prípravy:

V hrnci najskôr necháme rozpustiť maslo a pridáme do neho všetky koreniny. Následne vložíme na malé kúsky nakrájané paradajky a dosolíme. Zmes privedieme do varu a pár minút redukujeme. Pridáme do nej nakrájané kúsky rozmrazených filiet zubáča a tresky a bobkový list. Po chvíli varenia za stáleho miešania doplníme kokosové mlieko a varíme približne 5 minút. Na záver pridáme listy čerstvého špenátu. Na tanieri polievku dozdobíme štipkou najemno nasekanej petržlenovej vňate.

SkryťVypnúť reklamu

 

Chrumkavé rybie koláčiky

Na 1 porciu (3 koláčiky) potrebujeme:

filet z tilapie Exklusiv Radoma od Ryby Žilina,
hrsť nasekanej petržlenovej vňate,
1 vajce,
2 PL olivového oleja,
1 ČL sušeného cesnaku,
1PL celozrnnej múky,
1/2 hrnčeka strúhaného syru gouda,
soľ a korenie,
hrsť cviklových klíčkov alebo žeruchy

Postup prípravy:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Tilapiu po opláchnutí nakrájame na čo najmenšie kúsky. Vložíme do väčšej misy, kde pridáme všetky suroviny. Zo strúhaného syru dáme iba polovičné množstvo. Všetko dôkladne premiešame na kompaktnú zmes. Pripravíme si formu na mafiny, do nej vložíme papierové košíčky na mafiny a do košíčkov rozdelíme zmes. Pečieme 20 minút. Vyberieme a posypeme zvyškom strúhaného syra. Vložíme ešte na 10 minút. Po vychladení koláčiky ozdobíme napríklad cviklovými klíčkami alebo žeruchou.

SkryťVypnúť reklamu

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk.

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.zdravienatanieri.sk

Ryba Žilina

Hlavnou „hviezdou“ kampane je zákazníkmi mimoriadne dobre prijatá Treska Cottage Exklusiv, ktorá kombináciou zloženia a chuti nemá konkurenciu.


Radi skúšate v kuchyni nové recepty? Vyskúšajte túto špecialitu.


Producent najobľúbenejšej tresky na Slovensku prišiel s ďalšou novinkou, ktorou približuje túto tradičnú špecialitu k ešte širšiemu okruhu zákazníkov.


SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Žilina

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 612
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 111
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 252
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 887
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 711
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 599
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu