Paprikové hody
Konečne sa začína sezóna čerstvej zeleniny. Je radosť vybrať sa na trhovisko a ochutnávať práve natrhané jahody, čerešne, mladú mrkvu, šťavnaté rajčiny. A tuhé chrumkavé papriky, z ktorých možno pripraviť kopec lahôdok. My vám jednu ponúkame.
Paprikové bomby
Vezmeme zelené špicaté papriky. (Nie hrubostenné.) Odrežeme vršky a vyberieme jaderník, aby papriky zostali vcelku. Papriky potrieme zvnútra roztlačeným cesnakom a naplníme taveným syrom. Môžeme tiež pridať na kúsky posekanú šunku alebo na cibuľke opečené šampiňóny. Potom priložíme odrezané vršky a pripevníme ich špáradlami. Papriky poukladáme do jenskej misy vytretej olivovým olejom a zapečieme v rúre. Vytečený syr neprekáža, je výborný, keď sa vytrie čerstvým chlebom.
Naplnené papriky nemusíme zapekať, môžeme ich priamo opražiť na panvici na horúcom oleji.(bd)